Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do tych ktore sie znaja CZY NALEŻA MI SIĘ JAKIES PIENIĄDZE JAKO MATCE SAMOTNIE

Polecane posty

Gość gość

WYCHOWUJACEJ DZIECKO??? jak z tym jest, jestem po rozwodzie, mam alimenty 500zł

Gość gość
chyba tylko rodzinne

Gość gość
nie , jezeli ojciec nieznany to tak .Ale nie w tym przypadku jak masz alimenty i znasz ojca

Gość gość
taaa kurwo, jasne. a jak pracuje i pomimo zarobków i alimentów nie starczy na wynajem mieszkania na przykład??? Doskonale rozumiem autorkę....

Gość gość
ok. dzieki za info, nie mam tak źle, ale czasem przez niewiedzę jest sie do tyłu kilka groszy

Gość gość
Ciężko samej wychowywać dziecko ...

Gość gość
No Ja akurat wiem cos o tym :) rodzinne tak ale z tyt wychowujacej samotnie dziecko - dzieci nie

Gość gość
Dlaczego od razu wyzywacie. Widać brak kultury. Same nieuki na tym forum siedzą.

Gość gość
Gościu, na tym forum 90% to sfrustrowane babska plujace na wszystkich jadem :) w życiu nie mogą się głośniej odezwać, to próbują sobie ulżyć na forum gdzie są anonimowe :) Autorko, są chyba jakieś zasiłki dla samotnych matek, ale tak jak ktoś już wyżejnnapisał- wtedy ojciec dziecka musi być nieznany.

Gość ToCoZarobisz
To ci się należy! Nic więcej! 500 to i tak dużo, przecież to tylko połowa potrzeb dziecka, resztę jesteś zobowiązana zarobić ty.

Gość gość
trzeba było myslec komu się nadstawia, a nie teraz łapy wyciagac. niestety ale baba zawsze musi myslec bo to ona zostaje z problemem.

Gość gość
nietstey nie ale mam dla ciebie rozwiązanie: oddaj dziecko ojcu, płac alimenty i niech to on sie martwi :)

Gość Kropeczka z groszkiem
W jakim wieku masz dziecko? Jeśli szkolne to np stypendium jest

możesz też wystąpić o podwyższenie alimentów. Ja akurat jestem przed sprawą, złożyłam o podwyższenie do 1200zł

Gość gość
hahaha 500 zł to dużo? wedle prawideł powinno być na pół, a więc na dziecko na wszystko ma iść tysiąc? ale się uśmiałam oto potrzeby mojego 8mio miesięcznego syna: mleko-ok 300-350 zł/mc kaszki-ok 100 zł/mc ubrania-200zł/mc herbatki-20 zł/mc jedzenie (warzywa, owoce, deserki)- 350zł/mc chrupki itp.-50 zł/mc zabawki-min 20 zł/mc pampersy-ok 420 zł wyjdzie z 1500 zł jak nic a przecież dziecko używa wodę, gaz, prąd... i w obliczu tego-powinna dostawać min 800 zł, jeszcze ona się głównie zajmuje-1000 więc przestańcie pieprzyć, że 500 zł alimentów to dużo!!! robili razem więc wszystko powinno być razem..

Gość gość
w Polsce 500zł to dużo, niestety w takim zyjemy kraju. zejdz na ziemie.

500 zł to jakieś 16 zł dziennie. Obiadu nawet nie ugotujesz

Gość gość
życie. matka według prawa daje drugie tyle, a jak sie nie podoba to niech odda ojcu.

Pytanie tylko czy ojciec by chciał :-)

Ojciec, który nie dba o dziecko może dostać wyrok 100% kosztów utrzymania.

Gość gość
aha. to niech lepiej patrzy komu nastepnym razem nadstawi doope. niech ostrozniej dobiera partnerow a nie bierze jakiegos dypcyngiela co wlasnego diecka nie chce

Gościu przecież dziecko ma z mężem. W życiu są różne sytuacje i nigdy nie wiesz co cię czeka. A z drugiej strony co kogo obchodzi kto z kim,kiedy i jak. Jest dziecko i trzeba je wspólnie wychować.

Gość gość
wiadomo ze sie mozna rozjesc, ale jak facet po rozwodzie nie chce wlasnego dziecka albo placi grosze tzn ze po prostu kiepsko wybrala, KPW?

Gość gość
wiecie kto daje komentarze typu "trzeba było patrzeć komu się nadstawia"? te najłatwiejsze, bo najlepiej obcym wytykać swoje błędy, ja również mam dziecko z mężem, ale czy będzie moim mężem za 10 lat? chciałabym, ale jak będzie? a te pewne swoich mężulków niech się trzymają tych osłów :]

Gość gość
pani u gory za duzo fantazjujesz mitomanko

No to ja kiepsko wybrałam choć przed ślubem na to nie zanosiło się. Nie uważam, aby to była dla mnie jakaś porażka. Raczej doświadczenie życiowe i wnioski na przyszłość :-)

,,ale czy będzie moim mężem za 10 lat? chciałabym, ale jak będzie? a te pewne swoich mężulków niech się trzymają tych osłów :]" Tego nikt nie wie...

Gość gość
nie mam nic do matek samotnie wychowujących ale te wyliczenia kto tu wyżej zrobił hahaha masakra,pampersy 420zł wiem że macie zdanie że siedzą tu sami idioci ale bez przesady....

Gość gość
mleko-ok 300-350 zł/mc kaszki-ok 100 zł/mc ubrania-200zł/mc herbatki-20 zł/mc jedzenie (warzywa, owoce, deserki)- 350zł/mc chrupki itp.-50 zł/mc x x jak bedziesz tak tuczyc dzieciaka to bedzie potem miał w wieku 10 lat 80 kilo... :( na co tyle chrupek? ja się utrzymuje bez problemu w dwie osoby dorosłe z tego co ty wydajesz na małego dzieciaka. Wiadomo, ze jak ktos chce to wyda i 100 tys na mc, ale nie jest to kwota która wydawac trzeba

Ja zrobiłam lepsze, bo wyszło mi 2400 :-) Oczywiście poparte fakturami. Sama wyprawka szkolna to ponad 1000 zł. Nie liczyłam kosztów utrzymania domu, bo wyszło by dużo więcej.