Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do tych ktore sie znaja CZY NALEŻA MI SIĘ JAKIES PIENIĄDZE JAKO MATCE SAMOTNIE

Polecane posty

Gość Kropeczka z groszkiem
,,Wiadomo, ze jak ktos chce to wyda i 100 tys na mc, ale nie jest to kwota która wydawac trzeba'' 100 tys nie wydasz. Taniej da się, ale trzeba wielu rzeczy dziecku odmówić. Jeżeli ojca stać to powinien łożyć na dziecko tyle, aby żyło na poziomie podobnym do niego.

Mój ex ma zasądzone 300zł, zarabia ponad 6 tys. Nie ma żony, innych dzieci.

Gość gość
Nie liczyłam kosztów utrzymania domu, bo wyszło by dużo więcej. x x a kosmodromu? Policzyłaś utrzymanie kosmodromu? :p

Nie, tylko nastolatka

Gość gość
Mój ex ma zasądzone 300zł, zarabia ponad 6 tys. Nie ma żony, innych dzieci. x x to b dziwnie nisko, faktycznie, ale moze sie sedzia wkurzył twomi bzdurnymi kosztami utrzymania, jakby mi ktos policzył na dziecko 2400 to chyba tez bym mu zasadziła z 300 zł... :p głupota ludzi nie ma granic. i tak potem na dziecko tego nie wydaja

ale ja teraz chcę 1200 :-) Wtedy był oficjalnie bezrobotny i nie chciałam w sumie nic. Teraz chcę i dostanę 1000, bo 200 do ucięcia pójdzie.

Gość gość
Co to w ogóle za bzdura, że koszta utrzymania dziecka rodzice mają pokrywać po połowie? Liczy się również fakt sprawowania opieki, więc ten z rodziców, który nie zajmuje się dzieckiem na co dzień (a więc i nie chodzi na wywiadówki, nie bierze wolnego w pracy kiedy dziecko jest chore, itd.) zobowiązany jest do większych nakładów finansowych. Najłatwiej zwyzywać samotne matki od "leniwych k***w", bo nie dają rady utrzymać dziecka za te nędzne grosze od byłych partnerów. Skoro uważacie, alimenciarze, że 300 zł którymi próbujecie się wykpić to wystarczająca suma, to weźcie dziecko do siebie i przekonajcie się, ile naprawdę kosztuje jego utrzymanie, nie tylko w kwestii finansowej. Ale co tu szujom i gołod*pcom tłumaczyć, i tak nie zrozumieją...

Gość gość
Ja mam.... naprawdę niewiele na dzieci, teściowie pomagają jak mogą i wdzięczna im jestem za pomoc w opiece i wsparciu materialnym[2 budrysów do nich chodzi na obiadki, odrabiaja u nich lekcje, czasami śpią u dziadków. Ojciec dzieci zginął w wypadku, nie był ubezpieczony - nieźle zarabiał, ale to były chałtury. jestem jedyną żywicielką , ciężko mi, ale daję radę.

Gość gość
ktoś się zdziwił, że wydaje 420 zł za pampersy, kupuje PAMPERS ACTIVE BABY paczka ok 50 zł za 52 sztuki, zużywam min 10 sztuk na dobę, czyli paczka starcza na ok 5 dni-i to jak dobrze pójdzie, dni w miesiącu jest 31, więc... 31/5 tok ok 6 6 razy 50 zł to jest.. no ile?? 300 zł, do tego chusteczki nawilżane, płatki kosmetyczne... i się z 420 uzbiera... Jak każdy chciał szczegółowo to trzeba było powiedzieć ;]

Gość gość
1500 zł na 8 miesięczne dziecko ? Ten dzieciak żre jak świnia .Rób tak dalej a utuczysz go jak prosiaka. .

Gość gość
Ale Ty nnie jestes samotna matka ! Od opieki nic Ci sie nie nalezy, poniewaz ojciec dziecka zyje i powinien na nie lozyc, opieka wysle cie do sadu po alimenty. co to kogo obchodzi, ze fagas ma kase na wszystko tylko nie na swoje dziecko? U nas status samotnej matki maja tylko kobiety, ktorych ojciec dziecka nie zyje badz jest nn-bo za duzo wyludzen bylo wczesniej.

Gość goisciowa
to ty zmieniasz pampersy co dwie godziny (no 2,5) i w nocy też?? Ty to normalna nie jestes

Gość gość
matkoo 8 miesięczne dziecko je owoce i warzywa za 350 zl na miesiac? to co on je i jakie ilości ? chrupki 50 zł ?

Gość gość
A ktoś ci każe używać pampers active baby? Są tańsze pieluchy, jak chcesz najdroższe to na nie zarob, albo oddaj dziecko ojcu jak masz z tym problem i sama płac alimenty.

Gość gosc autorka tematuuuu
witam ponownie, moje dziecko to nie jest niemowlak tylko 13-letni chlopak:D wiec wasze wydatki na malucha nic nie wnosza do mojego tematu:)

Gość gosc autorka tematuuuu
po drugie nie znacie miojej sytuacji zyciowej wiec teksty typu"niech patrzy komu daje duupy" sa idiotyczne:D, bo blismy razem 15 lat:D i to ja odeszlam, powody malo istotne, bo nie o tym temat:D xxxx czyli mowicie,ze tylko rodzinne? to sobie daruję myslalam,ze jakies inne

Gość gość
Mozesz wiecej odliczyc od podatku jako samotna matka

Gość gość
Autorko, obraźliwymi komentarzami się nie przejmuj, bo to piszą albo sfrustrowane baby albo gimbaza :) nie wiem czy nie należy Ci się jakiś zasiłek z pomocy społecznej. Moja sąsiadka sama wychowuje nastoletnie dzieci, alimenty dostaje i właśnie z mopsu coś jeszcze ma. Musiałbyś się zapytać. Do gościa, który wydaje 400 zł na pampersy - nie musisz się tłumaczyć ;) ja też jakoś tyle wydawałam jak córka młodsza była :) bo mogła mieć tylko pampers premium care i tez trochę tego szlo :) ale na tym forum większość tego nie zrozumie, bo kupują najtańsze pieluchy i zmieniają co 8 godzin żeby tylko na dziecku zaoszczędzić :)

Gość gość
06.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość a niby z jakiej okazji leniwa kuuurrrwo? rusz zad do pracy a nie ciągnąc od panstwa ja nie rozumiem, kto pozwala takim patologiom wchodzić na to forum ??

Gość gość
jasne 1500na dziecko. kaszki?herbatki?200zl na ubrania? ja wydaje 20zl na ubrania z lumpeksu

Gość mamamateusza
ale to Twoja sprawa ile i na co wydajesz:D nie kazdy musi zyc tak jak Ty:D

Gość gość
No dokladnie- to, że ktoś kupuje używane buty i ubrania to nie znaczy, że każdy tak robi :) ja np lubię kiedy moja córka jest ładnie ubrana, lubię kiedy buty pasują do reszty stroju :) miesięcznie wydaję na to ok 1500-1700 zł i nikomu nic do tego :)

Ja na jedzenie nastolatka wydaję ok 600, szkoła 500, rocznie na wycieczki też z 1000 idzie,wyprawka kolejne 1000, ubrania 4 razy w roku po 300-400zł , buty 200-300 na kwartał, chemia,kosmetyki 100 itd Wyszło 2400. Na wszystko mam imienne faktury. Nic nie naciągałam. Domagam się połowy, choć powinnam 100%

W Mops są różne zapomogi, ale warunkiem są dochody na jedną osobę w rodzinie. Zwykle coś koło 500 zł. Jeżeli pracujesz to wiadomo,że je przekroczysz

Gość gość
ja mam zasadzana 1000zl moj placi za wszystkie wczasy wycieczki wyprawke daje dziecku kieszonkowe i placi nam wynajem mieszkania rozstalismy sie ale dziecka nie mieszamy w nasz eproblemy i on zapewnia wszystko co najlepsze

Gość gość
ja mam alimentow 350zł i co mam zrobic?????????????????????

Gość gość
jako tako to nie ma zasiłków od samotnego wychowywania, tzn sa, ale tylko w przypadku, jak ojciec jest nieznany, albo nie zyje

,,gość ja mam alimentow 350zł i co mam zrobic?????????????????????" A ojciec dziecka ile zarabia? W jakim wieku jest dziecku?

Gość gość
ojciec pracuje zagranica, corka ma 4,5 roku. byly ma jeszcze 1 dziecko.starsze od mojej.na ktore tez placi.

Gość gość
Do osoby ktora wydaje 420 zl na pampersy...na jaki czas robisz ten zapas?bo na pewno nie na miesiac. Ja nie licze ile idzie mi na dziecko.(onecnie 2lata).ale nie oszczedzam na nim.