Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrząc z zewnątrz

frustracja złośliwość i zawiść polskich kobiet matek nie zna granic

Polecane posty

Gość patrząc z zewnątrz

z czego to wynika? z braku kasy, braku stabilizacji finansowej, braku wiekszych aspiracji, ambicji, możliwości i perspektyw? zazdroszczą wszystkiego- że ktoś był na wakacjach w ciepłym kraju, że ktoś ma dobra prace, że ktoś nie musi posyłać dziecka do przedszkola w wieku 2 lat, że ktoś jest zadowolny, szczesliwy, ma dobrego partnera życiowego itd. krzyczą, narzekają, przeklinają. czy to po prostu w Polsce już tak dominuje plebs i chamstwo, że ludzi inteligentnych, wykształconych, kulturalnych i spełnionych ciężko zauważyć? koszmar jakis.

Gość gość
Ja mysle, ze tu wylewaja frustracje i wala wulgaryzmami i tez te panie, ktore w realu nie moga sobie na to pozwolic, bo sa przeciez inteligentne i na poziomie.

Gość gość
i ty masz sie za wyksztalcona taaak? wyksztalcony czlowiek nie pyta o takie blahe przyczyny zachowan ludzi zmeczonych codziennymi problemami dobra Rada troche empatii by sie przydalo i przestan sie afiszowac swoim udanym zyciem rozmawiaj z ludzmi o codziennosci a nie chwal sie gdzie swoj "wyksztalcony" tylek wiozlas w tym roku na urlop kretynka

Gość gość
Akurat Pani z 12:06 ma po części rację. Może i czuje się lepsza ale ma do tego predyspozycje bo do czegoś w życiu doszła. Nic więc dziwnego że irytuje ją uzewnętrznianie się innych osób bo przecież swoją wylewność odnośnie kwestii "jaki ten świat jest niesprawiedliwy" mogli by zostawić dla siebie.

Gość gość
a ty oczywiscie wiesz do czego ona doszla i jaka droga tak? czujesz sie przez to upowazniony/a do oceniania co w ogole znaczy doszla do czegos? w jakich kategoriach chcesz to umiescic ? zastanawiasz sie czasem nad podzialem klasowym spoleczenstwa? sadzisz ze wszystkim w zyciu uklada sie superowo? a kto takim gnidom z zapedami do wygodnego zycia bedzie z pod d**y brudy wymiatal? troche pokory do zycia prosze odrobiny zrozumienia ·!

Gość open your mind
Nadmierna swoboda wypowiedzi na tym forum wynika z braku konieczności logowania. Niby nic szczególnego założyć lipny mail i założyć konto. Ale po co się fatygować? Łatwiej i szybciej można wejść tutaj i komuś "anonimowo" nawrzucać... Ale z takim problemem borykają się też w innych krajach. W stanach głośne były sprawy samobójstw po tym jak użytkownicy ask dokuczali innym użytkownikom. Ogólnie poziom agresji wzrasta bo wiele osób uważa,że po 1 w internecie są anonimowi po 2 że to tylko słowa w świecie wirtualnym i nikt nie ucierpi,będzie jak w grze.

Gość patrząc z zewnątrz
ale mnie nie chodziło tylko o internet:) takie zachowania i nerwowe reakcje widać równiez w zyciu codziennym, wokół nas, w realu. dużo podrózuje, mieszkalam kilka lat poza Polska tu i tam, i po prostu widze różnice. w Polsce, zwlaszcza od kilku lat, widze bardzo duzo złosci, nerwowosci, chamstwa. ja wiem, ze 'dzwon glosny, bo w srodku jest pusty' i ludzi spokojnych, zadowolonych z życia, kulturalnych i dobrze wychowanych dużo mniej widac i slychac, ale jednak jest to cholernie meczace. jestem zdania, ze głupote, chamstwo i zawisc nalezy tepic, bo wstretne cechy.

Gość patrząc z zewnątrz
a Polske kocham, zwlaszcza polska przyrode, i uwazam ze jako kraj ma mnostwo możliwosci, wielu jest ludzi wspanialych i wartosciowych. szkoda, ze cierpia przez takich,jak wyzej opisalam.

Gość gość
bo polską inteligencję niestety wymordowano :(

Gość gość
'open your mind' życie to nie gra więc nie porównuj go do gry. Umysł to by się Tobie powinno otworzyć... A co do "polskiego plebsu", to zapewne jest to spowodowane "brakiem stabilizacji finansowej" i brakiem wychowania. Bo są ludzie bez kasy, którzy potrafią się normalnie zachowywać i być życzliwymi...

Gość gość
Ludzie są po prostu zmęczeni i sfrustrowani codzienną walką o w miarę normalne życie. Wieczny pośpiech, stres, pogoń za pieniądzem, niepewność dnia następnego - to skutecznie zabija w człowieku empatię, życzliwość i uśmiech. Osoba wiecznie niedospana, tyrajaca ponad siły za nędzne grosze, nie mająca perspektyw - nie ma siły na wykrzesanie z siebie optymizmu. Trudno oczekiwać że osoba zastanawiająca się jak przeżyć do końca miesiąca będzie z radością wysłuchiwać opowieści o zagranicznych wakacjach osób które miały więcej szczęścia w życiu.Takim ludziom nie chce się słuchać tym którym wyszło bo wpędza ich to w dodatkowy dołek psychiczny. Zdają sobie sprawę z beznadziejności w której tkwią.

Gość open your mind
Widzę że ktoś kompletnie nie zrozumiał :O Napisałam,że dla wielu osób wypowiedzi na forum są rzeczywistością alternatywą-niczym gry i dlatego uważają,że mogą sobie na wszystko pozwolić. Im się zaciera granica, ja ją widzę. Co do agresji na ulicach to kompletnie się nie zgodzę. W Polsce pełno jest smutnych i szarych ludzi,ale agresywnych nie widuję często. Dużo częściej można spotkać agresywnych Hiszpanów czy Włochów. O Amerykanach-zwłaszcza z południa- to już nawet nie ma co pisać. W Polsce nie jest najgorzej.

Gość gość
Autorko tutaj nie chodzi o podział wykształcony/bez wyzszego wyksztalcenia, kulture kazdy z domu wynosi

Gość gość
"Im się zaciera granica, ja ją widzę." O matko... Jeśli jesteś tak inteligentna to na pewno nie siedziała byś tu i opowiadała się za którąkolwiek ze stron... Nie ma to jak z siebie robić szczególną, swoistą i wyjątkową jednostkę. Nie? :) Bo Cię nikt inny nie jest w stanie dowartościować, gdyż jest osobą obiektywną i nie dostrzega w Tobie niczego spersonalizowanego więc możesz robić to chociaż na forum. :)

Gość gość
nuuu to fakt :) Taki to z niej wyksztalciuch i kultura

Gość gość
etam tu siedzą same baby i hormony wam buzują:)

Gość gość
Do 13.31, Nooo powiem Ci, że siedzę tu pierwszy raz bo niestety mam od 2 dni anginę i trudno wytrzymać w domu tyle czasu... Ale takich "kafeterianek", już z góry wiem że nie lubię bo niby takie wykształcone ale i tak z siebie indywidualne jednostki robią. :)

Gość open your mind
A po której niby stronie się opowiadam? :D Widzę różnicę między światem wirtualnym a realnym- gdzie tu niby wartościowanie kto jest gorszy a kto lepszy? Tak się składa,że mam tylko ogólniak. Więc wykształcona nadmiernie nie jestem. Ale znam dobrze jezyki,więc od 11lat jestem pilotem wycieczek,więc bywam tu i tam. A obecnie jestem na L4, bo to 35tc.

Gość wykształcenie a kultura to co
Co ma wykształcenie do kultury? Kulturę powinna posiadać każda normalna kobieta,tym bardziej będąca matką aby przekazać coś dziecku. Co komuś po wykształceniu gdy jest totalnym chamem nie znającym, granic? Ja nie obrażam ludzi wielodzietnych,którym finansowo słabiej się powodzi,ale też nie obrażam ludzi którym powodzi się świetnie,bo mają dobre zawody i zarobki. A sama pracuję fizycznie. Wiem,że takie osoby jak ja też sa potrzebne. Wiem,że zarabiam od wielu ludzi lepiej albo i gorzej. Ale nie narzekam, z głodu nie umieram,morze zobacze. Najbardziej dziwi mnie ,że wszystkie kobiety tutaj bluzgające na prawo i lewo posiadają dzieci.

Gość gość
Teraz wszystkie te damulki ,krzykaczki to takie biedne nie mające co ze sobą zrobic sierotki,przerasta je ,ze ktoś ma lepiej i od razu atakują,ale dlaczego!? Drogie panie kafeteria nie jest tylko dla plebsu. Ktoś miał racje jak wcześniej napisał, ze inteligencję i wyzsze klasy spoleczne prawie wymordowali ,aczkolwiek nie wszystkich :D i prawie same chopy zostały .

Gość gość
o zebys sie nie zesral gosc powyzej hahaha dlugo nad tym myslales zanim naklikales na Forum? idz w p**du lachudro jedna

Gość gość
Jejku jaka agresja od razu, no właśnie o tym mówiłam :D

Gość gosc1410
z braku kasy, braku stabilizacji finansowej, braku wiekszych aspiracji, ambicji, możliwości i perspektyw? zazdroszczą wszystkiego- że ktoś był na wakacjach w ciepłym kraju, że ktoś ma dobra prace, że ktoś nie musi posyłać dziecka do przedszkola w wieku 2 lat, że ktoś jest zadowolny, szczesliwy, ma dobrego partnera życiowego itd. xxxxxxxxxxxxxxx dokladnie oto chodzi, mamuski niedojdy maja problem nawet z funkcjonowaniem na KAFE ja nikomu niczego nie zazdroszcze,bo sama mam dobrze:D

Gość gość
oj nie zna, na kafe masz tego przyklady na kazdym temacie:D

Gość gosc numer 3
coś Was to wykształcenie boli chyba, bo ja nawet nie zauważyłam takiego zdania w pierwszym poście. :)

Gość gość
rozbrajają mnie takie osóbki jak autorka, które weszły[oczywiście przypadkiem] na to forum, które jest swoistym ściekiem i służy głównie do trollowania, żeby nieść kaganek kultury prostaczkom:D normalnie dziewica w burdelu. śmieszna jesteś.

Gość gość
A ja mam wyksztalcenie,dobra prace i sporo pieniedzy i lubie czasem sobie tu posiedziec na kafe i poczytac te wypociny,wtedy dociera do mnie ze jestem szczesciara bo inni maja gorzej,i dobrze mi z tym :)

Gość gość
ale ludzie sa naprawde zlosliwi... :( ostatnio ide sobie z moim kochaniem i smiejemy sie z czegos, bo cos smiesznego powiedzial, przechodzi dwoch facetow i 'łehehehe', takim złośliwym tonem. :( polacy to frustraci,a ja wcale dużo nie mam, pochodze z biednej rodziny, on tez...