Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie miec dzieci bo boje sie biedy ktora przezylam jako dziecko samotnej mat

Polecane posty

Gość a co mi tam to
Niech Twój mąz ruszy tyłek do pracy i będzie was stać. A Ty czego się boisz? Poświęcasz życie dziecku,rodzinie. Trzy osoby spokojnie mogą żyć dobrze. A gdzie mieszkasz? Bo nie można zakładać że wszyscy tutaj z Warszawy,może mieszkasz nad morzem? To wakacje dla dziecka miałabyś z głowy.

Gość gość
nie mam nawet faceta

Gość a co mi tam to
Ty nie normalna? To jak chcesz mieć dziecko? Bez faceta,czy z przypadkowym? idź spać dziecko.

Gość gość
ty " a co mi tam" przeczytalas cos wiecej niz temat topiku autorki bezmozgi debilu??

Gość gość
żyj tym co masz dziś. skup się na tym. na dziekco przyjdzie czas, nie teraz, bo nie jesteś gotowa pod wieloma względami, nawet tak podstawowymi jak to, że nie masz faceta, więc po prostu o tym nie myśl. skup się na parcy, na tym, by poprawić byt, pociesz może mamę, kup jej perfumy. to bym zrobiła, kolczyki.

dokladnie, jeszcze nie masz faceta, a juz myslisz o dziecku, skad wiesz, moze poznasz tak rewelacyjnego faceta z ktorym zapragniesz dziecka we wlasciwym czasie, nie jestes gotowa emocjonalnie, wszystko przyjdzie naturalnie w swoim czasie, ja majac nieciekawego faceta 3 razy odrzucalam oswiadczyny, chcial mnie zlapac na dziecko, a ja nie chcialam go z nim miec, i nie bylam gotowa, po tyg od zerwania poznalam meza, po 6 miesiacach bylismy juz zareczeni, i wiedzialam ze tylko ten a nie inny bedzie ojcem moich dzieci, poczulam bezpieczenstwo, i wtedy zrozumialam ze to jest to i zapadla decyzja o dziecku,

Gość gość
moze dobrym pomyslem bylby wyjazd za granice i proba tam ulozenia sobie zycia? ja pracyje fizycznie ( oczywiscie to nie jest moj cel, zmienie to wkrotce) ale bylabym sama zdolna utrzymac siebie i dziecko na calkiem przyzwoitym poziomie, tak by nie czulo sie gorsze niz rowiesnicy. Mam 29 lat ,ale tez sie boje miec dziecko z wielu innych powodow, czasem nawet wyimagowanych

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość ja mam 29l, nie chcę dzieci, tez jestem biedna, jak wpadne to po prostu usunę albo oddam po narodzinach. xxxxxxxxxxxxxxx a co pani biedna usunie ciązę? na kredyt?:D

Gość gość
za co*?

Gość gość
jesli sama siebie utrzymasz to dziecko tez, ono nie kosztuje az tak duzo... problem zeby sie utrzymac samemu

Gość gość
dziecko nie kosztuje duzo?? no wybacz, moze niemowlę nie kosztuje duzo, ale trzeba miec jednak pieniądze bo mleko, pieluchy i chocby szczepionki swoje kosztują a w przypadku starszych dzieci to juz jest wor bez dna, ubrania, buty, jedzenie, zajęcia dodatkowe, przedszkole, leczenie itd a gdzie wakacje na przyklad?

Gość gość
kto teraz bierze szxczepionki? chyba głupi... ja nawet na te obowiazkowe się nei zgodziłam. ubrania kupuje sie w lumpeksie, buty mozna uzywane, albo po innym dziecku, dziecko mniej je niz dorosły i łatwiej je ubrac za grosze bo dzieci szybko wyrastaja i wiele osób oddaje tez rzeczy... na wakacje to wyjezdzaja bogaci, bez przesady... wiekszosc ludzi w Polsce tzn 60 % ponad jezdzi do rodziny, na działke, zreszta pod namiot tez mozna jechac za grosze

Gość gość
no to w niezlej patologii sie obracasz dziewczyno wyzej wsrod moich znajomych nie ma nikogo kto w tym roku nie pojachał z dzieckiem na wakacje

Gość gość
o litosci, oddawane ubrania, używane buty i byle co do jedzenia- i tak wlasnie wychowuje dzieci polska biedota żal

Gość gość
pisze o statystykach dot kraju, połowa ludzi w ogóle osób nie wyjezdza na wakacje, nie wiedzieliscie? a w lumpeksach sie ubiera ponad połowa Polski, wiec to zadna patologia, panie madralińskie http://urodaizdrowie.pl/gdzie-polacy-wyjezdzaja-na-wakacje to dane z 2011, a teraz jest nieco gorzej (kryzys)

Gość gość
no to w niezlej patologii sie obracasz dziewczyno wyzej wsrod moich znajomych nie ma nikogo kto w tym roku nie pojachał z dzieckiem na wakacje x x to pewnie jestez z Warszafki? jak na uczona osobe "yinteligentna", powinnas cos wiedziec o reszcie kraju... :p na wsiach np. na wakacje jezdzi tylko 20 % ludzi... nie jestem z patologii, mieszkam w miescie 500 tys, mam wyzsze wykształcenie, w moi miescie zarobki 1500 to sa b wysokie

Gość gość
no i co z tego? to rownaj w doł, do tej biedy zamiast ruszyc d*pe do pracy, uczyc się, doksztalcac i dzieki temu zarabiac dobre pieniądze ale co tam, takie leniwe patologiczne krowy wolą przytaczac statystyke i tłumaczyc sie głupio zal mi waszych dzieci

Gość gość
a co maja pieniadze do wykształcenia, bo ja nie widze powiazania? Teraz po zawodówce najłatwiej o dobra prace... Uczenie sie jest dobre, ale jako hobby. A ty jak chcesz zabłysnąc to poczytaj co to patologia bo chyba nie rozumiesz pojecia, pewnia sama po zawodówie albo zyjesz z zarobków meza. Jak kogos stac na ubranie, jedzenie, opłacenie rachunków, i drobne przyjemnosci to nedzy ani biedy nie ma... Chyba nie wiesz co to bieda... :(

Gość gość
chodzi mi o to, ze jesli ktos jest w stanie utrzymac siebie, to utrzyma tez i dziecko, moze nie kilkoro, ale utrzyma... niestety w tym kraju czesto trudno utrzymac i siebie

Gość gość
WMAWIAJ SOBIE DALEJ

Gość gość
jesli ktos zyje jak typowy mieszkaniec tego kraju i mu z tym dobrze, to co ma sobie wmawiac? Ze ma mu byc zle? Ma brac pozyczki kredyty, brac udział w wyscigu szczurów? A spadaj... Ani w tobie kultury, ani inteligencji

Gość gość
dalej nic nie rozumiesz oślico