Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KingaStefankaFanka

Co ten Tusk opowiada

Polecane posty

Dopiero co wprowadzili elastyczny czas pracy, w którym pracodawca może robić z pracownikiem co tylko chce :o nie musi nawet uprzedzać, nie musi płacić nadgodzin itd...niby jak to się to do wspierania rodzin???? Tzn może to ja jestem taka durna i nie widzę jak to ma wspierać rodziny....:o

Gość gość
Ty i tak bezrobotna Jesteś, to po ch*j się burzysz.

Gość gość
to dno nie sluchac zwyczajnie

Na papierku to ja jestem pracodawcą kochana :) tak że prawo jest po mojej stronie, ale sensu nie widzę w tym żadnego, bo jednak większość społeczeństwa jest pracownikami...

Bo może tylko ja jestem taka ciemna i nie widzę zalet ustawy, pozwalającej zatrzymywać rodziców w pracy do której się chce, bez uprzedzenia i bez dodatkowej kasy na nianię...:o może teraz załatwią że pani przedszkolanka musi zostać nieodpłatnie aż nie odbiorą ostatniego dziecka, albo coś:classic_cool:

O boziu :o mam rozumieć, że wam się ten elastyczny czas pracy podoba? Nie rozumiem :o wieeeelki hałas że za 30 lat trzeba będzie pracować 2 lata dłużej, a jak niesprawiedliwość ma być tu i teraz wszystkim się to podoba :o

Gość typowa kafetkowa
Pan Premier Tusk to najlepszy premier w hsitroii POlski! A kto tego nie widzi, ten jest głupi moher! PiS to największe zło i wstyd dla POlski! Precz z PiS!

To nie temat o pis, ano o tusku :) chcę tylko żeby mi ktoś wytłumaczył słowa pana premiera, który najpierw ud*pia naród ustawą o elastycznym czasie pracy, a potem opowiada że wspiera rodziny :o dla mnie to nie ma sensu, ale dopuszczam myśl, że może czegoś nie zrozumiała i to jednak jest ustawa dobra dla przeciętnego przyszłego rodzica :) i że ludzie podbudowani tą ustawą zaczną się mnożyć jak króliki:classic_cool:

Gość On 82
Nie masz wrażenia że cały obecny system trzyma się na słowo honoru ? Słowami rudego w tv się nie sugeruj, przecież wszystko co robi i mówi jest dla sondaży; koniec końców sam zabronił ruchów które miałyby obniżyć jego notowania. "Elastyczny czas pracy" śmiać mi się chciało jak go widziałem w tv, wszystko po prawdzie jest przeciw pracownikom i pracodawcom. Nie chcę się specjalnie rozwodzić w tym temacie, można by było przytoczyć serię argumentów. Pilar jaki jest każdy widzi, szkoda tylko że mało kto rozgląda się dookoła siebie i nie widzi w jakim stanie jest nasz kraj. 2015 - rok wyborów. Będziemy mieli okazję niedługo zobaczyć walkę o sondaże, szykanowanie opozycji, obiecywaniu złotych gór. Pytanie tylko czy polacy są naiwni do bólu czy zmądrzeli trochę przez te lata ... pozdrawiam~

Szczerze mówiąc to nie mam :) nie interesuję się polityką, ale te dwa zdania, które usłyszałam dzisiaj z ust tuska w jakichś wiadomościach obok siebie jakoś sobie przeczą :o tzn moim zdaniem...tak na mój "zdrowy rozum" :p

Gość On 82
Ale jesteś pracodawcą, więc pomińmy to co wygadują w telewizorze. Masz przed sobą nowe przepisy, widzisz ile dają tobie, ile pracownikowi; jakie masz pole do manewru żeby wycisnąć z pracownika maksimum, fer bądź nie, i na odwrót. Kto stoi w lepszej sytuacji i jak to się przekłada na całokształt ?

Mi tzn faktycznemu właścicielowi firmy dają niewiele bo u nas pracuje się przy użyciu maszyn i na 3 zmiany...nie widzę możliwości nadgodzin :) poza tym nawet jeśli nei jest się w pracy jako szef i tak trzeba być dyspozycyjnym, więc ud*pialibyśmy też siebie np. w niedzielę.

Gość viceklita
wszystko się zmienia po 13 latach się dopiero ocknęli, że OFE to tak naprawdę wielkie bagno, które przynosi zyski prezesom OFE a przyszły emeryt otrzyma jałmużnę

Gość łubsucpshdacssss
KingaStefanka dasz mi pracę? też jestem Kinga :(

Przykro mi ale ja nie jestem Kinga :D i nie mamy wolnych etatów, chyba żeby komuś się umarło albo zaciążyło...ale to mało prawdopodobne bo same osoby między 40 a 45 mamy akurat zatrudnione.

Gość viceklita
'A wiecie że jak ktoś chce przejść na wczeniejszą emeryturę musi się zrzec tego co ma w ofe? dla mnie to złodziejstwo' - z jakiego źródła czerpiesz takie bzdury ?

Gość On 82
Czyli poruszamy się w tym temacie raczej po omacku, osobiście jestem pracownikiem zatrudnionym w zagranicznej firmie i temat małych - średnich firm jest dla mnie mgliście znany. Możesz mi powiedzieć jak się czujesz w tym kraju, jako właściciel - czy kraj idzie Ci na rękę czy raczej przejeżdża po niej ?

Gość On 82
OFE, ZUS ... Kojarzycie może ten komiks z amber gold zabitym dechami, dwoma dyrektorami po przeciwnej stronie nabijają się z banką mówiąc do siebie "amatorzy!", z szyldem na wejściem - ZUS ? Szkoda że nie sprawdziliście kto stał za OFE gdy powstawało - kulczyk i inne parę nazwisk można było znaleść. Już na tej podstawie, na tym jednym nazwisko było wiadomo że to będzie przekręt. Teraz minister "sami wiecie który" ładuje swój tyłek i rządu likwidując OFE .... ratuje go na 2-3 lata, a później ? Składki na Zus to nic innego jak kolejny podatek, ludzie odzyskują niewielką część swoich wpłat a teraz mało kto dożyje by wybrać chociażby jedną

Gość On 82
Eh przepraszam za literówki, jestem 'rozerwany'

Gość viceklita
ale mimo wszystko ZUS jest nadal wypłacalny , zaciągają kredyty od SP i wypłacają emerytury wszystkim emerytom, jak do tej pory NIKT nie płacze, że nie otrzymał w terminie a co oferuje OFE , emerytura jako jałmużna przez 10 lat i w wieku 77 lat emeryt nie dostanie grosza, czyli drzewo-gałąź-lina i ksiądz na pożegnanie odnośnie AMBER-GOLD to wiele osób , które tam oddały swoje oszczędności życia nie nauczyło się niczego po kasach Grobelnego , chciwość i chytrość spowodowała, że są teraz utopieni do zera i nie ważne teraz , kto był mózgiem AMBER-GOLD , gdyby ludzie pieniędzy nie przynosili to AMBER-GOLD byłby bankrutem po miesiącu ale skoro byli frajerzy to teraz oblizują palce włożone do nocnika