Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rosyjskie imiona

Polecane posty

Gość ta ze Wschodu
Wasze skroty "przyjely sie" na chwile, ich pelne wersje - na cale wieki. Oczywiscie kazdy normalny czlowiek uszanuje wole rodzicow Nadii i nie bedzie jej nazywal Nadjezda, ale jesli troche sie zna na etymologii slow/imion, to swoje pomysli. Oczywiste jest dla mnie, ze Seven to tez "imie", nigdy nie wysmialabym takiej osoby za niewiedze jej rodzicow, jednak prywatnie pomyslalabym sobie to co chyba kazdy czlowiek z podstawowa wiedza filologiczna: ze troche mi szkoda taiej osoby o imienu bez zadnej historii, bez znaczenia.

Gość gość
Ja mam córkę Anastazję, zdrobniale mówimy Nastka, Nastusia. A mężowi zdarza się również Nazgul:P Nasturcja.

Gość gość
Ja mam córkę Anastazję, zdrobniale mówimy Nastka, Nastusia. A mężowi zdarza się również Nazgul:P Nasturcja.

Gość gość
Z tymi wiekami,to masz racje,ale tylko dla Rosji..Wiele krajow przejelo te imiona "skrotowo",co ma pewna logike,bo i jezyk nie ten... Natomiast u dzieci Bekham,to wole inne imie,bo jest tez Romeo;)

Gość exdebill_po_wakacjach
10.09.13 [zgłoś do usunięcia] ta ze Wschodu Wasze skroty "przyjely sie" na chwile, ich pelne wersje - na cale wieki. Oczywiscie kazdy normalny czlowiek uszanuje wole rodzicow Nadii i nie bedzie jej nazywal Nadjezda, ale jesli troche sie zna na etymologii slow/imion, to swoje pomysli. Oczywiste jest dla mnie, ze Seven to tez "imie", nigdy nie wysmialabym takiej osoby za niewiedze jej rodzicow, jednak prywatnie pomyslalabym sobie to co chyba kazdy czlowiek z podstawowa wiedza filologiczna: ze troche mi szkoda taiej osoby o imienu bez zadnej historii, bez znaczenia. jesteś świetnym przykładem powalenia:) nie zabija cie swiadomosc co mysla o tobie ludzie, ktorzy znaja sie na czyms lepiej niz ty? (np. na modzie, na makijazu, na wystroju wnetrz itedeitepe). Poza tym każdy normalny czlowiek nie wymysla pierdow na temat innych tylko zawsze moze grzecznie zapytac rodzicow dlaczego wybrali takie imie, a nie inne, moze cos sie z tym wiaze? jakas historia, przeżycie? zal ci osob o imieniu bez zadnej historii? leże i kwiczę:):):) dzięki za poprawe humoru na poczatku dnia:) A poza tym jestes wrózka, że wiesz, że za pare wiekow te skroty nie beda pelnoprawnymi imionami?

Baaardzo mi się rosyjskie imiona podobają, pasjonuje mnie historia tego kraju, język, muzyka... wsio:) Dzieci nazwałam Katarzyna i Piotr- imiona niby międzynarodowe, ale swego czasu byłam pod urokiem tych właśnie władców rosyjskich:D

Gość gość
Mi się bardzo podoba Sergiusz :) drugie imię mojego brata, i tak też chciałabym nazwać swojego synka :)

Gość gość
duże znaczenie ma też dla mnie znaczenie danego imienia, a znaczenie imienia Sergiusz w100% mi odpowiada

Gość gość
Mi sie Sergiusz nie podoba...

Gość gość
Wlasnie niektore imiona podobaja mi sie w wersji rosyjskiej-np.Sergej czy Aleksej...Mniej Sergiusz czy Aleksy.Moja ulubiona forma-Alosza :)

Gość gość
Wiera, Nadieżda, Lubow' - moze nie specjalnie i sie podobaja, ale na pewnoio ciekawe ( Wiara , Nadzieja, Miłość)