Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dumnazuniwersytetus

Ludzie bez studiów to dno

Polecane posty

Gość Dumnazuniwersytetus

Są nudni, nie mają żadnych zainteresowań, są mało ambitni i nie mają żadnych celów w życiu. Gardzę osobami bez wyższego wykształcenia i wkurza mnie, że takie osoby mają lepszą pracę niż ja zdolna i ambitna!

Gość Dumnazuniwersytetus
Nie kumam jak można być tak nieambitnym, żeby nie iść w tych czasach na studia?

Gość gość
jaka szkole skonczylas? (uniwersytet ew. jaka plibude, nie interesuje mnie kierunek)

Gość Asia 54
A jeśli ja, która ma zawód technika gastronomi to czy też jestem dnem? :p

Gość gość
a jakież to ty masz ambicję, hobby itp.?????? pochwal się

Gość gość
1/10

Gość gość
sorry, ale teraz na studia idą często debile. Znam sporo takich, nie zdawali w szkole średniej ale idą na studia, bo przecież tak jak ty chcą być lepsi, mimo, że straszne głąby z nich.

Gość Dumnazuniwersytetus
Uniwersytet Śląski. Moje zainteresowania : jazda konna, podróże, siatkówka, gotowanie.

Gość Asia 54
A po za tym, wy i wasze wykształcenie? Ludzie po tym jak ukończą tzw zawodówki to lepiej i szybciej znajdą pracę od was. Wy ludzie wykształceni, po studiach i wielcy magistrzy nawet was do sprzątania kibli nie chcą zatrudnić. Dawniej znaczyliście coś więcej ale teraz znaczycie mniej niż ci z zawodówki.

Gość gość
jak nie skoncyzlam UJ to jestes zwykla miernota 🖐️

Gość gość
co racja to racja, liczy się tylko UJ w tym przynajmniej kraju :P ale to i tak jest malo, inteligencja jestes, jezeli UJ skonczyli twoi rodzice i co najmniej dziadkowie :P

Gość gość
dokladnie ci z wyzszym to tylko do tesko na kase lub do roznoszenia ulotek sie nadaja ! Ludzie po srednim i zawodowym predzej robote znajda ! Dlaczego bo znaja realia i swoje mozliwosci dlatego sa sklonni do kompromisow za co pozniej dostaja podwyzki i awanse !

Gość gość
gdybys byla ambitna to pracowalabys ! pusta i smieszna jestes, a ludzia z wyzszym wyksztalceniem czesto piep...y sie w niby inteligentnych glowkach..

Gość gość
no to faktycznie, masz takie porywające pasję, że szok- co drugi ma podobne

Gość gość
Ukończyłam studia I stopnia i świadomie nie poszłam na SUM czyli studia stopnia II. Oczywiście nie wykluczam, że za rok, dwa, jak uznam to za przydatne/konieczne, się zdecyduję. Jestem dnem czy już nie?

Gość gość
a ja gardzę takimi nierobami jak ty ,pewnie w niejednej pracy nie wiedziała byś jak się daną pracę wykonać .

Gość dawny cream
to nie musi byc prowo bo znam takie osoby co faktycznie tak uwazają i są to tylko panny :O

Gość piękne włosy mam acha
Myślę, że stwierdzenie autorki nie może dotyczyć wszystkich ludzi, bo ujęte jako wszyscy brzmi jak typowa prowokacja. Bo ja muszę przyznać, że znam wielu ludzi studiujących/absolwentów jak i tych bez studiów i część z tych bez studiów to rzeczywiście ludzie w pewien sposób ograniczeni. Znajomy po zawodówce mechanicznej. Pracował w fabryce jako typowy robol, zarówno przy produkcji jak i jeżdżąc wózkami widłowymi. Narzeka, że w Polsce to on niczego sobie dobrego nie znajdzie, nie ma przyszłości i tak dalej. Ale czy zrobił cokolwiek, żeby stać się specem od maszyn, kimś komu dzięki wiedzy i doświadczeniu płacą więcej niż standardowemu robotnikowi? Nie, po prostu jakoś zaliczył te dwa lata zawodówki i od kilku lat siedzi na tym samym stanowisku, narzekając na kraj i myśląc o wyjeździe. Nie podoba mu się w aktualnym zakładzie pracy, ale nawet nie oglądał ogłoszeń o pracę. Gdy poszedł na studencką imprezę ze swoim studiującym bratem to nie miał o czym z ludźmi rozmawiać, aż ze wstydu stamtąd wyszedł i stwierdził, że musi coś zrobić, aby się rozwijać. Ale nic nie zrobił. Wybrałam się kiedyś z nim na imprezę z typowym dla niego towarzystwem, to lekko zadziwiło mnie jacy ci ludzie mają poziom. Siedzą w brudzie i chleją. W pracy również chleją i się tym szczycą, jakby to ich największa zaleta była. Tyle dobrego, że pracują.

Gość gość
Panny studia pokończyły, a myślenie ograniczone, że hej. Naprawdę nie znacie tłumoków po studiach i rozsądnych ludzi, którzy ukonczyli ,,tylko" porządne technikum?

Gość Dumnazuniwersytetus
Co takiego? To lenistwo się nagradza? Ja jestem po studiach i nie po to się przykładałam do nauki, aby teraz być na tej samej pozycji co ludzie bez szkół.

Gość gość
sama jestes leniwa nie wiesz nawet jak ludzie z*********ja za marne pieniadze jak chlopi panszczyzniani !

Gość Dumnazuniwersytetus
Nieuki się uaktywniły! Tymczasem taka jest prawda, że człowiek bez szkół wyższych nigdy nie będzie uważany za oczytanego i nie dorówna ludziom wykształconym. Będzie tylko zarabiał forsę i pakował ją w jakieś pierdoły, bo o pasji w przypadku takich osób nie ma co mówić. Co można osiągnąć bez uczelni? Znacie ludzi sukcesu bez wykształcenia wyższego?

Gość gość
sama jestes nieukiem bo pracy nie masz badz gowniana masz haha !

Gość gość
a o poziom ludzi sie nie martw jest znacznie wyzszy od twojego bo ty to zadnej klasy nie masz:D

Jesteś nic nie wartą kupą uniwersyteckiego gówna. Za całym szacunkiem do gówna.

Gość Dumnazuniwersytetus
Mam gównianą, bo laski po liceum zajmują mi miejsca - wszystko przez znajomości. Moja kumpela rzuciła studia, pracuje w biurze jako asystentka, a ja pani magister muszę z*********ć w Tesco.

Gość gość
Bill Gates na pewno jest załamany Twoim postem

Kwitna te uniwerki na te samej zasadzie co piramidki finansowe. Włóż troszke kasy i wysiłku a czeka Cie świetlana przyszłość. Ktoś pomyslał i robi biznes na frajerach