Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syropki dla dzieci na gorączkę

Polecane posty

Gość gość

Czy dajecie swoim dzieciom syropki na gorączkę np, Panadol gdy dziecko ma tylko katar ale nie ma gorączki i żadnych innych objawów.

Gość gość
Nie, daję na gorączkę i to wysoką, a nie ledwie stan podgorączkowy. Dawałam też bez gorączki raz czy dwa razy przy ząbkowaniu, ale wtedy budził się i wył z bólu i pokazywał że buzia boli... wtedy jako środek przeciwbólowy. Na katar? W jakim celu?

Gość gość
ja dalam wlasnie corce Nurofen-ma katar i bardzo bolace gardlo, obudzila się z placzem ze boli, wiec dalam jej dawke syropu zeby mogla spokojnie spac

Gość gość
Ja daję, owszem, ale nie paracetamol (panadol), bo to bez sensu. Daje syrop z ibuprofenem, ze względu na to, że ibuprofen ma działanie przeciwzapalne, a paracetamol takiego działania nie ma. I to też nie to, że zawsze na katar daję, ale jak widzę, że coś się "wykluwa", to na noc daję dawkę ibuprofenu przeciwzapalnie z nadzieją, że to zatrzyma infekcję.

Gość gość
popieram wpisy wyżej - ja też daję ibum na noc przy rozwijającej się infekcji - daję też wapno, ceruvit junior - teraz na jesień immunotrofinę i przy katarze przez 3 dni większą dawkę - panadol bardzo rżadko tylko przy wysokiej gorączce przy anginie ale to na przemian z ibumem bo sam nie działa

Gość gość
kazdy syrop na bazie paracetamolu praktycznie nie działa, najlepsze sa na bazie ibuprofenu no Ibum czy Nurofen

Gość gość
wogole nie daje.goraczka to znak,ze organizm podjal walke z choroba.zatrzymywanie ja lekami pogarsza sprawę,choroba zostaje w srodku,zeby udezyc kiedyś ze zdwojona siłą.

Gość gość
no to chyba zalezy od organizmu bo przy moich dzieciach sprawdza sie {anadol, za to Nurofen całkowicie mnie zawiódł