Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zostałam oszukana w biedronce na strumykowej 2 zł 89 groszy przez kasjerke

Polecane posty

Gość gość

uwaga, spotkała mnie taka sytuacja, wzielam kilka rzeczy, niedużo, wiedziałam,że zmieszczę się w 20 zł, ale sie nie zmiescilam o kilka groszy, za mną była juz kolejka, babka za mną prawie stała na mnie, no to szybko zapłaciłam spakowałam, po 2 dniach oglądam paragon i patrzę jak to możliwe,że wyszło ponad 20 - no i zauwazylam,że doliczyła dodatkowe piwo, którego nie kupiłam - jednak zaraz za tym piwem był tajemniczy znak STORNO i -2,89 zł .czyli myślałam,że odliczone, jednak policzyłam na kalkulatorze i wyszło,że jednak nie odliczyła tego, bo rachunek powinien wyniesc ponad 17zł a nie 20 z groszami, przez to,że był napis o odlczeniu nawet przy kasie nie zorienotwałabym się gdzie jest coś nie tak, uważam to za sporą nieuczciwość, niby 2,89zł ale jak tak nabić kilkunastu klientów? poza tym to bylo 10% ceny moich zakupów, kasjerka miała na imie bodajże Elwira - uczę się , zwróciłam na jej plakietke uwagę bo dziwnie mi się przyglądała, być może smiała się ze mnie,że nabiła mnie w butelkę. Chciałabym aby sprawa została wyjasniona, zrobię skan paragonu w razie czego. A dla was przestroga - uważajcie, mogą was okantować w bardzo sprytny sposob, że nawet nie zauważycie.

Gość gość
mi kasjerka w Tesco doliczyła czosnek - niby 89 groszy ale niesmak i nieufność pozostały

Gość gość
Trzeba bylo kwitek sprawdzic na miejsci i odrazu reklamowac....

Gość gość
W tym rzecz - gdybym spojrzała na paragon zobaczyłabym to hasło i napis odliczono - jeśli doliczono i odliczono to pomyślałam,że wszystko ok - ale jednak dopiero po podliczeniu na kalkulatorze wyszło,że mimo tego co widniało na paragonie - rzekomego odliczenia naliczone zostalo bez odliczonego, może to wina niedouczonej kasjerki a może źle działającej kasy - a jesli wina niesprawnej kasy to może do takich "pomyłek" dochodzić częściej.

Gość gość
Oł maj gad, jakie to straszne! Jak udało Ci się zasnąć w nocy? Nie obawiasz się o swoje życie? Ostatecznie to Ty natrafiłaś i ujawniłaś spisek na ogromną skalę. Od teraz Twoje życie się zmieni, każda godzina spędzona przy ulubionym serialu nie będzie już tak idylliczna.

Gość gość
Nie smiejcie się bo tak często oszukują. Np w tych supermarketach spożywczych Carrefour'a to zawsze cena przy produkcie nizsza a na kasie wyzsza. Już kilka razy zwrocilem uwagę to poprzeliczala mi w kasie i zaplacilem mniej bo ja akurat pamiętam kazda cene tego czo kupuje. Mam dobra pamięć matematyczna i takie kwiatki wychodzą tamw każdym Carrefourze dlatego stara msie unikac tego marketu tych małych glownie.

To się patrzy przy kasie za co się płaciło. Teraz już pewnie będziesz o tym pamiętać. Niekoniecznie też ona musiała tu zawinić. Skoro jest storno to kwota powinna być odliczona, może miała zrąbaną kasę? A tak na marginesie... to ona się uczyła dopiero więc trzeba być wyrozumiałym :)