Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość landrynka212

młodszy facet

Polecane posty

Gość landrynka212

Jakiś czas temu zakończyłam nieudany związek ze starszym od siebie facetem. Nie planowałam nikogo poznawać... niestety stało się... poznałam Marka... problemem tylko jest jego wiek... jak w temacie... zależy mi na nim, ale wydaje mi się, że trzy lata różnicy w takim wieku jak jesteśmy to przesada... co o tym sądzicie...?

Gość landrynka212
dodam, że ja mam 22 lata ... on 19

Gość Kasandea
Taka różnica to nie różnica

Gość gość
czasami młodszy jest dojrzalszy od rowiesnika czy starszego. sprobuj, co Ci szkodzi.

Gość landrynka212
jednak stresuje mnie taka sytuacja...ja niezalezna, sama się utrzymuje,studiuje, a on...konczy technikum...4klasa właśnie.Pierwszy raz w życiu mam taką sytuację, Z jednej strony boję się, że go skrzywdzę, bo jest bardzo wrażliwy, więc trzymam dystans.

Gość Jakotakonijako
A ja miałam kiedyś chłopaka 6 lat starszego który był strasznie niedojrzaly a miał 23 lata i po zakończeniu tamtego związku poznałam obecnego który miał wtedy 17 lat okazało sie ze mimo wieku ma wiecej oleju w głowie niż ten poprzedni i jesteśmy razem do dziś. Nie ważny wiek ważne jest co kto ma w głowie.

Gość landrynka212
ile mialas lat, jeśli można spytać jak poznałaś tego 17letniego? Właśnie jest niesamowicie dojrzały, wrażliwy, zabawny, nigdy się przy nim nie nudzę...co prawda widać różnicę wieku, że jest młodziutki ( po twarzy). Dziś zadał mi pytanie, czy nie chcę z nim być z powodu jego młodego wieku...nie wiedziałam co odpowiedzieć... Do tego nigdy nie spał z kobietą, ja nie jestem dziewicą. Boję się, że zrobię mu krzywdę, unikam jakiejkolwiek bliskości z nim. Powiedziałam mu o tym, że boję się że go skrzywdzę. Odpowiedział, że jemu nie chodzi o seks i ze dla niego cudowne jest to, że morze mnie przytulić i pobyć w moim towarzystwie...

Gość Badyl 38
Dzien dobry witam bardzo serdecznie mi sie wydaje ,ze jak by Wam sie udało byc razem jakis dłuzszy czas to tak rózniaca wieku sie szybko zatrze pomiedzy Wami - On będzie miał 25 a Ty 28..Trafiłas na wrazliwego młodego chłopaka ,który mimo młodego wieku stapa mocno po ziemi i warto sie poswiecic i próbowac umacniac zwiazek.Pozdrawiam Piotrek

Gość landrynka212
Dziękuję Piotrku za wypowiedz. Miło, że moim wątkiem zainteresowała się osoba płci przeciwnej. Wiem, że różnica wieku szybko się zatrze, boję się jednak reakcji jego rodziców, znajomych, na starszą dziewczynę trzy lata. Fakt faktem były sytuacje intymne, raz nie miał jak wrócić do domu, został na noc. Nie było wtedy mojej współlokatorki, wyjechała do rodziców, spaliśmy razem w jednym łóżku, chociaż bardzo się tego bałam... On wie, że nie jestem jeszcze gotowa na "coś więcej"... jedyne co zrobił tej nocy, to pocałował mnie w policzek, przytulił się i zasnął. Mówił, że było mu ciężko tej nocy, że bardzo go pociągam i że będzie czekał tyle ile będzie trzeba.

Gość Jakotakonijako
Miałam 18. Dziś jesteśmy para dwudziestolatkow z planami o wspólnym mieszkaniu i zareczynach. Rzadko trafiają sie faceci ktorzyw takim wieku poważnie myślą ale widać ze tobie sie udało i mi chyba tez. Masz 23 lata różnicy praktycznie nie widać może teraz tak ale za dwa lata będziecie wyglądać jak rówieśnicy

Gość Badyl 38
Witam ponownie w tych trudnych czasach jakie mamy obecnie widac ze postawa Twojego chłopaka jest bardzo dojrzała jak na Jego wiek.ma do Ciebie szacunek i zaufanie i bardzo madrze podchodzi do spraw intymnych - nie spieszac sie.Najwazniejsze ,żebyscie szczerze rozmawiali . W zwiazku moim zdaniem podstawa to wiernosc i takie partnerstwo ze mozna na druga Osobe liczyc .Jego Rodzice jak Go kochaja to napewno to zrozumieja ,że był u Dziewczyny i był bezpieczny

Gość landrynka212
To między Wami jest różnica tylko rok. Moje koleżanki już zdążyły mnie wyśmiać jak dowiedziały się ile ma lat... Olałam ich opinie, spotykamy się dalej. Jemu niestety było przykro, że oceniły go jako niedojrzałego "szczyla". Nic o nim nawet nie wiedząc. Moja mama też jest przerażona jego wiekiem. Ja mam skończone 22 lata, on za miesiąc skończy 19. Jedyną osobą, która wypowiedziała się pozytywnie był mój 17letni brat, stwierdził, że jeśli jest nam obojgu razem dobrze, jeśli mnie szanuje, dba o mnie, to żebym olała wypowiedzi ograniczonych ludzi.

Gość Jakotakonijako
Zadam tylko jedno pytanie. To ty z nim będziesz dzieliła życie czy oni? To twoje życie i to ty powinnas zdecydować. Powiedzmy ze go zostawiasz bo jest zbyt młody i poznasz faceta w swoim wieku który okarze sie byc całkowitym przeciwienstwiem tego młodszego? I po co ci żałować całe życie ze nie wybrałeś tego którego chciałas. Mój chłopak jest młodszy ale jak sie poznaliśmy miał 17 lat i nie byle jakie podejście. Nas mogła rozlaczyc odległość bo mieszkamy 100km od siebie ale daliśmy radę. Ty masz problem z wiekiem ja miałam z odleglosia ale takie problemy mozna pokonać naprawdę. Widać ze twój facet jest fajny więc nie rezygnuj z niego

Gość landrynka212
Jego rodzice mu ufają, wiedzą, że był wtedy u mnie. Nie widzieli mnie jeszcze, chociaż spotykamy się już troszkę. Jego tato jest dużo starszy od mamy, więc śmiał się, jak powiedziałam, że boję się ich reakcji na różnicę wieku. Właśnie dziwiło mnie, że tak przystojny facet jak on dalej jest prawiczkiem, w obecnych czasach nie jest to dość częstym zjawiskiem. Zadałam mu to pytanie...czemu nie spał z kobieta. Stwierdził, że czeka na odpowiedni moment, że miał okazje "to zrobić", ale nie chciał z nieodpowiednią dziewczyną. Jeśli chodzi o wierność to NIE ZDRADZĘ go, ja czekam na niego, on na mnie, nie zależy mi na seksie. Taka bliskość z nim byłaby cudowna, ale chcę być w pełni gotowa emocjonalnie i żeby on był pewny, że to właściwy moment.

Gość landrynka212
Miałam faceta 3 lata starszego, byliśmy ze sobą 2.5 roku, związek - totalna porażka, niedojrzały emocjonalnie, chorobliwie zazdrosny (nawet o wyjście z koleżankami), niesamowity leń... pracowałam, sprzątałam, gotowałam... a on spał do 15... tu mam całkowite przeciwieństwo poprzednika, wprost nie mogę uwierzyć w to, że z kimś może mi być tak dobrze. Kiedyś uczyłam się całą noc do egzaminu, wróciłam i zasnęłam.... Przyjechał wtedy, wpuściła go do mieszkania moja współlokatorka... obudził mnie po 18 kolacją podaną do łóżka i kwiatami, że zdałam sesję. Nigdy nikt czegoś takiego dla mnie nie zrobił... niesamowite uczucie

Gość Jakotakonijako
I nad czym ty sie jeszcze zastanawiasz?

Gość landrynka212
Fakt... dziękuję za wypowiedzi :) otworzyły mi się oczy. Jest mi z nim dobrze i nie mam zamiaru tego kończyć bo komuś to nie odpowiada. Jesteśmy razem szczęśliwi i tylko to się liczy

Gość Jakotakonijako
No wlasnie:)