Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WAŻNOŚĆ wódki PILNE pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam takie pytanie odnośnie wódki. Czy wódka po jakimś czasie może się zepsuć? Tzn. np. uciekają procenty? Wiem, że przy otwartej butelce tak się dzieje, ale czy jeśli będę miała wódkę w kartonach przez 2.5 roku w piwnicy (temp ok 16-18 stopni) to czy coś się z nią stanie? Jest to dla mnie ważne, ponieważ za 2.5 roku wychodzę za mąż i w związku z tym że akcyza pójdzie o 15 procent wyżej, chcieliśmy w tym roku kupić już wódkę. Więc nie było by nam na rękę aby 12 kartonów szlag trafił :) Wg. mnie nic się nie powinno z nią stać, ale może ktoś wie na 100%? :)

Gość gość
jak dobra, nie oszukana wódka to nie zepsuje się na bank:) ja dwa miesiące temu znalazłam 11 flaszek wódki w ziemiance u babci:D podczas porządków i przygotowania do rozbiórki, wódka była z wesela jej syna i miała dokładnie 16 lat:D to była żytnia:P procenty nie uciekły piliśmy ją cały weekend i każdy pijany

Wódka nie ma terminu ważności. Możesz trzymać ją w kredensie, szafie albo piwnicy tak długo jak zechcesz. P.S. Od przyszłego roku wódka zdrożeje o jakieś 10%.

Gość gość
Ooooo to ładnie ;) Nie no wódka wg mnie dobra- STOCK. W tej hurtowni na pewno będzie nie oszukana wódka :) Dziękuję za odpowiedzi, już spokojniej na to patrze że mi się wódeczka nie zepsuje haha :D A akurat bardzo dobrą ofertę mam bo po 18,80 za 0,5l :) a po nowym roku pewnie min 21zł będzie kosztować, to którąś stówkę zaoszczędzę :) tzn. narzeczony, nie ja :D