Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunek dla ciężarnych i mam

Jala neti bezpiecznym sposobem na ból zatok ból głowy lub katar

Polecane posty

Witam! Mam 4 letniego i jestem obecnie w 34tc. Na początku ciąży dokuczały mi okropne migreny. Bardzo się męczyłam i nikt aż do teraz mi nie był w stanie pomoc. A zamiast się męczyć wystarczyło zrobić płukanie zatok :) Wczoraj mój 4 latek zaczął coś pociągać nosem i 1 raz jemu zrobiłam neti i efekt cudowny! Zamiast wlewnika używam butelki po wodzie 0.5l z niekapiącym ustnikiem oraz rurki od Fridy. Roztwór robię w takiej proporcji jak zalecił mi lekarz-0.5l wody i 1płaska łyżeczka soli morskiej. Ulga natychmiastową!

Gość a ile to kosztuje
Kiepska reklama :O pewnie ze 100zł to całe jala neti kosztuje :O

A właśnie się mylisz,bo nic nie kosztuje :) No prawie, koszt jest następujący: -gaz do podgrzania wody -woda -sol -pusta butelka po wodzie -miękki wężyk-ja używam tego od fridy I to tyle. Można kupić takie coś w aptece,co nazywa się wlewnik i kosztuje coś koło 18zł-wtedy będziemy mieli pojemnik i rurkę z kranikiem. Ale ja skorzystałam z tego co miałam w domu. Jest też dostępne w aptece coś "profesjonalnego"do plukania zatok,ale to faktycznie sporo kosztuje i lekarz powiedział,żeby tego nie kupować,bo można sobie zrobić to "domowym" sposobem.

Gość gość
Ja kupiłam córce sinus rinse bo poleciła mi lekarka na katar. I SŁONO PRZEPŁACIŁAM. Dopiero w aptece jak kolejny raz chciałam kupić proszek to pani mnie spytała czemu nie robię roztworu z soli :O A zestaw startowy kosztował 90zł.