Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dasfa

stypedium socjalne pare pytan

Polecane posty

Gość dasfa

Mam parę pytań bo zaczynam w tym roku studia i nie za bardzo wiem jak to sie robi. Mieszkam z Tatą i z Babcia, mama mieszka za granicą. Rozwiedli się z tata i mieszkamy od paru lat sami. Czy mamy dochody wliczają się do tego dochodu który trzeba dać Dostaje od mamy rodzinne, to wlicze, ale czy jej dochody z jej pracy . Dobrze wyczytałam że Dziadkowie nie wliczają się w dochod ? . Jezeli rok temu pracowałam to oprocz zaswiadczenia z urzedu ze pracowałam co jeszcze ? Jak ktoś jest obyty to proszę o infromacje.

Gość dasfa
ktoś wie

Gość onanana123
wlicza się tez twój dochod z ulicznych igraszek nie zapomnij tow azna skladowa!!

Gość dasfa
nie mam ulicznych igraszek :D

Gość print123
Witaj, wliczają się dochody osób zameldowanych we wspólnym gospodarstwie domowym. Jeżeli jestes zameldowana tam gdzie babcia i tata - to wszystkich dochody się liczą (o ile osoby te posiadają dochody). Niezbędnymi dokumentami są zaswiadczenia z US za rok poprzedni o dochodach. I własciwie to te dochody wliczają się jako dochód. Dokumenty, które przydadzą się do na pewno zaswiadczenie o zameldowaniu, zaswiadczenia ze szkół - jeżeli masz rodzeństwo, które się uczy (a z tego co czytam to chyba nie). Pozdrawiam,

Gość dasfa
dziekuje slicznie za odpowiedz. Teraz jeszcze sie tylko dowiem co z rodzinnym od mamy,. Bo ja mieszkam z tata i z babcia ale mama mi wysyla.

Gość gość
Sprawdz na stronie swojej uczelni, bo każda uczelnia ma swój własny system i zasady udzielania pomocy socjalnej. Mojej uczelni nie obchodziło kto jest zameldowany w naszym mieszkaniu, dochód na osobę obliczano na podstawie dochodu moich rodziców, mojego i liczby dzieci poniżej 18 rż lub studiujących. Twoja mama nie jest czlonkiem gospodarstwa domowego, więc jej dochody nie mają znaczenia a jedynie alimenty jakie na ciebie płaci

Gość gość
wlicza się, !! musisz mieć zaświadczenia od wszystkich pełnoletnich członków rodziny.. no chyba że matka jest pozbawiona praw rodzicielskich

Gość gość
no wlasnie nie wiem, rozwod wzieli i sie wyprowadzila i juz nie jest zameldowana u nas.