Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czs sie chyba pogodzic ze nic z tego

Polecane posty

Gość gość

Marzylam o trojce dzieci. W pierwsze 2 ciaze zaszalm bez problemu szybko. Teraz staramy sie 7msc i nic;-( Mam 35 lat i mam swiadomosc, ze wiek jest pewnie przyczyna. Najgorsze, ze czasu juz nie mamy i dociera powoli do mnie, a raczej rozsadek podpowiada, ze juz za pozno. Mam dwoje wspanialych dzieci. Uwielbiam bycie mama na pelen etat dlatego tak ciezko pogodzic mi sie z tym, ze nie bedzie mi to juz dane.

Gość gość
co mam w takim razie powiedzieć ja, jeśli mam 30 lat i nie mogę w ogóle zajść w ciążę? ciesz się tym, co masz

Gość gość
wiem, jak najbardziej wiem.

Gość gość
mogę Ci jedynie podpowiedzieć zeby mąż sbadał nasienie, Ty poziom hormonów, wybierz się na monitoring cyklu i może jednak Ci sie uda

Gość gość
W pierwszej kolejności zmień sposób myślenia i nastawienie ;)

Gość gość
*zbadał oczywiście

Gość gość
czyli mamy te sam problem i identyczną sytuację,też mam dwójkę i chcę trzecie i nie wychodzi,jesteśmy rówieśniczkami,bo mam 35 lat i chyba małe szanse,bo podejrzewam endometriozę, teraz biorę leki na zbicie torbieli,której juz ponoć nie ma :-(

Gość gość
zluzuj poślady i daj się ponieść emocjom

Gość gość
wiele kobiet w tym wieku rodzi pierwsze dziecko!

Gość gość
do mamy w podobnej sytuacji- dlugo sie staracie? Ja przed staraniami badalam sobie hormony i bylo ok. Zadnych innych badan nie robilam, a chyba powinnam..

Gość gość
czy długo? dla jednych długo dla innych nie, w jednym razie rok z przerwami na zganianie torbieli antykoncepcją, sporo też podróżuję i może sama sobie jestem winna,bo jakby nie powiedzieć przesuwałam sobie okresy właśnie tabletkami,aby nie mieć na wyjazd, nie wiem czy to od tego nie zrobił mi się bałagan w organiźmie :-(

Gość gość
w pażdzierniku w ubiegłym roku przesuwałam, potem 3 miesiące tabletek anty,bo torbiel, w lutym znowu 2 miesiące any, w czerwcu znów aż do sierpnia i sama nie wiem czy to nie od tego tzw"bawienia się antykoncepcją"

Gość gość
teraz biorę lek,którego pod żadnym pozorem nie można brać w ciąży - primolut nor, mam jeszcze parę dni pobrać i odstawić potem ma przyjść@, mówiłam lekarzowi,że sie staram,ale on to olał, także cykl stracony - tylko endometrium mnie zadziwia,bo jest 20mm - czyli grube,a po torbieli ani śladu,a w tamtym tygodniu była, nie liczę juz na nic, tabletki anty odstawiłam pod koniec lipca,bo miałam wyjazd na wakacje i się nie udało, teraz też nie

Gość gość
to rzeczywiscie mialas sporo przerw i anty tez pewnie troche rozregulowala.. u mnie raczej bez zadnych "zaklocen", a efektu i tak brak.

Gość gość
badanie nasienia zróbcie

Gość gość
mąż miał słabe wyniki już 10 lat temu tylko 25% plemników o prawidłowej budowie i r***liwości.

Gość gość
może za bardzo o tym myślisz i dlatego nie wychodzi, ja o pierwsze starałam się rok, drugie to wpadka na "cilescie" więc psychika ma duzy wpływ wiem sama po sobie