Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciągle upławy w ciąży

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, jestem w 25tc i już od początku ciązy mam nawracające upławy czasem swędzenie mój ginek 3 razy przepisał mi kurację pimafucinem potem nystatyną i dalej nie pomaga, w poprzedniej ciązy brałam clotrimazolum i pomagały a teraz chodze do innego ginka na NFZ i ten nie chce mi ich przepisać, ciągle proponuje ten cholerny pimafucin, mówiłam, ze nie działa to dal nystatynę ale jak widac to też nie działa ... znacie jakies leki bez recepty które mogą mi pomóc w pozbyciu się tego choler....stwa???? Używam płatków mydlanych do prania, wcześniej uzywałam płynu do prania "dzidziuś" no i płyn do płukania też mam hipoalergiczny "dzidziuś", ale jak mam upławy to zakładam podpaskę naturella czy ona może mnie podrażniać czy to wykluczone??? Jak chodziłam na basen to mi się pojawiały upławy i po stosunku i potem swędzenie, jak sobie z tym poradzić wreszcie??? Na basen już nie chodzę ale co ze stosunkami??? Czy lepiej spróbować z prezerwatywą czy może wogóle wstrzymać się do porodu od współżycia???

Gość gość
Rozwija się grzybica

Gość gość
koniecznie z prezerwywą bo nie ma pewności że partner Cie nie zaraża/to żadkie-oni nie są często nosicielami grzybów-ale może się zdarzyć/. Mnie w ciąży pomagały probiotyki/dopochwowo stosowałam invag-przez 7dni/ i maść clotrimazolum.smarowałam się nią kilka razy dziennie.Jak grzybica powraca to lekarz mógłby Cie wysłać na posiew z pochwy żeby dokładniej dobrać leczenie.Można to zrobić prywtnie ale jest drogie takie badanie-ja płaciłam 60zł na zestaw badań w tym takie właśnie. Bo generalnie upławy w ciąży tonormalna sprawa-takie białawe, mleczne wodniste, raczej bezwonne.tezmiałam całą ciążę,ale nie powinno swędzieć.

Gość misiamarysiA
te podpaski, o których napisałaś chyba są zapachowe więc ich nie używaj bo one mogą podrażniać - jak najmniej w ciąży sztucznych składników i chemii - jeśli zwykłe wkładki nie wystarczą to kup sobie podpaski bella nova - są dobre. Jaki masz płyn do mycia - według mnie najlepszy lactacyd, kup sobie także w aptece provag żel, który podobnie jak lactacyd zawiera kwas mlekowy czyli chroni przed bakteriami i grzybami - smaruj się nim zawsze po umyciu się, po stosunku i przed (b. dobrze nawilża), przed basenem (teraz z basenu zrezygnuj) i po basenie. Wiem, że w ciąży można go używac bo sama tak robiłam ale możesz dla pewności zapytać jeszcze swojego gin.

Gość gość
dziewczyny używam lactacyd i ostatnio provag żel własnie, ale już mi się skończył ten żel, w kązdym razie z basenu rezygnuję, i chyba jednak będzie trzeba wspomagać się gumkami no bo jednak sperma też może powodować te upławy, ale wyszło mi, ze mam bakterie w moczu i dostałam monural, wreszcie dostałam też globulki clotrimazolum ale tylko po mojej interwencji bo ginek zas mi chciał pimafucin przepisac wrrrrr mam nadzieję, ze tym razem pomoże na to swędzenie chociaż, no i chyba zrezygnuję z podpasek, może sama wkładka wystarczy a jak nie to spróbuję te bella nova czy jak się zwą dzieki za rady, jak to nie pomoże to spróbuję lactovaginal, kiedyś brałam i nie pomogły ale może teraz będzie inaczej a jak nie to jeszcze provag doustnie kupię :)

Gość Kalikana
Jeżeli masz bakterie w moczu to zacznij zażywać provag, ja zaczęłam go stosować w ciąży po przebytym zapaleniu pęcherza w celu zapobiegnięcia nawrotowi problemu. Z basenu nie zrezygnowałam, probiotyk zażywałam do końca ciąży i w tym okresie nie miałam żadnych problemów z układam płciowym czy moczowym.

Gość gość
Kalikana to jak długo stosowałaś ten provag???? No ja nie wiem własnie czy nie mam/miałam czasem zapalenia pęcherza skoro dostalam Monural, podmywam się teraz tantum rosa na zmianę z lactacyd'em, i odpukać swędzenie przeszło, upławy są bo clotrimazolum je wypłukuje, ale jest o niebo lepiej z tymi swędziawkami, ja w poprzedniej ciązy provag brałam chyba 2 razy po 20 dni ale nie wiedziałam, ze go można stosować długo, jak długo Ty go stosowałaś Kalikana????

Gość gość
na opakowaniu provag jest informacja że najlepiej stosować przez 20 dni, jak leczyłam się w ciąży sumamedem-bo wyszła mi bakteria w posiewie, tomój gin poradził mi brać wałśnie w ten sposób, czyli przez 20 dni jednym ciągiem-można kupić opakowania 20 kaps.-u mnie takie nawet wychodziło taniej. Wit.b wspomaga działanie probiotyków.A na pęcherz żurawina, suszona do jogurtu, konfitura, sok.

Gość Gośka26
Jestem w 12 tygodniu ciąży i od kiedy wiem o niej stosuje probiotyk doustny provag a od czasu do czasu zakładam dopochwowo invag, wolę zapobiegać infekcjom, które w ciąży częściej się zdarzają niż normalnie. Na razie jest okej oby do kwietnia.

Gość gość
Gosiu ja wiem, ze provag można w ciązy stosować leczniczo ale czy zapobiegawczo???? Wczoraj jak zapytałam farmaceutki o provag to powiedziała, zę wolałaby mi go nie sprzedawać z racji ciązy, toteż zdziwiłam się bo ja go brałam przecierz w poprzedniej ciązy 2 razy nawet ... niestety ginekolog do którego chodziłam to konował przepisywał mi ciagle pimafucin i tym razem też chciał go przepisać ale zwróciłam mu uwagę, zę mam bakterie w moczu to przepisał monural, ale nie wiem czy on działa bo mam wrażenie, ze jest jeszcze gorzej z tym moim sikaniem, piję soki i herbaty żurawinowe, brałam clotrimazolum a jutro wybieram się na posiew na mocz i zobaczymy co będzie dalej, dzisiaj jeszcze mam za chwile dzwonić do prywatnego ginka i skonsultowac się z nim co dalej... oby to przeszło wreszcie i nie zaszkodziło dzidziusiowi :(

Gość gość
a jak ja mam upławy 7 lat temu rodziłam majac upławy a teraz od 3 lat nie mogę zajść to w końcu zajde mam od 2 lat drugiego typa ale z nim tez nie moe a myslalam ze to z tamtym cos ale z tym tez nie mogę co robic

Gość gość
no własnie szczególnie profilkatycznie powinno się stosować probiotyki-ja też tak właśnie brałam provag na początku ciąży.Mój gin nie widział w tym problemu-to są te bakterie które normalnie mamy w organizmie-tylko czasem flora jest zachwiana i stąd podatność na infekcje. Z tego co wiem to jeszcze wit.b wspomaga działanie probiotyków.

Gość gosiaaa85
na świąd polecam provag żel, bardzo dobrze łagodzi i można dostać bez recepty, jeśli myślisz, że może to być uczulenie na proszek to możesz też spróbować prasować bieliznę oczywiście bawełnianą, podpaski naturella są perfumowane, więc też odradzam, jeśli podejrzewasz żel do mycia, to zastąp go szarym mydłem

Gość gość
ja w ciąży stosowałam lactovaginal na upławy i swędzenie. pomagał zapobiegać rozwojowi infekcji. tak zaleciła mi ginekolog.

Gość gość
Jeśli są to uplawy o mlecznej konsystencji bezbronne to mogą być to bakterie w moczu dobrym środkiem jest Monural warto również zrezygnować z podpisem które są zapachowe moim zdaniem jeśli chodzi o płyn do higieny intymnej to Lactacyd jest kiepski bo zawiera Ślad A kwasu mlekowego w składzie jest niewiele dwa razy w tygodniu aby poprawić florę bakteryjne można stosować samouczki tzn. Zanurzyć tampony w sektorze a następnie umieścić w pochówek kefir zawiera naturalny kwas mlekowy I bakterie kwasu mlekowego które wspomagają florę bakteryjna

Gość gość
Jeśli są to uplawy o mlecznej konsystencji bezwonne to mogą być to bakterie w moczu dobrym środkiem jest Monural warto również zrezygnować z podpasek które są zapachowe moim zdaniem jeśli chodzi o płyn do higieny intymnej to Lactacyd jest kiepski bo zawiera Sls a kwasu mlekowego w składzie jest niewiele dwa razy w tygodniu aby poprawić florę bakteryjna można stosować namoczki tzn. Zanurzyć tampony w kefirze a następnie umieścić w pochwie tampon kefir zawiera naturalny kwas mlekowy I bakterie kwasu mlekowego które wspomagaja florę bakteryjna