Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daria00

Związek z muzułmanem

Polecane posty

Nie mam uprzedzeń do ludzi z innych kręgów kulturowych, sama spotykałam się z muzułmaninem (z pochodzenia Marokańczykiem). Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że różnice kulturowe pomiędzy muzułmanami a wychowanymi w kręgu kultury europejskiej są tak wielkie, że w przeważającej większości przypadków uniemożliwiają zgodne i szczęśliwe wspólne życie. Kolejna sprawa to negatywna opinia muzułmanów na temat Europejek, a Polek w szczególności, z którą nigdy się nie pogodzę i która mnie bardzo boli. Proszę Was dziewczyny, żebyście się szanowały i uczyły się na cudzych błędach. Wszystkim polecam film: http://www.youtube.com/watch?v=m6k9vhQSSV4&index=5&list=PL2Pb406N0hGXU0HSOXem93Ww0Qro5EtT7, który mam nadzieję otrzeźwi nieco temperamenty, mam nadzieję, niejednej z Was. Życzę wszystkim powodzenia i rozsądku w dokonywaniu życiowych wyborów!

Gość Chmurasek
Ile jadu i nienawiści przemawia przez większość postów. A co ze Polacy sa tacy wspaniali hmmmm ja nie mam dobrego doświadczenia z Polakami po zadłużeniu mieszkania i kilku pobiciach pózniej zdecydowałam sie zakończyć moj toksyczny związek z Polakiem. Aktualnie jestem żona algerczyka od 3 lat a razem jesteśmy 5 i jestem szczęśliwa spełniona kobieta. Ktora kocha i jest kochana. Maz mnie nie zmusza do przejścia na Islam ani do noszenia chusty. Oczywiście mamy lepsze i gorsze dni tak jak większość par ale nie ma to związku z odmiennoacia religijna bardziej spowodowane jest to silnymi charakterami jakimi oboje jesteśmy obdarzeni. Autorko trzymam kciuki zeby Wam sie udało. Pisz na priv jak masz jakieś pytania chmurasek@interia.pl

Gość gość
Chmurasku ale twoje dzieci z nim oczywiście na islam muszą przejsć ?

Gość Chmurasek
Zdecydowalismy ze dzieci poznają obie religie a jak dorosną to same zadecydują jakie wyznanie przybrać

Gość gość
MUZUŁMANEM :( Już wiem czemu żaden biały was nie chce:O

Gość Chmurasek
Hej Gość a moze to my nie chcemy tzw białego , wielki z ciebie znawca ras i religii :-) nie wszyscy muzułmanie maja ciemna karnację np Ci z Litwy Macedonii Bośni Francji Holandii i nie mowię tu o przyjezdnych muzulmaninach

Gość gość
Chmurasek, ciekawa jestem jak wasze życie zmieniłoby się na twoją niekorzyść, gdybyś przeprowadziła się do jego kraju. Tutaj jest w grzeczny, ale u siebie to juz inna bajka. Wiesz dlaczego cię nie zmusza? Bo jak sama napisałaś, masz silny charakter i wie, że mu to po prostu nie wyjdzie. Albo urodził się tutaj w Europie. Ha ha ha muzułmanie z Litwy, Francji i nie piszesz o przyjezdnych. Kobieto przecież ich rodzice są przyjezdni. Ciekawe, że z reguły te kobiety, które bronią muzułmanów jacy to wspaniali mężowie, to mieszkają w Niemczech, UK itd, gdzie to są już w większości dzieci przyjezdnych.

Gość Chmurasek
Nie bardzo rozumiem w jaki sposób poziom inteligencji ma sie odnosić to tematu związku z muzułmaninem. Ja używam sformułowania muslim bardzo czesto ale co Ty prosty człowieku mozesz o tym wiedzieć .

Gość gość
Posłuchaj kobieto Tak jak autorka żyje z muzułmanem tak ty tworzysz przyjezdnych i nieprzyjezdnych a ponadto za 1 , słownie jedno zdanie dotyczące poprawnej pisowni tworzysz jakieś teorie o mojej ignorancji religijnej i rasizmu . Współczuję serdecznie . A teraz wychodzę stąd bo czuję jak mi iq spada

Gość gość
* rasizmie , sorki

Gość chmurasek
Hahahha byłam w Algierii przez pol roku u teściów w domu mieszkaliśmy przez ten czas. Maz nie zmienił swojego zachowania w stosunku do mnie podczas tego pobytu . A tak na marginesie to nie mieszkamy w pl bo za dużo jest w niej ograniczonych ludzi zamkniętych na inne narodowości i wyznania religijne. Boimy sie tego czego nie znamy .………