Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Antosi

Czym karmić

Polecane posty

Gość Mama Antosi

Witam, moja córka skónczyła 4 miesiące i jest na piersi a ja musze na tydzień wrócić do pracy....czym karmić? MM chyba odpada bo 2 razy jej podałam różne mm i aż z niej chlustało, rozmawiałam o tym z lekarzem ale stwierdził, że skoro mała już skończyła 4 miesiące to po co robić badania skoro oprocz mm jest tyle produktów które może jesc. Małej zaczynam podawać jabłuszko i marchewkę i nawet ładnie je a codziennie rano na sniadanie podaje jej kleik ryżowy który daje jej z wywarem z marchewki i ziemniaka ale jej to nie wystarczy.... Mnie nie bedzie 6 godzin a za daleko mam do pracy żeby przyjeżdzać i ją karmić. O ściąganiu mleka tez nie ma mowy bo mam jakąś blokade i jak mam sciągnąć to nic nie leci mimo że czuje że mam pełne piersi. Moja mówi żeby spróbować z mlekiem krowim ale mi jakos ten pomysł nie podchodzi ale nie mam innego wyjscia. Wczoraj znalazłam gospodarza kupiłam mleko i dziś jej podałam oczywiście rozcieńczyłam je a teraz czekam na efekty... Może wy macie jakiś inny pomysł?

Gość gość
Od krowy mleko jest ciężkie jak już od od kozy jest lekkostrawne .

Gość Mama Antosi
tylko gdzie ja mam kozy szukać? Chyba pojeżdze gdzieś po wioskach. Mała z checia probuje wszystkiego wiec z tym tez nie bedzie problemu

Gość Mama Antosi
może ktoś coś jeszcze?

Gość gość
4 mc i mleko krowie?? brr.... no ale zrobisz jak chcesz... juz bym wolała sie z laktatorem pomęczyć, na poczatku jest ciężko ale jakbyś pocisne la dłużej to napewno być odciągła. spróbuj może z jakimś innym mlekiem, jest duży wybór może trafi się akurat takie co jej posmakuje

Gość Mama Antosi
Mi też pomysł z krowim mlekiem za bardzo sie nie podoba ale musze coś wyprobować do poniedzialku co ona zaakceptuje. Tu nie chodzi o to że mm jej nie smakuje tylko o to że ona po nim wymiotuje a ściaganie mleka to jest jakas porażka ostatnio w godzine sciagnelam 40 ml a piersi mnie tak bolały że szok. Ten tydzień musimy sie przemeczyc, nie bedzie mnie w domu 6 godzin i chociaż jeden posiłek trewsiwszy musi zjesc bo na jabłuszku nie wytrzyma..... No chyba że bede sciagac cała noc mleko.....

Gość gość
a czym sciagasz? może warto zainwestować w porządny laktator i zamrażać/

Gość Mama Antosi
mam laktator firmy medela który kosztował ponad 200zł, tu nie chodzi o laktator tylko o jakaś blokade w mojej głowie, gdy wiem że mam ją zostawić to mleko nie idzie

Gość gość
Krowie mleko obciąża nerki!! Dopiero po roku można je dawać. O kozim tez ktoś pisał ze po drugim roku. Wiesz ze w pracy przysługuje ci godzina na karmienie? Możesz albo w środku ja wykorzystać jak blisko mieszkasz albo Kończyc godzinę wczesniej.

Gość gość
Może kup nutriton i spróbuj dodawać do mm. Moja też chlustala mm a nie mogłam Karmić jej piersią i właśnie dodaje nutriton do mleka. Kosztuje 24-26zł zależy od apteki.

Gość Mama Antosi
Do pracy jade 30 minut wiec godzina na jedno karmienie....boje sie tego mleka krowiego dawac.... Może da rade na kaszkach lub kleiku na wodzie bo to jej podchodzi.... Bede ściagac mleko ile sciągne to ściagne..... To niby tylklo 5 dni a już panikuje..... Chyba do pediatry sie przejde.....

Gość gość
ja wracam do pracy za tydzien, synek ma 6mc, tez karmie piersią, a na myśl o laktatorze ma cofke:)) niewiem jak to zrobie, ale musze cos wykombinowac zeby młody miał co zjesc, ale napewno krowiego bym nie dała.... a juz daje słoiczki- obiadek i deserek, zaczyne podawać kaszke na wodzie moze polubi i się zapcha hehe

Gość gość
Dziwny jakiś ten pediatra 4 miesięczne to na mm dopiero zaczyna coś jeść, anie tyle rzeczy :O, zresztą do roku postawa do mleko, dodatkowe jedzenie stałe tylko dla uzupełnienia witamin...

Gość gość
Mi tez sie wydaje że ona dopiero mm to powinna teraz dostawac, bo co bedzie jak strace pokarm? Za tydzień mamy szczepienie wiec ponownie podpytam o te mleko... Mała jest już 3 godziny po tym mlrku krowim i jak narazie nic sie nie dzieje ale juz postanowiłam ze nie bede jej tego dawac. a powiedzcie mi drogie mamy z tym mm to może byc tak że żoładek musi sie przyzwyczaic i np może na poczatku trzeba podawać bardziej rozcieńczone to mleko? Albo może spróbuje z tym zageszczaczem chociaz jak mała miała nie cały miesiac to dałam jej bebiko special AR i dokładnie nie pamietam ale chyba właśnie po tym nie chlustała (za to kupy nie zrobiła przez 3 dni a dałam jej to tylko 2 razy) pożniej była tylko piers no i 2 razy jej dałam mm raz NAN a pozniej bebiko te zwykłe i to był odstek ok miesiaca po jednej butli i po 2 godzinach od zjedzenia chlustało z niej na pół metra i nie wiem czy w tym przypadku zageszczacz pomoże czy tez nie