Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość
byc moze ze dala jej skierowanie ,zapytam na wizycie lekarza.no ja juz mialam na kile hbs i toksoplazmoze cukrzyce i wszystkie ujemne wyszly a reszte pewnie po wizycie bede robic jak dostane skierowanie.a hiv pewnie tez bede miec zlecane ale zobaczymy jeszcze co lekarz powie

Gość gość
Z tego co wiem test pappa na NFZ przysługuje tylko przy pewnych wskazaniach (np wysokie ryzyko genetyczne), a bez wskazań bezpłatne jest powyżej 35 roku życia.

ja robie hiv u nas za darmo mozna zrobic mamy tez w szpitalu proghram przesiewowych badan tarczycy w ciazy robia usg hormony wit d ft3 ft4 itp wiec bardzo fajnie :) poza tym robie standardowo morf mocz wr glu toxo i cytomegalie igm moze zrobie jeszcze hcv

Gość gość
przyznam wam sie szczerze ze do tej pory genetyczne badanie płodu utorzsamialam tylko z aminopunkcja... i teraz tak patrze ze jest gama nieinwazyjnych metod na sprawdzenie DNA dziecka wiec w sumie po co robic aminopunkcje??

Hej dziewczyny Myślę że możecie mnie wykasować z tabelki terminów porodu.... Będę musiała opuścić to forum Dziś 8t1d a moja kruszynka ma tylko 3mm i brak akcji serca i nie ma przepływów Tylko dla spokoju mojego sumienia lekarz zaproponował żeby poczekać jeszcze tydzień ale powiedział że na ponad 90% nie ma szans na przetrwanie

Gość aniczka90
kurde mucha współczujemy ci bardzo... powiem ci szczerze że ja sie tak boje takich sytuacji że sie narazie wogóle nie ciesze i nie nastawiam na bobaska.. od dwóch kreseczek na tescie do bycia mamą bardzo długa droga.. Ale nie łam się kochana, na pewno sie jeszcze uda:) trzeba w to wierzyc:)

Przede mną i mężem napewno badania genetyczne. Mieliśmy je zrobić w tamtym roku ale była pomyłka w skierowaniu a ja po poronieniu miałam tylko jedno w głowie i odpuscilam sobie badania. Możliwe że starałam się odepchnąć od siebie wszystko co związane z poronieniami Teraz już nie będę mogła uciekać od tego bo wolę to niż kolejną porażkę

Gość gość
mucha bardzo mi przykro ale moze urosnie jeszcze i zmieni sie albo zle obliczony termin od zaplodnienia?ja tez sie boje ze cos bedzie nietak ale staram sie myslec pozytywnie.bardzo ci wspolczuje.wiecie u mojej dalszej sasiadki urodzilo sie dziecko z niedotlenieniem bo za pozno cesarke zrobili i 2miesiace jest w inkubatorze nie rusza raczkami i nozkami.tragedia poprostu a jego tatus tak chwalil sie i dumny chodzil i lekarze dziecku zdrowie i zycie zmarnowali

Mojego brata podobnie załatwili Tylko on był bardzo silny i ostro walczył. Ponoć sam wytworzył jakieś przeciwciała czy coś Generalnie nic po nim nie widać ale to że część komórek mózgowych zamarło spowodowało problemy z pamięcią koncentracją i wieloma innymi rzeczami które razem wzięte utrudniają mu prawidłowe funkcjonowanie w społeczeństwie To straszne jak lekarze coś zawalą i skrzywdzą dziecko na całe życie

hej dziewczyny ja jakos niemoge rano spac.budze sie o5 i koniec spania.ogolnie kiepsko sie czuje dzisiaj i w nocy brtzuch bolal.dzis ugotuje zupe i ogarne pokoj bo tesciowa gosci bedzie robic ale posprzatac nieposprzata.jutro jade na paznokcie do siostry i zrobie salatke z gyrosa .u mnie juz10t2dmam nadzieje ze z dzieckiem wszystko wporzadku.wczoraj wymiotowalam i strasznie mnie mdli ciagle i glowa boli.masakra

mucha strasznie mi przykro miej nadzieje... a co do amiopunkcji ja robi sie wtedy kiedy bad nieinwazyjne wychodza zle u nas pacjentka tak miala podejrzewali zespol downa po amiopunkcji ookazalo sie ze kariotyp prawidlowy ale to tez nie jest 100% bo po porodzie moze sie okazac ze sa rozne mozaiki ale to juz genetyka

Gość gość 85
Mucha , jestem z Tobą . Trzymaj się kochana. Strasznie mi przykro. Daj znac za tydzien, moze nie wszystko stracone.

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa Ja mam jednak jeszcze odrobinke nadzieji Wogóle to strasznie jestem glodna a już tyyyyleee zjadlam Jakaś dziura w brzuchu mi się zrobiła

Gość gość
głowa do gory mucha...

Gość gość
mam pytanie jest na forum dziewczyna której to będzie 4 ciąża??

Witam :). U mnie będzie czwarta dzidzia :). Z okresu termin mi wypada na 23 czerwiec 2014 :). U lekarza byłam w poniedziałek na razie widać pęcherzyk ciązowy, jutro idę na badania bo dostałam skierowanie. Kolejna wizyta już z wynikami 13 listopada to będzie 8 tydzień wtedy.

Mucha strasznie mi przykro :( zobaczysz będzie dobrze :* :) A mam pytanko do Was wiecie może czy lekarz pierwszego kontaktu na podstawie usg i skierowań na badania może wystawić zaświadczenie ?? Potrzebuje w przeciągu 7 dni dostarczyć , a wizytę u gina mam dopiero 20 a nie wcisnie mnie wcześniej a bez badania ginekologicznego mi nie wystawi gdzie wcześniej stwierdzono ciążę !?? A więc nie wiem co mogę zrobić !

Gość gość
mam jakis problem z kontem i zalogowana nie mogę dodawać komentarze. Kamila to bedzie tez moja 4 ciąża. Boję sie ze sobie nie poradzę.

Gość czerwcowa2014
mucha- przykro mi, ale mniej nadzieję, może akurat wszystko się dobrze ułoży. Ja kończę 9 tydzień, liczę na to,że maluszek dzielnie się trzyma. Obecnie mam etap wstrzymywania oddechu jak otwieram lodówkę, także raczej jest dobrze :) Wymiotuje prawie codziennie pomimo leżenia, więc to też dobry znak :) Mam pytanie kolejną wizytę mam w 10 tygodniu i 6 dniu o ile dobrze policzyłam, czy to będzie już ta wizyta z badaniem przezierności karkowej? Lekarze liczą już raczej, że to 11 tydzień. Ja testu podwójnego papa nie robię, nie daje on wyniku świadczącego o chorobie dziecka lub jego zdrowiu tylko o prawdopodobieństwie wystąpienia danej wady. Nie chcę się martwić wynikiem, nawet jak wyjdzie mi znikomy procent to i tak 7 miesięcy zamartwiałabym się tym, że może to ten 1%. Zobaczę co wyjdzie z usg genetycznego, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

Gość Agu_28
Mucha- mi również bardzo przykro, wiem że to kiepskie pocieszenie ale z tego co czytałam na pewnym uniwersytecie w UK badali płody z poronień i okazało się że znaczna większość miała by jakąś wadę, chorobę, że organizm młody zdrowy powinien odrzucić płód który nie będzie w pełni zdrowy. Dlatego między innymi starsze kobiety mają większe ryzyko urodzenia chorego dziecka ponieważ i nich ten mechanizm już nie działa. Lekarze tego nie potwierdzają bo nie ma na to dowodów naukowych, ale ja w to wierzę i ma to sens. Moja przyjaciółka urodziła dopiero za 4 podejściem ale potem dwójkę jedno po drugim. Mocno trzymam za ciebie kciuki .

Gość Agu_28
Czerwcowa zgadzam się z Tobą jeżeli chodzi o test papa ja go nie polecam, niepotrzebne nerwy i zbyt dużo pomyłek.

rozmawialam wczoraj z kolezanka lekarką która jest w ciazy, rzeczywiscie test pappa jest niepotrzebny tzn jesli pomiary w usg genetycznym sa prawidlowe to nie ma potrzeby robienia testu pappa, ale usg genetyczne warto zrobic u kogos kto ma dobry sprzet

a co do samopoczucia wrocilam do pracy i lepiej mi z tym niz z siedzeniem w domu, aczkolwiek mdlosci sa calodobowe z nasileniem na wieczor , ciagle gorzko w ustach wszystko ma gorzki smak okropny objaw, jem malo to co dam rade, nie gotuje bo mnie odrzuca od zapachu jedzenia widok lodowki sprawia ze biegne w wiadome miejsce ... nie mowie juz o jej otwieraniu , ogolnie maz robi mi kanapke na sniadanie tak samo na kolacje tez cos mi daje hehe a w dzien jem co popadnie jakies ciasta cos slodkiego jaka kanapke czy owoc czyli nie za duzo ale gin kazala nie jesc na sile bo to niczemu nie sluzy, dziecko rosnie jak powinno wiec jest ok :) takie to zycie kobiety trzeba sie przemęczyc chociaz czasem sił juz brak

Gość patka 90
witajcie :) jestem w 7-8 tyg ciąży :) to moja druga ciąża ale pierwsza w Uk jestem przerażona bo nie znam języka . moja córeczka ma półtora roku :) jestesmy w UK dopiero miesiąc i wszystko jest nowe i baardzo trudne. nie mamy tu znajomych , nikogo . Mąż całe dnie pracuje a ja siedze z małą całe dnie sama i czasami mam wrażenie że wariuje :( pozdrawiam

u mnie mdłości zanikły za to mam wilczy apetyt zaczął mnie boleć brzuch jak na @ więc chyba zbliża się koniec zgadzam się z tym że zazwyczaj jest coś nie tak z płodem jak jest poronienie i przeraża mnie to bo pomijając pierwszą ciąże biochemiczną to to bedzie moje 3 poronienie dlatego obowiązkowo musimy zrobić kariotyp bo może być tak że nie moge mieć zdrowego dziecka a jeśli tak wyjdzie to nie bede już próbowała zachodzić w ciąże ale czasami tez jest tak ze to w organizmie kobiety jest jakiś szkopuł i za sprawą leczenia może mieć zdrowe dziecko tak było u mojej kuzynki. Straciła 6 ciąż a przy 7-ej dostała jakieś zastrzyki w brzuch i jeszcze mase innych leków i ma zdrową córeczkę

Gość Flavia234
wyrazy współczucia:(. ale mimo wszystko probuj walczyc do samego końca o upragnione dzieciątko. nie poddawaj się. Ja jeszcze tydzień do usg, tak mi się ten czas dluzy, już bym chciała zobaczyc maleństwo upewnic się czy wszystko dobrze. miałam tylko jedno usg na początku ciązy. teraz powinno juz byc dobrze widac. jutro zaczynam 10tc. czuję się coraz lepiej, z rana mam mdłości, ale po śniadaniu przechodzą, dzisiaj troche wiecej zjadłam, obym tylko wieczorem nie żałowała. bo ostatnio jak zjadłam chipsy cebulowe to wieczorem tak mnie rwało że szok. brzuch czasami pobolewa, ale tez juz rzadziej za to mam dużo śluzu, tez tak macie? oby ten tydzien jak najszybciej zleciał.

Hej ja aktualnie we wtorek weszłam w 10 tydzień i zastanawiam się bo od tygodnia mam dużo śluzy co mnie trochę zaniepokoiło ale jak tak czytam to już dwie dziewczyny pisały o tym ze tak macie to znaczy że chyba jest to normalne ;) dla mnie jest to 2 ciąża i dochodzę do wniosku że chyba gorsza ciągle czuje się zmęczona ciągle mi nie dobrze a co gorsza jak dłużej stoję np. w kuchni i coś kroje to słabo mi się robi na tyle ze czarno przed oczami i nie wiem co się dzieje ; ( coś strasznego bo obiad robie na raty dlatego staram się jak najwięcej leżeć bądź siedzieć ale od tego już mnie kręgosłup boli a więc i tak źle i tak nie dobrze :( Pozdrawiam Was :)

Gość gość
co do tego sluzu to w sumie takie dziwne bo szyjka w ciazy jest zamknieta wlasnie czopem sluzowym ktory odchodzi przed porodem wiec nie jest to sluz z szyjki tylko pewnie z pochwy