Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość
magda kupilam bepanthen30g-25zl,lactacyt14zl,octenisept25zl,majtki siatkowe10zl,sudocrem21zl,i woda fizjologiczna5ampulek7zl i leki reszta co mi gin wypisal.za wszystko zaplacilam150zl ale zapomnialam termometra kupic a lactator kupie jak urodze.ja sie zdrzemnelam troche i teraz leze.oczekujaca

Gość ewinkaa
Asik no chyba zwariowałaś dzisiaj:-) cc to jednak operacja, na pewno dasz rade urodzić sn, tym bardziej ze znieczuleniem. Nie czytaj już tych ochów i achów nt. Cc. Zresztą pewnie miałaś na szkole rodzenia jak bardzo ważne jest dla dzidziusia przejście przez kanał w trakcie porodu sn, a tak to wyjmują biedaka,nie wie co się dzieje,natychmiast odpepiaja, jasne światło,to dla dziecka ogromny stres...

Gość ewinkaa
Podobni jest taka maść na piersi,której nie trzeba myc przed karmieniem,kuzynka mówiła,zapomnialam nazwy:/ cos na L chyba, kojarzycie?

Flavia ja też takim,z brzuchem nigdy nie było problemu a nogi okropne. Zawsze brzuch miałam jedyny i łatwo mi było zrzucić z brzucha,a nogi zawsze miały jakiś rozstep i zawsze były "spore","masywne",grube prostu;-) Asik ja jz przestałam czytać bo to nie jest zbyt dobre. Uważam tak jak ewinka,wg mnie sn najlepiej chyba ze trzeba cc to nie ma gadania;-)

MAGDA,moja skóra na brzuchu nie jest czerwona.Jest taka jak reszta ciała.Po bokach brzucha mam takie małe pajączki fioletowo niebieskie.To są rozstępy.

Gość gość
ewinka to ten bepanthen baby wlasnie na sutki jest ze nie trzeba zmywac i na odparzenia dla dzidzi.asik dasz rade tyle kobiet rodzi i my damy rade:)moja sasiadka miala cc i mowi ze wolalaby sn ale musiala miec bo tetno zanikalo.dobe lezala,malego na3dzien dopiero wziela na rece.oczekujaca

Asik ty dzielna kobieto jak czytałam jak znosiłaś dolegliwości i kłopoty z ciążą to się zaśtanawiałam jak ja urodziłam wiesz jak ja bym panikowała w takich momentach daśz rade i urodzić:). Tez mam mieszane uczucia cc czy sn zdam się na los:) dam rade jak rodziłam kubusia to laske przyjmowali na porodówke mi się dopiero co rozkręcało a ona po około 30 min była po wszystkim ale ja i tak byłam szybciej na siłach:). I to mnie trzyma przy sn. Moja skóra na brzuchu tez jest czasem czerwona a kilka rozstepow mam na bokach po kubie są białe nowych czerwonych poki co nie ma. Ale mnie m wkurzył:( przykro mi na maksa poprosiłam zeby lezaczek i wozek do prania przyniosł i awantura po co juz jak zwykle dla niego rzeczy dziecka to graty pokłuciliśmy się myślałam że pokażemy kubie z jaką radością to szykujemy:( a on piepszną dwa kartony w przedpokoju i tyle:( d**ek:(

mamo kubusia mnie wczoraj tez m wkurzył az się popłakałam, czasem te nasze chłopy to chamy.

Flavia mysle, ze nic sie nie stanie jak ubierzesz w 62, podwinie się rękawki po prostu i tyle, ja chyba na 56 wezme, ale biore 2 zestawy bo jestem zielona i nie wiem co mu ubrać w koncu.Asik, nie ma sie co nakręcac, ja sie pozytywnie nastawiłam już dawno, nie moge sie doczekać jak dostane skurczy, a potem już kazdy skurcz będzie sprawiał, ze bede blizej syna, najwazniejsze jest to, zeby sie skupić na oddechu a nie na bólu, ja mam taki plan i codziennie cwicze oddech i robie inne cwiczenia, polecam. Kolezance odeszły wody w 38 tygodniu i mowila, ze nawet nie zdarzyla sie jakkolwiek nastawic na porod, bo sie zaczelo wczesniej i miala inne zmarwienia:) mamakubusia nie przejmuj sie, chłopy sa beznadziejne, ja wszystko kupuje, mysle co i jak, mojego to jakby nie rusza, i tez jak rozkładalismy lozeczko stwierdził, ze wczesnie, ze przeszkadza.:( ja mam go gdzieś, nie bede sie denerwować, jeszcze kiedyś byłam szczupła a teraz niestety jestem duza i to mu oczywiscie przeszkadza, przykre to jest.

poki co nie boje sie bolu bo nie wiem jaki on jest , ale boje sie ze pozniej krocze bedzie sie ciezko goic naczytalam sie ze siedziec sie nie da przez miesiac i wogole korzystac z wc ciezko, i chcialam masaz krocza robic i jak zobaczylam jaka tam cieniutka skorka jak papier i w dodatku taka mala odleglosc to wogole spanikowalam eh czemu takie zycie ze kobieta musi cierpiec :(

mamokubusia facecvi tak maja ;/ oni mysla tylko o sobie zazwyczaj chociaz ja na swojego nie moge narzekac napaarwde jestem wdzieczna tesciowej za to ze tak go wychowala , pomaga we wszystkim , wszytsko umie zrobic jest samodzielny zaradny , czasem wkurzy wiadomo ale napawde jest dobrym mezem i kompanem w zyciu

nam położna mówiła, ze kobiety ktore miały czesto stan zapalny, grzybice pochwy itp niestety sa bardziej narazone na pęknięcie i nacięcie, nie wiem czemu tak jest.Moja szwagierka rodziła i nie ma różnicy, kolezanka już uprawia seks, urodziła 14lutego, jest bardzo zadowolona, po co sie na zapas zamartwiać? jak sie słucha co mowi połozna to bedzie ok, nie ma co na siłe majtek zakładac po porodzie skoro ma sie wietrzyc niech tak jest, ale kobiety z reguły cca na swoim postawic i potem sobie biede robia.

Gość gość
Asik, ja juz Wam pisalam, ze mnie rozerwalo dosc konkretnie, ale nie mialam najmniejszych problemow z siedzeniem, czy innymi rzeczami - w druga ciaze zaszlam jak starszy syn mial zaledwie 4 miesiace ;-) CC wcale nie jest takie fajne, mialam, bo mi lekarz kazal. Natomiast nie rozumiem jak ktos moze chciec za to placic. Moja kuzynka miala trzy ciecia I z kolei nie rozumie mnie, bo ona swietnie znosila cesarki. Ja mam teraz wyznaczona date, ale szczerze mowiac mam nadzieje, ze zaczne rodzic wczesniej I obejdzie sie bez kladzenia na stol. Mama3chlopcow.

nie wiem skad ta panika wcale sie nie balam a teraz zaczelam wymyslac :( a jeszcze tyle czasu mi zostalo heh

Gość Sisilka
Hej mamuski. Mamokubusia tak to jest z tymi facetami, ja wczoraj dostalam kolejne ciuszki i gdy je skladalam (bo byly juz poprane) moj pierwszy raz powiedzial ze niemoze sie doczekac az przyjdzie bartus na swiat. Sam stwierdzil ze na reszte rzeczy przyjdzie czas po majowce. Tez bym chciala szybciej, ale ja w ciazy jestem bardziej wyciszona. Dzis bylam na szkole rodzenia, byla kapiel i ubieranie noworotka. Oczywiscie faceci to faceci, zartowali :) Dziewczyny czy was tez bola miesnie pochwy? Dzis po seksie, kucnelam do szuflady po bielizne i poczulam bol.

Gość gość
Asik, to normalne, ze sie zaczynasz bac, bo juz coraz blizej. Ja tez sie boje. Ale uwierz mi, ze jak przyjdzie co do czego I zacznie sie porod, to nawet nie bedziesz miec czasu na strach. Fakt, boli, ale da sie wytrzymac. I zawsze mozesz poprosic o znieczulenie. A moze Twoje cialo Cie zaskoczy I przejdziesz przez porod spiewajaco. Znam dziewczyne, ktora o malo co nie urodzila na ubikacji, bo byla przekonana, ze jej sie kupe chce :-D Powiedziala, ze bol byl porownywalny, a ona juz miala 8 cm rozwarcia!!! Na szczescie jej mama byla przytomna I na wszelki wypadek wezwala pogotowie. Sisilka - seks?? A co to takiego ;-) Mama3chlopcow.

Gość gość
mamakubusia moj tez zachowuje sie nieodpowiedzialnie,mial pojsc cos robic a sasiad przyszedl z piwem i pili a ja czekalam w domu az w koncu poszlam zobaczyc.sisilka ja sexu niemam od3miesiaca ciazy:/boje sie ze bedzie okropny bol po porodzie.wieczor nadchodzi a mi brtzuch twardnieje.zaraz leki wezme zobaczymy czy pomoze.oczekujaca

mamo 3chlopcow moja reakcja jak to przeczytalam byla taka sama hahaha sex ? co to takiego hahahaha i szczerze o dziwo moj maz nawet nie nalega widze ze mu sie to za bardzo w ciazy nie podoba mi rowniez a chyba trzeba rozruszac te rejony :)

oby nasze porody byly "znośne" , powiedzialam dla m zeby wzial siekiere to torby i jak juz nie bede dala rady to zeby mi glowe odrąbal a on powiedzial ze wezmie młotek i mnie ogłuszy haha drunoty takie mozna sobie powymyslac ;p

Gość gość
Asik, jak chodzilam w ciazy z Damianem to mi maz zaproponowal, ze jakby bardzo bolalo to mi przylozy lopata przez plecy, zeby sie kregoslup skoncentrowal na czyms innym :-D Mama3chlopcow

Ja się boję bardzo tego co będzie po porodzie,gojenia ,jak się zajmę dzieckiem itd. Mój mąz też jest taki jak wasi. Ale to normą że jak żona prosi to nie ma czasu,a dla innych zawsze mają czas. Bardzo rzadko zdarza się by było inaczej;-) Mój przywiózł lozeczko od kolegi już dawno temu i sam złożył,ostatnio jakoś częściej dotyka brzucha i sam zaczyna temat dziecka. Co do mojego wyglądu,że przytylam i że mam rozstepy-teraz ohydne bo je masuj*****nka- nie mówi nic,wie że to dla mnie ciężki temat,za to jestem wdzięczna. Ja leze i nie chce mi się iść kąpać. Dziś wsunelam dwa lody oby nie zaszkodziły. Co do seksu my często próbujemy ale ja jakoś nie umiem czerpać przyjemności i akurat to wkurza męża,bo nie lubi jak nic nie mam;-) nie mam swobody ruchów,każda pozycja nie wygodna,no i fakt jestem mega ciasna, z utesknieniem czekam na taki seks jak przed ciążą ;-)

Ja juz jestem po wizycie. Moj Maluch wazy 2100 i jutro zaczynamy 35tc. Po swietach ide na wymaz na paciorkowca. Ostatnia wizyte i KTG bede miec za plus minus 3 tygodnie. Glowka jest niziutko i juz uciska, a szyjka jest miekka ale jak narazie zamknieta. Lekarka mowi, ze jeszcze powinnam pochodzić 3 tygodnie i mozemy sie zbierac :) Maz myslal, ze dokladnie urodze w wyznaczonym terminie i jak mu powiedziała lekarka, ze moze za 3 tyg bedzie po wszystkim to zbladl :D az mi sie go szkoda zrobilo. Aaa no i oczywiscie mam malo wod, ale w normie. Smiala sie do meza, ze powinien mi w karnistrze wode przynosic.

Dzięki za słowa otuchy:),u nas seks to już tabu:) ja nie chce w tamtej ciazy m nie chciał teraz ja nie chce moj przy porodzie jak miałam mocny skurcz sciskał mnie mocniej za reke pomagało:) co do oddechu przeszłam poród i nie wiem jak oddychać jak lapał wolałam zacisnać zęby:) co do piłki polozna mnie tak usadziła ze czułam się jak zwierze m tak dziwnie patrzył:) wolałam subtelnie poleżeć jesli w ogole w porodzie jest coś subtelne:) chyba nie, nawet nie czułam że sikam podczas parcia nie wspomne o innych odr****ch;) matko asik chce cc:)

Gość gość
Przed porodem trzeba sobie zrobic eneme w domu tylko tez zastanawialam sie z kolezanka jak z tym brzuchem to zrobic chyba maz musi pomoc hehe :) jeden problem mniej na porodowce :) a

Gość gość
Hehe wlasnie mojej kolezance teZ dali czopek efekt byl taki super podlizg na parcie haha wiadomy final :p

Gość 33ona
hej wróciłam poprałam dziś ,poprasowałam,zmęczyłam się kupiliśmy łóżeczko:) proszek Lovella byłam na USG,lekarz się spóznił, m sie wkurzył,że nie był przy badaniu i mnie wkurzył....powiedział,że lakarz bada po łebkach i 20 min. to za krótko na USG, i boi się,żeby nie było upośledzone:( -pytałam lekarza,czy dodatkowe jakieś są badania potrzebne, dodatkowe USG,konsultacje itp. tak mnie wkurzył m