Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

My byliśmy dziś na usg,wszystko ok,wykształcone,kontrolą w 4 miesiącu. I też dużo lezenia na brzuszku :-) Ja szczepionkę kupiłam już na dzień dzisiejszy szczepimy tylko obowiazkowymi . Co do chrztu ja kupuje jakieś specjalne ubranko ale chrzestna oddaje pieniądze

Asik dobrze, że piszesz jak nosić bo ja zawsze za pupę trzymałam. A mnie strasznie jajniki bolą, nie dam rady usiąść na tyłku. Zawsze miałam straszne bóle okołoowulacyjne i patrzę, że nic się nie zmieniło w tym temacie. Z jednej strony to dobrze bo chociaż wiadomo kiedy, ale potrafi mnie boleć z tydzień. Lekarz mówił, że taka moja uroda. Większość sukienek do chrztu faktycznie jest tandetna. Myślę, że ta którą wybraliśmy jest ok.

Gość asik bez log
Ilonek te bole okoloowulacyjne dobra rzecz bo wiesz kiedy hehe ja nigdy nie mialam , mja kolezanka miala straszne ale okazalo sie ze ma endometrioze ogolnie tez mialam straszne zrosty po cesarce i stad miala takie bole

Gość Sisilka
Asik właśnie nic takiego nie ma. Przy kupie się tylko pręży, ładnie przybrał na masie bo dokładnie 14 czerwca wychodząc ze szpitala miał 2790 a 14 lipca u neonatologa 3690. Jem tak jak jadłam, więc to nie od tego. Nie drapie się, ale brzydko to wygląda. Mama mi mówiła abym przemywała twarz rumiankiem, a potem smarowała alantanem. Nie wiem rumianek ok, ale alantan?

Gość nomadic
O ja też żądze za pupę trzymałam, ale jakoś tak najwygodniej bo się mały strasznie prostuje. Ma 3,5 tyg a na brzuc****ak leży to potrafi główkę podnieść i bez problemu odwrócić w druga stronę. Wszyscy mówią ze jest bardzo sztywny jak na swój wiek. Wasze dzieci też w tym wieku juz tak podnosiły główkę? Ja jeszcze plamie po porodzie ale te plamienia znów zrobiły się czerwone i wczoraj wyciągnęłam sobie z tamtad szew i był granatowy. A rozpuszczalne są podobno jasne. Zresztą ciągle czuje tego rozpuszczalnego kłuje mnie. My będziemy chrzcić pewnie w Boże Narodzenie wiec jeszcze o strój się nie martwie:)

Gość asik bez log
hm a nie potowki? a jak wyglada ? skaza to by bylo cale dziecko wsypane i szorstka skora i szereg innych objawow gastrycznych , zaostrzenie ciemieniuchy itp ale mozesz sobie pisac co jadlas i obserwowwac ale obstawiam ze pewnie potowki jak spi glowka na boczki mojej tez wyskakuja kolo uszu jak sie policzki koncza

Gość nomadic
Sisilka mój też ma na buziaki krostki i to na lewym policzku, niektóre białe jak takie tradzikowate, niektóre czerwone. Lekarz nic mi o nich nie mówił. Wogole ma nad nosem i nad brwiami czerwone przebarwienia po ciężkim porodzie i one mogą schodzić do dwóch lat a na szyjce z tylu zostanie mu do końca życia.

Gość jolka kolka bez logowania
moja malutka od kilku dni też ma na policzkach takie białe krostki.Koleżanka mówiła,zę to tłuszczaki czy coś takiego ze kazdy noworodek to ma.

Asik mam takie samo zdanie odnośnie tych sukienek typowo na chrzest taki nieoddychajacy material ja chyba kupue jakas zwykla biala albo pudrowa sukienke.. mam nadzieje ze znajde gdzies Co do krostek to moja tez ma i położna mówiła ze to potowki pojawiają sie i znikaja i zbow w innym miejscu zależy jak się spoci... kazała przemywac przegotowaną woda i tyle.

Nomadic moja bardzo zaczęła podnosić główkę i moja mama mówiła że bardzo silna jest. Na dzień dzisiejszy główkę trzyma spokojnie minutę i potrafi się podnieść na dłoniach:-) W nocy tak się śmiała aż na głos:-) na szczęście udało mi się ja nagrać. Czytałam o antykoncepcji bo wybieram się jutro ale jedno co przeczytałam że są podejrzenia że stosowanie anty przy karmieniu może skutkować nieplodnoscia u dziewczynek,co o tym myślicie?

Gość asik bez log
takie białe to moga byc tez prosaki :) a odnosnie bezpiecznych tabletek ja uwazam ze zadne tabletki oparte na hormonach nie sa bezpieczne ani dla mamy ani dla dziecka , jaka to by nie byla dawka sa to hormony egzogenne jednak i ich nadmiar ostaraczamy rowniez dziecku .. biezpeczne? hmm a kto powie ze niebezpieczne przeciez biznes musi sie jakos krecic ...

Gość ewinkaa
Asik,apropo debrodatu,dziecko inne nie do poznania! Spokojnie śpi,ale ja jestem przewrażliwiona i wydaje mi się,że śpi aż za dużo,nieporównywalnie wiecej niż przed zastosowaniem... Myślisz,że to może być skutek uboczny?moja mama mówi,ze super,szczesliwe,zdrowe dziecko i wymyślam,ale zrobil sie nie do poznania.nie wiem co myśleć,jestem teraz u rodzicow,ale jak wrócę to chyba przejdę sie do naszego lekarza i zapytam. Kasiu,pytałaś o odciaganie.sposob zalecany jest taki,ze jak karmisz Np.prawą piersią,to odciagasz po karmieniu z lewej.ja tak robię i to sie sprawdza,bo teraz mam dość dużo pokarmu i do następnego karmienia zawsze sie wyprodukuje na nowo. ktoś pisał,że brak owulacji związany z karmieniem ciąży to zabobon. Myślę,że jest po prostu nieprawidlowo stosowane to karmienie i dlatego tak ludzie mówią.owulacja nie nastapi tylko k wulacznie przy częstym przystawianiu dziecka,a suma karmien tez musi chyba wynosi ileśset minut... Wiele osób jest niedoinformowanych i dlatego tak uważa,ja sama tak myslalam dopóki nie zainteresowałam sie tym tematem.

Gość asik bez log
Ewinka teraz wrzucilam sobie w google bo nie zam skutkow ubocznych i duzo mam pisze o sennosci , moze to zwizane z tym ze on reguluje ta perystaltyke ten pokarm troche dluzej zalega i dziecko trawi i spi nie wiem ;/

Znam dziewczynę, która zaszła w ciążę, a brała te tabletki dla karmiących. Nie wiem jak było naprawdę, ale zarzeka się, że brała regularnie. Nie ufałabym też, że karmienie to skuteczna antykoncepcja, bo leżałam na podtrzymaniu z dziewczyną, która czteromiesięcznego synka karmiła tylko piersią i zaszła w nieplanowaną ciążę. Niby w poradni laktacyjnej tłumaczyli co i jak, żeby karmiąc nie zajść w ciążę, ale kto to wie :)

Gość ewinkaa
Jakbym nie chciala juz dzieci to na pewno nie stosowalabym karmienia piersi jako 100% metode antykoncepcyjną.ale,że w niedlugim odstępie czasu chcemy drugiego dzidziusia to niech się dzieje co chce:-) ja nie wiem jak Stasia ubrać na chrzciny:-( te garniturki to nie bardzo,takijakies przesadzone-sztuczne,no i na upaly sie nie nadają:-( a co do debridatu to chyba nie ma jakiegoś środka uspokajającego? Jezu,ja to juz sie doszuukuje różnych rzeczy.za Malo spi-źle,za duzo-źle,kupa rzadka-źle,kupa gęsta-źle,czesto je-źle,rzadko je-dla,no zwariuje chyba...

Ewinka a przypomnij mi dlaczego ten lek Wam kazali podawac? Moja wlasnie zasypia i skrzeczy, coraz gorzej ma z zasypianiem wieczorem nie wiem dlaczego moze mojego mleka jest znowu za malo i takie jazdy sa kreci sir przg tym cycku wierci maarudzi a tak fajnie zasypiala w kilja minut a teraz godzina albo i dluzej... :/

Gość ewinkaa
Brzuchatka-opowiadalm,ze dziecko steka i jęczy,ze go co boli prawdopodobnie,lekarka stwierdzila,ze to kolki i dostaliśmy debridat 3x1ml i od tego czasu to jest anioł. Teraz po kąpieli,nakarmila.,chwile uśmiechów,(wczoraj pierwszy raz mu sie wymknęło wyraźne "aghuuu":-) ) potem polozylam do łóżeczka i zaczelo sie wymachiwanie rekami i nogami (czy dzieci od tego nie maja zakwasów,przecież to jest ciezka praca tak machać ostro:-) ) aż w końcu dzidziuś mój zasnal i śpi:-)

Gość oczekujaca1234
hej mamusie:)my chrzcimy za tydzien a ubranka jeszcze niemamy.w sklepie sa takie srednie i chyba na allegro zamowimy.wiecie waga mi spada ciagle dzis stanelam na wage a tam znowu3kg mniej,niemam diety tylko pracuje.mam nadzieje ze waga bedzie jeszcze spadac.maly sanal dopiero ja tez zaraz mykam spac bo jutro znowu ciezki dzien.ja swojemu daje koperek i na dobe10kropli espumisanu pruta i codziennie kope robi.dobrej i spokojnej nocy

Gość gość asik
Myslicie ze jest szansa ze po 4 tyg od poridu mialam juz owu ? Dodam ze od2-3 dni juz nie plamiemoze razna dzien cos sie zdarzy ... ale bedzie wtopa jak cos :/ tak to jest jak czlowiek wyposzczony po ciazy

Gość ewinkaa
Asik ja apropo czytanie o tym karmieniu piersią i związanej z tym antykoncepcji,wyczytałam,ze normalnie owulacja moze sie zdarzyć juz trzy tygodnie po porodzie.jakies badanie robili czy cos... Moze znajdzies w necie,byl fajny artykul n ten temat

Gość gość asik
Juz wole nie czytac :( wyczytalam ze raczej miesisc po marne szanse ale zawsze sa ...

Gość ewinkaa
Asik,ale prawdopodobieństwo jest chyba malutkie wiec musialabys mieć duzego pech(szczęście?) jakby coś wskoczyło:-)

Ewinka tak juz kojarze ze to o te stekanie chodziło hm to dobbrze ze ladnie spi widać lek pomaga :) a powiedz Ty pk kapaniu juz malego nie karmisz? Moja to właśnie przy cycku zasypia inaczej by chyba nie dalo rady tak zebym ja polozyla a ona sama zasnela... chociaz nie orobowalam w sumie ;) Asik tez mi sie wydaje ze raczej nic z tego... lec do gina szybko po jakas antykoncepcje to nie bedziesz sie schizowac nastepnym razem :) Mi właśnie leci 6 tydzien połogu ale o seksie nadal nie myślę pomimo że rana zagojona to przy dotyku boli więc jak mam sie z mężem seksic poracha jak nie wiem ;( jak długo jeszcze :(

Gość ewinkaa
Karmię,oczywiście.ale nie zasypia przy cycku,tylko wlasnie odkladam do łóżeczka,wtedy jestem zaczepiana przez niego,bo ja mnie widzi to sie uśmiecha,wiec chwile "pogadamy"a potem przysuwam do boska taka Przytulankę i zasypia sam,ale ile sie wcześniej nawymachuje rękami to Glowa mama,ale nie płacze.jak płacze to wyciągam,przytulam i jak oczka zamknięte to odkładam.aha-jeszcze kołysanki są zawsze włączone.tak sobie wymyśliłam,ze wieczorem chcialabym,żeby sam zasypiał i udaje się,ale czasami to ja wcześniej zasypiam niż dziecko:-)

Gość Agata89R bez loginu
moj tam też jęczy w nocy, ale lekarka nigdy nie dała pomysłu, ze to kolka, bo w dzien czegos takiego nie ma w ogóle, ale zmierzły jest niestety, musze go nosic, przytulac, nie chce mi spac ale wczoraj pojechalam do mamy i spał dosłownie cały dzien, ale ona ma w domu 19 stopni i w koncu sie wyspał i wstał uśmiechnięty.Dzis postanowilam spać z nim w duzym pokoju bo jest taka duchota, ze on mi sie umie zasnąc i nie bylo zadnych jęków, spał i wstawał wyłącznie na mleko, takze u mnie też chodzi o wysoką temperature chyba.Asik lepiej uważaj, ja bym chyba sie załamała jakbym zaszła w ciąże:) wybieram się do ginekologa, niem tam kuknie, ale ja już mam normalny śluz nie krwawie.

Gość ewinkaa
Brzuchayka a Ty to musisz cos zrobić z ta swoja rana,niech ja ktoś zobaczy,przecież nie moze tak byc żeby ona wciąż bolała:-(

Gość gość asik
Ja troche jestem przeciwniczka hormonow wiekszosc tabletek ma podobny sklad i dla mnie jest za nalo hormonow w nich bo potrafilam caly czas do @ plamic a nie chce brac silniejszych bo boje sie zakrzepica rak piersi itp :/ i w dodatku u mnie tabsy dzialaja"swietnie" zero ochoty na sex po nich , stres glowwnie przez to ze po cc jestem i te mininum topol roku nawet czytalam ze taka wczesna ciaza po cc mozebyc wsk do usuniecia :/, ale tez czytalam ze owu jest raczej dopiero o 6tug :)