Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ferajana

co jest w muzyce rockowej że wszyscy jej słuchają

Polecane posty

Gość ferajana

j.w.

Gość gość
jest najlepsza ale mam wrażenie że większość słucha techniawy z moich znajomych :o

Gość Try Hard Sista
A co jest takiego w popie, w rapie, jazzie? Rzecz gustu ;) W moim otoczeniu raczej większość to wielbiciele dubstepu, popu, metalu, rapu. Bardzo mało osób które znam lubią rocka...

Gość gość
dla mnie techno i black/death metal to nie muzyka a ryjące psyche dźwięki

Gość Try Hard Sista
Niektórzy to właśnie lubią :) Ja np. nie mogę słuchać rapu, techno mnie odrzuca, to samo dubstep. A inni z kolei mają "uczulenie" na piosenki, które ja lubię. Nie pozostaje mi nic innego jak to uszanować.

Gość gość
podajcie jakieś fajne rockowe zespoły. Ale nie metalowe tylko rockowe własnie.

Gość ferajana
Mnie jeszcze zastanawia to dlaczego ludzie, którzy słuchają rocka/metalu/jazzu/inną mało znaną muzykę uważają się za lepszych. Że te gatunki są ambitniejsze od innych.

Gość gość
Wszyscy ? Patrząc dookoła to raczej wszyscy słuchają g****anego dubstepu albo hip hopu. Niedawno byłem na koncercie legendarnego Soundgarden w UK, czyli kolebce prawdziwego rocka. Chłopaki grali w niedużej sali na 4-5 tys. ludzi, gdyby to było kilkanaście lat temu, to zapełniliby pewnie 3 albo i 4 takie sale. Niestety ludzie odwrócili się od prawdziwej muzyki. Support jaki grał przed nimi to po prostu miazga ! Zespół nazywa się Graveyard i powstał w 2006 a gra tak jakbyśmy mieli 1970. Zbierałem szczękę z podłogi po jednej z solówek na perkusji

Gość gość
Oto dwa powody dla których rock jest lepszy od reszty: Graveyard www.youtube.com/watch?v=OnGBa8dVm6k Wspaniałe solo Toma Morello podczas wystepu z Bruce'm Springsteenem www.youtube.com/watch?v=TmMHfKwJGGs&feature=share

Gość gość
Bo Rock jest alternatywą na Hip Hop.

Pewnie dlatego że każda dobra muzyka(nawet folklor) to nie tylko mechaniczne odtwarzanie dżwięków ale przede wszystkim ,coś co jest autentyczne a rock taki właśnie jest prawdziwy,wypływa z głębi. Nie jakieś tam łupu tupu,łupu tupu,lalalala ♪♫

Gość gość
Morello zniszczyl ta solowke:o posluchaj lepiej wersje w ktorej wymiata Nils Lofgren gitarzysta Sprinsteena🖐️)))

Gość gość
Gdzie zniszczył ? Przecież on tam użył swoich najlepszych trików. Gitara dosłownie sama ''mówi''. Tutaj solo jego...ustami :D http://youtu.be/fYfuNpGOOu0

Gość gość
Zaczyna się od 3:46

Gość gość
jesli to jego najlepsze triki tzn ze jest naprawde marnym gitarzysta🖐️ a te skrecze i inne popiskiwania niech sobie w doope wsadzi, bo tylko gimbusy zaczynajace swoja przygode z muzyka gitarowa moga sie tym podniecic😴 P.S. Lofgren to 1 liga, a Morello co najwyzej okregówka🖐️

Gość gość
Gościu jesteś śmieszny, zwykły hejter z ciebie i tyle

Gość gość
przynajmniej znam sie na muzyce, a ty nie potrafisz odroznic geniuszu od miernoty💤🖐️

Gość gość
No jasne, że znasz się na muzyce :D Tak jak 99.99% internautów

Gość gość
czyzby brak argumentów?