Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przedszkolak i histeria

Polecane posty

Gość gość

Mój młody od tygodnia chodzi do przedszkola. Wszystko było w miarę ok, jednak od kilku dni przeżywamy w domu horror. Od chwili kiedy wstaje wpada w histerię, że nie chce iśc do przedszkola, nmuszę ubierać go na siłę, cała drogą się wydziera, dzis nawet zrobił kupę w majtki w samochodzie. Nie wiem jak mam złagdzic jego histerie, proszę poradźcie coś. Dodam, że jak go odbieram wszystko jest ok, opowiada że było fajnie bawił się z dziećmi. najgorsze jest zostawianie go rano

Gość gość
A ile On ma lat .

Gość immaa
Minie mu, nasz na początku, jak chodził na zajęcia przygotowawcze, tez robił histerie, że nie chce iść. Teraz od wrzesnia dzięki tym zajęciom chodzi ładnie i nie robi histerii, ale nadal jest w nim niechęć, jak ma wyjść z domu i mówi, że nie chce. Ale idzie i w przedszkolu panie mówią, że wszystko z nim ok i zachowuje się jak wzorowy przedszkolak.

Gość gość
ja miałam podobnie. mój miał 3 lata trwało to dobre tygodni, myślałam że się wykończę, a pracować musiałam, podjęłam pracę w niepełnym wymiarze, żeby na spokojnie odprowadzać i wcześniej odbierać zmieniło się dopiero gdy zmieniła się wychowawczyni, miała inne podejście do niego, polubił ją i później nawet nie chciał wracać do domu

Gość Mama małej pszczółki
U nas też jest coraz gorzej :O Co prawda nie aż tak źle,ale... Na początku prowadzałam go do jego grupy czyli pszczółek. Ale tam może być tylko od 8.30 do 15.30 a wiadomo,że jak rodzic pracuje,to dziecko musi być dłużej. Pierwszy raz jak go zaprowadziłam do tej ogólnej grupy to był trochę wystraszony i na drugi dzień mówił,że on woli do pszczółek, nie chce do stokrotek :( W poniedziałek strasznie rano płakał, we wtorek nie płakał ale prosił tak żałośnie że nie chce. A teraz powtarza np że nie będzie spał-i to tak ze sto razy jak idziemy-a mamy kilkadziesiąt metrów do przejścia. A potem nic już nie mówi,nie płacze tylko chodzi po sali i lekko podyguje, buzia zaciśnięta i widać że powstrzymuje płacz. Liczyłam,że będzie coraz lepiej,ale jest gorzej. W ciągu dnia ładnie się bawi,jest zadowolony,jak go odbieram to mówi,że jeszcze chce się pobawić w przedszkolu,ale rano jest horror :O Ja staram się go uspokajać,zagaduję na różne tematy nie mające związku z przedszkolem,uśmiecham się,mówię pewnym tonem,a i tak lipa.

Gość mama krasnoludka
Moja córka też rano przeżywa. Nie robi histerii ale płacze, smutna jest i też milion razy pyta czy szybko będzie obiadek(po obiedzie ją odbieramy). W ciągu dnia jest ok a jak po nią przychodzimy to szczebiocze jak skowronek:) Opowiada co się działo, śpiewa piosenki przedszkolne itd. Mąż ją zaprowadza bo przy mnie bardziej płacze. I mówił,że dziś był progresi nie płakała, ale do końca mu nie wierzę, bo wiem, że chce mi oszczędzić stresu.

Gość immaa
Nasz z relacji przedszkolanek w przedszkolu odnajduje się świetnie. Nie płacze,je, leżakuje, bawi się, wykonuje polecenia, jak go odbieramy nie jest nieszczęśliwy ani zapłakany, ale jednak rano też to samo, jest niechęć i nie za bardzo ma ochotę tam iść.

Gość mama krasnoludka
Dziewczyny ale popatrzcie, jak rano wstajecie do pracy to jak się czujecie? Założę się, że wiele z nas chętnie by się rozpłakało,że musi iść do pracy zamiast zostać w domu. A potem idziemy i jakoś leci.

Gość gość
nie to niezle daje ci popalic. Zakladam, ze probowalas rozmawiac? Moze pomow tez z paniami przedszkolankami? Cale szczescie mnie ta cala histeria ominela kiedy poslalam synka do http://www.wielkaprzygoda.com/ Wiadomo, ze na poczatku nie byl chetny, zeby tam zostawac, ale po jakims tygodniu mu minelo

Gość gość
no niestety czasem tak bywa. Tak na prawde nie ma na to dobrego sposob: musisz rozmawiac z dzieckiem i tlumaczyc. Ja przyznaje ze tez sie balam ze moj synek bedzie urzadzal dramaty jednak cale szczescie obeszlo sie bez tego. Moze to tez kwestia przedszkola i opiekunek? My wybralismy prywatne przedszkole (wolomin http://www.teczowakraina.com.pl/ ) i tam moje dziecko czuje sie dobrze

Gość FAJNIE JEST
Poczatki bywają trudne.Mój mały był taki wspaniałomyślny że do zamka włożył szczoteczke do zębów, byle nie pójść do przedszkola.Po 2 tygodniach chodził juz chętnie. Zalezy tez od pań w przedszkolu.Reklamujacy prywatne przedszkole, niech sie uspokoją.Państwowe jest o całe niebo lepsze.

Gość gość
czy te wszystkie dzieciaki powyzej kiedys sie z wami rozstawaly? zostawaly u opiekunek/dziadkó itp? czy zawsze z wami ciagle mama? bo moze to jest problem?