Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ILE MIESIECZNIE WYDAJECIE NA SWOJE DZIECI

Polecane posty

Gość gość

? i w jakim wieku sa, bo to istotne i na co najwiecej Wam idzie kasy?

Gość gość
ok 500 zł pieluchy mleko mod ciuszki

Gość gość
800-1000 zł -niemowle 3 miesiące

Gość gość
duuuuzo, mam 4 latkę, wczoraj wizyta u lekarza-70 zł, apteka ponad 100 zł na lekarstwa w tym antybiotyk przyklad z jednego dnia

Gość gość
tez ok.500, pieluchy, kaszki, mm i czasem ciuszki, ale duzo dostaje

Gość gość
można wydać każda ilość kasy wystarczy kupować drogi ciuszki np mayoral czy wójcika gdzie kurttka potrafi 400 zł kosztować

Gość mamachlopca
dosc duzo,ze stalych rzeczy: doladownie komorki 50zł, kieszonkowe 100zł, oprocz tego w pn bylismy za zakupach i poszlo 800zł, ma 13 lat;) ale narazie z ubrań chyba wystarczy

Gość lauraaa32323232
ok. 3 tys. dwójka "dzieci" 20 i 22l. jedno studiuje w krakowie, drugie w warszawie. teoretycznie stancja, jedzenie. praktycznie kto ich tam wie, co kupują :)

Gość gość
6 mies. Pieluchy ok. 100zł na mies, mm ok. 150zł, jedzenie ok. 30zł, ciuszki ok. 30zł, Myślę, że co miesiąc 300zł. Z tym, że wydaje co miesiąc to więcej bo dziecko więcej mleka pije, więcej je, i szybko rośnie, więć ciuszki i pieluchy też coraz drożej wychodzą.

Gość gość
7 latek kieszonkowe 30 zł angielski 250zł art. szkolne/plastyczne ok 20 zł/msc basen 20 zł obiady w szkole 32zł ubrania, buty ok 100zł opiekunka po szkole ok. 300zł kosmetyki ok 30-50 zł fryzjer 20zł urodziny kolegów ok 20-30zł (taką mamy niepisaną umowę z rodzicami :) książki ok 30zł - ale to moje uzależnienie - :D jedzenia w domu nie liczę...

Gość gość
A przepraszam, jakie ty kosmetyki co miesiąc kupujesz siedmiolatkowi do 50zł? I zdecydowanie przepłacasz z angielskim :D 🖐️

Gość mamachlopca
moj ma zajecia na basenie w szkole na angielski prywanie nie chodzi, bo ja znam bardzo dobrze ten jezyk na prezenty urodzinowe oddzielnie mu daje 50zł na fryzjera i kosmetyki tez odzielne pieniadze xxxxxxxxxxx a jakich kosmetykow Twoj 7 latek uzywa? bo moj zadnych w tym wieku nie mial, czesem uzyl perfum ojca:D

Gość gość
kosmetyki dla 7 latka? a jakiez to kosmetyki ma 7 latek poza mydlem i szamponem?

Gość gość
pasta do zębów 12 zł szampon,zel pod prysznic ok10-15zł szczoteczka do zębów co 2-3 msc ok 10-15 zł mariner - woda morska do nosa co 2-3 msc ok 18 zł a z angielskiego jesteśmy zadowoleni - efekty po roku super

Gość mamachlopca
heh, zebym ja miala sie tak rozdbarniac to by ładna kwota wyszla:D to jeszcze przelicz jedzenie oddzielnie, ktore zjada:D(koszt kanapki do szkoly itp):D

Gość gość
jasne, bo woda do nosa to kosmetyk

Gość gość
no lek to nie jest :D ale fakt, na kafe wymagana przecież jest meega precyzja :D

Gość gość
średni koszt to bedzie jakies 500zł , ale m-c m-cowi nie rowny, w sierpniu wydalam na corke ponad 1000zł (na ubrania) w tym jeszcze nic oprocz skladek szkolnych, ma 12 lat karnet na basen 80zł kino(1x w m-cu) 25zł niemiecki - 200zł kieszonkowe-100 wszelkie kosmetyki oddzielnie kupujemy

Gość gość
Roczne dziecko - 300 zł miesięcznie

wiadomo, że dziecko to też człowiek jak i my i też potrzebuje, też je, też się kąpie, dziwny temat ile wydajemy? w dzisiejszych czasach wszystko kosztuje. Dziecko tak samo jak i my ma POTRZEBY, musimy wykształcić dzieci (szkole, przedszkole, dodatkowe zajęcia) musimy je ubrać jak i siebie, moja teoria jest taka, wydaję na dziecko tyle ile ono potrzebuje plus bonusy :) nie oszczędzamy na dzieciach...

Gość gość
każdego miesiąca inaczej, ale stałe rzeczy to klub malucha 250 pln, mleko modyfikowane i kaszki to jakieś 80 pln, wiadomo ciuchy to różnie, ale myślę że miesięcznie to wyjdzie ok 500 pln. Jak był mniejszy - niemowlę to kosztował" nas około 300 pln, chyba że były szczepienia no to już wiadomo inna sprawa. Na leki wydajemy odpukać bardzo mało, bo akurat tak wyszło że mamy refundowane "do bólu" ;-PP

Gość gość
Aha, o takich kosmetykach pisałaś dla tego siedmiolatka :D Myślałam, że jakieś takie bardziej drogeryjne ;) A to ja takich rzeczy nie przeliczam na dziecko, bo używamy wspólnych szamponów, płynów do kąpieli czy kremów do buzi (Nivea np).

Gość gość
Ja na swoją 9 latkę: - judo 70zł - taniec 30zł - obiady 70zł - picie i drugie śniadania do szkoły - ok 200zł Kosmetyków nie liczę, bo jak ktoś napisał wyżej - używamy wspólnej pasty do zębów, czy szamponów. Ubrań nie kupuję praktycznie wcale, bo babcie mają na tym punkcie hopla i nie ma mca, żeby czegoś nie kupiły - ma pełną szafę. Sezonowo, wiadomo - kurtka, buty na zimę, ale to jednorazowe koszty rzędu 200zł. Angielskiego prywatnego nie uprawiam, bo sama jestem anglistą. Póki co to tyle ;)

Gość gość
nie wiem :-) -Właściwie to regularnie kupuję tylko pieluchy Pampers Premium Care, idzie jakoś paczka na tydzień, czyli ok. 240 zł na miesiąc. -Ubranka kupuję co 1.5miesiąca na razie kolejny rozmiar (aktualnie 74/80), na ostatnich przecenach wydałam rozmiar 80 jakieś 300 zł. Kupuję nowe markowe, bo planujemy za niedługo drugą pociechę. -Karmię piersią. -Kosmetyki to może koszt 15 zł miesięcznie (mydło biały jeleń w kostce plus oliwka hipp). -Witamina D chyba z 15 zł. Teraz trzeba będzie kupić krzesełko do karmienia, talerzyki, łyżeczki i co tam jeszcze przy rozszerzaniu diety. Pewnie lekką reką średnio na miesiąc idzie jakieś 500 zł. Dziecko ma 4 miesiące teraz.

Gość gość
Dwójka nastolatków- koszt 1500-2000zł miesięcznie.

Gość roznie
na nastolatka w gimnazjum okolo 700zł m-cznie