Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze maluchy grają w gierki

Polecane posty

Gość gość

właśnie zaglądnęłam na jedno forum i mama pyta tam jaką grę kupić dla swojego 4 latka.... moja mała ma co prawda 3 lata ale jakoś nie widzę potrzeby przyzwyczajania jej do kompa od najmłodszych lat... ani teraz ani za rok, ani pewnie i za dwa... i tak się zastanawiam jak to wygląda u innych bo jak dla mnie to nic to dziecku dobrego nie daje i może jedynie mama się cieszy że ma chwilę wolnego...

Gość gość
o losie, twoje nie gra, inne gra, ty masz swoje zdanie, inna mama swoje...i w czym jest problem? jestes kolejna ktora uwaza ze ma monopol na racje?

Gość gość
moja ma 4,5 i nie gra w gry na kompie. od czasu do czasu wlacze jej bajke.

Gość gość
Może chodziło o gre planszową?! Ja mam 5 latka, od zeszłej zimy gra na xboxie (jak zasłuży) i od miesiąca na tablecie w Angry Birds (też jak zasłuży). Nie widzę w tym nic takiego. Wszystko jest dla ludzi.

Gość gość
mój ma prawie 5 lat i nie gra. Póki co cieszę się, że jeszcze w tym nie zasmakował. Pewnie kiedyś poprosi o jakąś grę i wtedy postaram się coś rozsądnego wybrać razem z nim. Ale sama nie mam zamiaru nic mu pokazywać

Gość gość
I tak nie uchronisz dziecka przed grami, chyba, że wyjedziesz na bezludną wyspę.

Gość gość
tylko planszowe, raz na ruski rok na swoim - E-edu typu - znajdź cyfrę, znajdz liczbę - ma 4,5roku.

Gość gość1220
nie uważam że mam monopol na rację ale swoją rację mogę mieć tym bardziej jeśli chodzi o moje dziecko... nie mam zamiaru chronić ją przed grami do końca życia ale uważam że w tak młodym wieku jest to jedynie uczenie dziecka złych nawyków.... zamiast włączyć jej gierkę i mieć ją z głowy wolę dać jej np puzzle do układania... dziecko też zajmie się sobą przez chwilę a przynajmniej oczu sobie nie psuje i nie uczy się że najlepsza rozrywka to komputer...

Gość gość
moja corka tylko czasami wlacza sobie gry mini mini edukacyjne. Pamietam, moj chrzesniak juz 9 lat temu w wieku 4 lat napieprzal w wyscigi samochodowe lepiej niz niejeden dorosly. Ito mu zostalo do dzis, to zamilowanie do gier, mieszka na wiosce, gdzie zero rozrywki i sposobow na aktywne spedzanie czasu (oprocz jazdy na desce i rowerze) i wiekszosc czasu gra. Ak przyjechal do nas na tydzie, to byl zachwycony miastem i stwierdzil, ze chcialby tu mieszkac-bo jest basen, sa miejsca do jazdy wycznowej na rwerze, desce, jest muzeum, wielki park, wszelkie oferty kursow jezykowych, taniec, sztuki walki. Az bylam w szoku, o dla mnie to normalne, ale dla niego, ktory mieszka na wsi, gdzie 2 glowne ulice, wielka odmiana.