Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziekanat oskarżył mnie o plagiat A JA PISAŁAM SAMA co mam zrobić

Polecane posty

Gość gość

Cytowałam wyroki więc to może to, ale recenzent i promotor chwalili że takie znalazła i to dobrze że je cytuję.

Gość gość
a na jakiej podstawie ci tak mówi

Gość gość
Dostałam maila że zapraszają mnie na rozmowę z powodu zakwalifikowania 28% mojej pracy jako plagiat. I tylko to. Płaczę

Spokojnie :) Idź i wszystkiego się dowiesz :) skoro wyroki są cytowane to znaczy, że ktoś już użył tych słów, wyrażeń. Jeśli naprawdę pisałaś sama to nie masz się czego bać...:) Głowa do góry :)

Gość gość
Na razie idziesz na rozmowe. Czym sie stresujesz, skoro sama to napisalas. Olej, normalna procedura przy PODEJRZENIU o plagiat. Bedzie dobrze.

Gość herbatazzurawina
oskarz dziekana o znieslawienie

O Jezu, to dopiero będzie rozmowa. Może się wszystko wyjaśni. Skoro jesteś niewinna to ni musisz się bać i panikować. Jeszcze wyroku na ciebie nie wydali.

Gość gość
jesli te wyroki byly cytowane, tzn. w cudzyslowiach i oznaczone przypisem, to nie martw sie

Gość gość
A jeżeli wymyśliłam 2 wyroki? Sama napisałam tezę i nadałam sygnature której nie ma? Boże ale się boję :(

Gość Jeżeli sama wymysliłaś wyrok
to raczej nie mogłaś nikogo splagiatować ;) Wtedy możesz być podejrzana o co innego. Powaznie wymyślałaś wyrok?

Gość gość
Jeśli pojawiają się w pracy cytaty to powinny być tez przypisy skąd są zaczerpnięte.

Gość gość
Tak, 2 wyroki bo już nie mogłam wymyśleć tego co mam zrobić.

Gość gość
To aż 28% pracy to cytaty? To na 100str nasz 28str cytatów?

Gość gość
Nie mam 100 stron pracy, mam dość dużo wyroków bo to praca porównawcza stanów prawnych, porównanie wyroków w takich samych sprawach

Gość gość
No tak walnęłam 100 stron żeby Ci uzmysłowić, że chyba nie chodzi o cytaty. Bo musiałabyś mieć ich aż 28 na 100 stron możesz policzyć ile to wypada objętościowo do Twojej pracy. Program sprawdza tekst pracy i porównuje ze swoją bazą. Skoro stwierdził plagiat to te 28% musiałoby być "przepisane na żywca" ponadto osoba nie program sprawdza przypisy i wspomniane cytaty. I o ile program wykaże przepisanie tekstów to można się jeszcze wybronić że cytowałaś a nie przepisałaś. Tylko trzeba mieć to zrobione zgodnie z wymaganiami. Z tym zmyśleniem wyroków możesz się sypnąć. Jeśli będą teraz dokładnie trzepać każą Ci przynieść źródła i co im dasz? Jeśli nie to nie przyznawaj się do zmyślenia a tekst zawsze można zmienić tak, żeby program nie łapał. U mnie na polibudzie bardzo się czepiali jak już coś wyszło w tym programie. Ale powodzenia życzę.

Gość Ryszard Lwie Serce
Piszesz o wyrokach? Studia prawnicze może? To chyba powinnaś wiedzieć po tych 5 latach że to na oskarżającym spoczywa obowiązek udowodnienia winy :classic_cool: Potem człowiek idzie do prawnika, ten woła 200zł za rozmowę a nie potrafi nawet się prosto podpisać.... co się dzieje z tym krajem.

Gość gość
kiedyś nie było to do pomyślenia, aby na studia ktoś się dostał bez elementarnej wiedzy, a dzisiaj każdy studiuje.

Zastanawia mnie, co innego. Po co wstawiać tak długie cytaty? Powinny być tylko referencje, gdzie odpowiednich wyroków szukać, a reszta to krytyczna analiza. Oczywiście, jak coś jest bardzo ważne, to można zacytować. Ale te 28% pracy pewnie ma związek z cytatami, co uważam za porażkę.

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość gość
Są różne sposoby na wychwycenie plagiatu: 1. cytaty dosłowne (musisz mieć"") 2. podobny układ słów (określony procent słów się powtarza lub jest podobny do innego tekstu. 28% to nie taki straszny wynik, chyba, że np. wkleiłaś coś skądś, a potem zmieniłaś parę słów i nie podałaś źródła (przy parafrazie też trzeba podać źródło!) Czy możesz jeszcze zmienić coś w pracy?

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić, redaguję tekst i pomagam przy kompozycji. Możesz spokojnie przelewać na papier swoje myśli nieuczesane. Ubierzemy je potem w zgrabniejsze słowa Jeśli nie jesteś pewien, czy to właśnie tego potrzebujesz. Napisz do mnie na adres; poprawa-plagiatu@wp.pl GG 46377435 Szybkość, anonimowość, 100% gwarancja potwierdzona raportem.

Gość gość
Chciałbym wam zaprezentować działanie programu anty plagiat Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych. Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe. Wyszukane zdania które są plagiatem program podkreśla na czerwono i podaje linka gdzie znaleziono plagiat oraz całkowity procent splagiatowanych tekstów. Zapraszam do obejrzenia filmiku instruktażowego youtube com/watch?v=TWxQZrZMU2U więcej o programie oraz pełną wersje można zakupić na stronie antyplagiat net albo krócej jak np.Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić plagiat tekstu polecam stronę antyplagiat net Chciałbym wam zaprezentować działanie programu anty plagiat Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych. Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe. Wyszukane zdania które są plagiatem program podkreśla na czerwono i podaje linka gdzie znaleziono plagiat oraz całkowity procent splagiatowanych tekstów. Zapraszam do obejrzenia filmiku instruktażowego youtube com/watch?v=TWxQZrZMU2U więcej o programie oraz pełną wersje można zakupić na stronie antyplagiat net albo krócej jak np.Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić plagiat tekstu polecam stronę antyplagiat net

Gość priscilla95
Fajnie że jest możliwość sprawdzenia sobie wcześniej pracy przed oddaniem (też tak zrobię jak mój licencjat zacznie wreszcie istnieć, bo kryzys twórczy tak bardzo... ) W każdym razie chciałam zapytać, czy ktoś używał tego programu i jak on się ma do kontroli uczelnianej, bo wydaje mi się, że każdy program ma inną bazę tekstów do sprawdzenia, więc i wyniki muszą się różnić, a u nas na uczelni używają programu Genuino, bo podobno wychwytuje nawet najmniejsze drobiazki i nie wiem, czy jest sens sprawdzać innym programem jeżeli wynik wyskoczy inny.

Gość gość
średnia wyksztacenia na tym forum to ponizej podstawowego, więc tu co najwyzej znajdziesz porady jak splagiatowac, by nie bylo widac

Gość gość