Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje starsze dziecko ciagle oglada bajki

Polecane posty

Gość gość

odkad urodzilo sie młodsze przedszkole ma tylko do poludnia, od tego czasu do wieczora jest ze mna z mlodszym mam sporo zajec i do tego prowadzenie domu, obiad, zakupy itd. Nikt nam nie pomaga, bo mieszkamy poza Polska. I zeby miec wolny czas na inne obowiazki , wlaczam mu czesto bajki lub rozne programy. Zeby nie byl ciagle oglupiany TV organizuje np wyjsciw na zakupy po przedszkolu, tzn w formie spaceru.Wychodzimy tez na place zabaw, ale pogoda ostatnio jest okropna. I mam wyrzuty sumienia, ze sadzam go przed odbiornikiem. .

Gość gość
I bardzo dobrze, ze masz wyrzuty sumienia. chociaz widzisz, ze robisz dziecku krzywde. Dziecko powinno byc w przedszkolu chociaz do 15-tej. ty bys cos mogla zrobic w domu, a i on by sie w przedszkolu czegos nauczyl, spedzal czas z rowiesnikami na zabawach, itp...

Gość gość
ale nie moze byc, przeciez naturalnie ze i dla mnie i dla niego bylo lepiej, zeby byl w przedszkolu dluzej

Gość gość
a dlaczego nie?

Gość karrammba
A maz do ktorej pracuje? Musisz sie tak organizowac, zeby miec i czas sla starszego....

Gość gość
mąż wraca o 18.00 a przedszkole nie moze byc dlzuej, ze wzgledu na wiek dziecka. Ma niecale trzy latka i dlatego moze chodzic tylko do 12.00, mimo moich prośb.. staram sie z nim rozmawiac duzo i jak moge to spedzam z nim czas, ale jak nie moge to on mi zyc nie daje i wtedy wlaczam mu ten glupi telewizor.

Gość gość
schowaj pilota i tyle, wiele lat temu ludzie radzili sobie bez tv. pojscie na łatwizne to nie jest wyjście. łatwo siebie "rozgrzeszasz"

Gość gość
byc moze, ale moje dziecko nie chce sie samo soba zajac. Chodzi za mna, viagle cos mowi, nie chce zaczekac ani chwili

Gość karrammba
hmm, a od kiedy moze isc na caly dzien? Tez dziwne, bo co robia np kobiety pracujace z tak malymi dziecmi? a mlodsze ile ma?

Gość gosciowa
no dobrze, chodzi za toba itp...ale ty chyba nie masz tyyyle roboty w domu, ze nie mozesz sie zajac tez starszym dzieckiem.

Gość gość
kup mu jakąs edukacyjną zabawkę która zajmuje czas. albo kup farby, niech maluje. niech lepi cos z plasteliny, układa tory i pociag na dywanie. możliwosci jest naprawde wiele

Gość No cóż ile wkładasz wysiłku
w rozwój umiejętności dziecka do 4 roku zycia, takie dajesz mu mozliwości w przyszłości. Ty wkładasz wyłacznie telewizyjną papke, więc nie oczekuj wiele :O

Gość gość
Jak ktoś napisał dobrze, że zauważasz problem. Radzę to ukrócić, bo później będzie dużo ciężej, jak się na dobre wciągnie w te bajki.

Gość gość
co robia kobiety, ktore pracuja? wysylaja do prywatnego przedszkola, ktore sa czynne do od 8 do 18. moj synek chodzi do takiego. autorka ma na mysli darmowe przedszkole, ktore sa czynne od 9.00 do 12.00 dla dzieci do 4,5 roku. tak mniemam, bo pewnie chodzi o Anglie. od 4,5 roku dziecko idzie do szkoly od 9 do 15 srednio.

Gość gość
Rozumiem że pewnie głównie ze względu na kontakt z dziećmi go tam prowadzasz...ale jak to faktycznie od 9 do 12, to tak technicznie, to właściwie chyba średnio ci się to opłaca, no chyba że macie przedszkole obok domu...