Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama w 3 odsłonach

Moja córka nie chce jeść

Polecane posty

Gość mama w 3 odsłonach

Rano ( około 7.30) wypija mleko bez dodatków i potem do 12 nie chce jeść. Próbuję jej wciskać i tylko zje jak ptaszek na przykład ugryzie chlebek 2 razy, albo zje kawałek pomidora. Potem zasypia i śpi do 15 a nawet dłużej , więc długo jest właściowie bez posiłku.Nie wiem już co robić. jak jest u Was? przeciez nie nadrobię od 16 całego dnia i tak jak wstanie muszę biec po syna do przedzkola a po przebudzeniu ona nie chce jeść i i czas niejedzenia sie wydłuża, ręce opadają Są dni , ze sie uda, ale najczęściej jest klapa jedzeniowa zaczynam już myśleć, że jej nie smakuje to, co ja robię

Gość mama w 3 odsłonach
Córka 2 lata

Gość mama w 3 odsłonach
Napiszcie proszę, co jedzą Wasze dwulatki i jak często. Będe wdzięczna

Gość Ewelina7821
jestem Ciekawa co inne mamy powiedza na ten temat bo moja córka ma 2.5 roku ostatnio też ma problem z zjedzeniem czego kolwiek;/ dziś zjadła nawet ładnie bo rano o 7 wypiła mleko bez niczego 230ml potem ok 12 zjadła naleśnika (suchego) a teraz zjadła malutki kawałek kurczaka, ale to pod przymusem bo powiedziałam, że pójdę bez niej na plac zabaw. Myślę, żeby kupić jej coś na apetyt bo teraz zbliża się zima i z tego nie jedzenia będzie chorować ( z braku jakiś witamin).

Gość Ewelina7821
Zaczęło się to jakiś miesiąc temu bo wcześniej nie jadła jakoś bardzo dużo ale tak normalnie tzn rano o 7-8 mleko później około 10-11 jogurt z owocami czy kanapkę potem około 13 obiad (nie za dużo) o 16 jakiś owoc o 19 kolacja a o 20 mleko i do spania

Gość gość
3.5-4 godziny przerwy miedzy posilkami u takiego dziecka to norma. "Przeskoczenie" jednego posilku rowniez. Jesli corka nie ma apetytu to nie ma najmniejszego sensu coklowiek probowac jej "wciskac" :O tylko spokojnie poczekac na kolejny posilek. Wiem ze ciezko sie zmusic do "przeglodzenia" dziecka i nie podsunac mu chociaz ciastka albo chrupka miedzy posilkami, ale gwarantuje Ci ze, jesli wytrzymiesz, to po tygodniu bedziesz miala problem z glowy :)

Gość Ewelina7821
No tak ale ja córce nie daję żadnych słodyczy chyba, że po obiedzie jak ładnie zje. A to już trwa od jakiegoś miesiąca i zaczynam się martwić, że będzie jej brakowało jakiś witamin bo na prawdę bardzo mało je.

Gość gość
Moja z rana wypija 300 ml mleka z kakao zbożowym a po jakichś 30 minutach dostaje jajko (tak 3 razy w tygodniu) , banan, kromeczkę chleba z serkiem i szczypiorkiem, pomidorem choć często zamiast tego zjada wafle zbożowe kukurydziane albo orkiszowe (uwielbia je od niemowlęctwa), do tego wypija w butli niestety sok warzywny (nie lubi warzyw ale to udaje się przemycić butelką). Śniadanie mamy z głowy ok 10 rano . O godz 13 tej dostaje zupę a pół godziny później drugie danie (mała chochla zupki, średnia porcja dziecięca drugiego dania). O 16 tej mały podwieczorek w postaci owoców, musu owocowego ze zbożami lub ciastek a potem ok 19 tej kolacja w postaci mleka z kakao i kromka z dodatkami. Dużo pije podczas dnia.

Gość mama w 3 odsłonach
a kiedy Wasze dzieci spią? Moja jeszcze spi i wychodzi n a to, że zjadla dzis 180 ml mleka, dwa razy ugryzła kanapkę z serem żołtym i 3 łyżki ryżu :/ to było do 12 gość w czym robisz te soki?masz jakąś fajną sokowirówkę?

Gość mama w 3 odsłonach
Wstała i biegniemy po brata.

Gość gość
Hej , to ja od soków warzywnych :D. Moja córka śpi godzinkę pomiędzy 15 a 16 tą. Soki kupuję gotowe i są to warzywne soki bio (pomidor, papryka, seler, marchew, burak) nazywają się Natur pur i dostaję je tu gdzie mieszkam ale w kraju tez zapewne da się znaleźć takie rzeczy . Jak mała nie jest przyzwyczajona do takich smaków (nie każde dziecko lubi smak buraka czy papryki w soku) to można dodać odrobinę soku pomarańczowego i dosłodzić miodem.

Gość mama w 3 odsłonach
dzięki:)