Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaankajj

nie chceeeee

Polecane posty

Gość ankaankajj

po ślubie mieszkac u mojego faceta.. z tesciami...

Gość dhushcb
to nie mieszkaj. powiedz to swojemu facetowi i mieszkajcie gdzieś sami

Gość ankaankajj
on ma duzy dom mieszka tam z rodzicami i babcia,jest jedynakiem . ja tez mam dom wielorodzinny i moglibysmy miezszzkac u mnie gdyby nie to ze mam brata mlodszego i nie chce mu domu zabierac i wiem ze bede musiala isc do niego no chyba ze sie cud stanie i jakis inny pomysł do glowy wpadnie ale wynajem mieszkania odpada. boje sie tego ze jego mamusia bedzie sie wtracała wkoncu to jej jedyny synek

Gość dhushcb
ale będziecie mieć swoja kuchnie itp.? jak tak to nie widze raczej problemu, może nie będzie się wtrącac

Gość gość
ale on na pewno nie che tak samo z twoja rodzina. Wiec raczej cos osobnego

Gość ankaankajj
moj facet ogolnie wolałby u mnie mieszkac i mówi mi to nie raz , ale ja tez musze miec na uwadze brata który tez kiedys bedzie chciał załozyc rodzine .u niego to bysmy mieli trzy pokoje z czego z jednego cos mówił ze da sie kuchnie zrobic,ale niewiem czy na 100% to zostaja dwa pokoje i lazienka au mnie na pietrze 4 pokoje plus duza kuchnia łazienka i kibelek oddzielnie a tam juz pokoju dla dziecka zabraknie no chyba ze na pietrze tesciów ale to bez sensu....I wogóle nie podoba mi sie tam ,strasznie cicho i ponuro , umnie cały czas sie cos dzieje dom pełen ludzi a tam jak w grobowcu. i oni tam zyja strasznie oszczednie no a u mnie jednak troche inaczej.boje sie ze jak tam pojde i zaczniemy jakis remont czy cos to powiedza ze sie rządze i nie mam na co pieniedzy wydawac np

Gość ankaankajj
zreszta tamten dom u niego wymaga gruntownego remontu zmiany dachu ocieplenia malowania wiadomo ze kiedys on i tak bedzie musiał o to dbac bo jest sam a rodzice wiecznie zyc nie beda no ale on mowi ze wolałby u mnie bo mamy wieksze podwórko garaz a tam nie wyjde na podwórko bo jest tak małe ze sasiedzi tylko w oknach siedzai patrzaco sie dzieje..a wynajem odpada bo jak ja mam płacic te500zł plus rachunki co miesiac to za te pieniadze zrobie remont czy u siebie czy u niego ..zreszta mamusia jego powie ze przeciezjest gdzie mieszkac to po co wynajmowac

Gość ankaankajj
zreszta tamten dom u niego wymaga gruntownego remontu zmiany dachu ocieplenia malowania wiadomo ze kiedys on i tak bedzie musiał o to dbac bo jest sam a rodzice wiecznie zyc nie beda no ale on mowi ze wolałby u mnie bo mamy wieksze podwórko garaz a tam nie wyjde na podwórko bo jest tak małe ze sasiedzi tylko w oknach siedzai patrzaco sie dzieje..a wynajem odpada bo jak ja mam płacic te500zł plus rachunki co miesiac to za te pieniadze zrobie remont czy u siebie czy u niego ..zreszta mamusia jego powie ze przeciezjest gdzie mieszkac to po co wynajmowac

Gość gość
jego mamusia nie zapisze Wam domu, tylko jemu. W razie rozwodu nie dostaniesz NIC, bo to jego dom.

Gość gość
nigdy z rodzicami/teściami

Gość gość
mieszkanie z teściami najczęstszą przyczyną rozwodów

Gość ankaankajj
jego mamusia nie zapisze Wam domu, tylko jemu. W razie rozwodu nie dostaniesz NIC, bo to jego dom - OOOO wlasnie to trafione w stówe. to dlaczego ja mam tam swoje pieiadze ładowac przeciez taka zmiana dachu czy ocieplenie kosztuje a nie mowie juz o remoncie mieszkania

Gość gość
ale to działa w drugą stronę, Twoi rodzice nie zapiszą swojego domu jemu, więc dlaczego on ma ładować pieniądze w dom Twoich rodziców

Gość gość
no to siedź z teściową skoro 500 zł jest takie ważne! kłóćcie się, nienawidźcie, ale najważniejsze, ze nie wydasz 500 zł na osobne mieszkanie! co za idiotka!

Gość ankaankajj
dosc beznadziejna ta sytuacja jak zamieszkamy u mnie to bedzie znowu ze przeciez u nich caly dom stoi a jedyny synus odszedł choc powinien babe sprowadzic do siebie.Matka zawsze bedzie za nim nawet będe sie bała krzyknac bo usłyszy czy cokolwiek powiedziec

Gość gość
ciasne ale własne autorko

Gość gość
A czemu odpada wynajem? Myślę, że lepiej zamieszkać osobno, tzn. bez rodziców, skoro nie możecie się w tej sprawie dogadać.

Gość ankaankajj
nie chodzi o 500złtylko o fakt ze nie chce miezkqac na wynajetym skoro i tak bedzie trzeba utrzymywac kiedys dom czy jeden czy drugi ipoprostu nie damy tak rady ..moja mama mowi ze moge u niej mieszkac ile chce i domu mi nie odpisze ale ziemie juz tak bo chce nas sprawiedliwie podzielic i z góry mówi ze jak bedzie odpisywac i juz bedziemy po slubie to na nas oboje a tam watpie zeby tak było

Gość gość
a nie sądzisz, że Twój facet też może nie chcieć mieszkać u Twoich rodziców? Jak tu zrobić imprezę ze znajomymi, uprawiać dziki seks czy pochodzić nago po domu, kiedy rodzice za ścianą?

Gość gość
nie chodzi o 500złtylko o fakt ze nie chce miezkqac na wynajetym skoro i tak bedzie trzeba utrzymywac kiedys dom czy jeden czy drugi ipoprostu nie damy tak rady .. xxxxxxxxxxxxxxxxxxx lepiej się przyznaj, że jesteście na utrzymaniu rodziców i gówno macie do gadania! jakoś na razie jego rodzice sami utrzymują dom, bez waszej pomocy - to wy nie macie kasy, ale pretensje już jak najbardziej!

Gość ankaankajj
moze jakies rozwiazanie sie znajdzie na wynajem pojde tez nigdy ie wiadomo moja kolezanka wynajmowała i okazało sie ze babka u którejh wynajmowała sądziła sie o to mieszkanie u musiała na same swieta szukac i w ciagu tygodnia sie wyprowadzac .. takie atrakcje to zdecydowanie nie dla mnie . ..

Gość gość
wynajmuję od 4 lat, jakoś nie miałam takich problemów

Gość ankaankajj
lepiej się przyznaj, że jesteście na utrzymaniu rodziców i gówno macie do gadania! jakoś na razie jego rodzice sami utrzymują dom, bez waszej pomocy - to wy nie macie kasy, ale pretensje już jak najbardziej utrzymywac dom to znaczy robic cos zeby sie nie rozleciał a tam jeszcze ternit na dachu i oni juz tego nie zmienia bo nie dadza rady i mowie ze zyja bardzo oszczezdnie ich poprostu nie stac zeby remont przeprowadzic ... a my nie jestesmy na utrzymaniu rodziców przynajmniej ja bo pracuje od 3 lat płące sobie szkołe i dokładam sie mamie do rachunków i daje pieniadze jak braknie ona mi ani złotówki nie daje, no a u niego ssytuacja jest juz inna bo choc pracuje to mamusia i tak mu na szkołe daje

Gość gość
a nam gdyby wyszlo, jesli dojdzie do slubu to moglabym mieszkac z tesciami :) sa naprawde wspanialymi ludzmi i nie interesuja sie zyciem innych, tzn.nie ingeruja moze tak :)

Gość gość
utrzymywać dom, idiotko to znaczy płacić rachunki i podatki!!! już widzę jak chodząc do szkoły pracujesz i zarabiasz tyle żeby utrzymywać swój dom i swoją mamusię - z każdym postem zaczynasz bardziej koloryzować!

Gość ankaankajj
no to masz szczescie ze na takich trafiłas. ostatnio jak siedzielismy u nich to moj cos zjadł i powiedział ze go brzuch boli a jego mama juz tabletki ziołka niewiadomo co ...ja rozumie ze ma jednego syna ale bez przesady . ja u nich czułabym sie jak intruz , wkoncu dom nie moj wiec za duzo do gadania bym nie miała

Gość ankaankajj
im przychodzi 150 zł za prad , w domu chodzi tylko jeden telewizor bo mój cały zcas ze swoim lapkiem siedzi u mnie ajak kiedys zmienił telefon i podpiał ładowarke w domu to mamusia odrazu mu wypomniała ze 30 zł wiecej za prad przychodzi . gaz z butli na 3 osoby cóz to za wydatek jzu nie pzresadzajmy ..przeciez on mogłby sie im dokładac czy nawet sam za siebie szkołe zapłacic to juz by im sie ulzyło a on w sumie tylko za swoje samochód utrzymuje . zreszta ja sie w ich zycie nie wtracam niech robia co chca ale ja tez chce miec normalne zycie i zeby mi sie nikt nie wpierdzielał...

Gość ankaankajj
a i jeszcze jedno ja swojego domu nie utrzymuje bo nie mieszkam w nim sama mieszka ojciec brat i dziadki ja sie dokładam do rachunków mamie bo ona z ojcem tez płaci na poł z dziadkami,jak bede miała meze i zamieszkamy u mnie wtedy moge zaczac utzrymywac dom poki co to jestem na studiach zaocznych które sama opłacam dokładam sie mamie i utrzymuje swoj samochod plus jedzenie tez ze swoich taka mam umowe z mama i tyle sama zreszta to zaproponowała i wiecej nic odemnie nie chce .