Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiollkaa

Podróż samolotem

Polecane posty

Gość Wiollkaa

Za tydzień będzie moja pierwsza, blisko 3-godzinna podróz samolotem. W dodatku lecę sama bez kogokolwiek znajomego. Co poradzicie? mam się czego bac? może jakieś praktyczne porady? gdzie usiąść? czego nie wolno zabrac do bagażu podręcznego? mieliście jakieś przygody w samolocie?

Gość przystojniaczek_27
ooo jak o twoj pierwszy raz to polecam ubrać pieluchę.

Gość gość
spoko ja też niedawno pierwszy raz leciałam dasz rade :) gdzie usiąść ? - sami przydzielą ci miejsce zresztą te 3 godziny miną ci szybko

Gość Wiollkaa
Myślę że bez pieluchy sie obejdzie :)

Gość Wiollkaa
Co do miejsca słyszałam że dobrze siedzieć na wysokości skrzydła bo np. z tyłu można bardziej odczuwać turbulencje

Gość xiądzMatorucha
tylko nie Lufthansa, bo Jan Maria Rokita twierdzi, że tam mordują Polaków

Gość gość
na stronie linii lotniczych przeczytasz czego nie można brać do bagażu podręcznego - kosmetyki płynne (np. tonik) w przezroczystych butelkach o pojemności max 100ml, w przezroczystej kosmetyczce

Gość Wiollkaa
Lece Ryanair'em :)

Gość gość
Jak ja leciałam kilka lat temu to z bagażu podręcznego kazali wywalać płyny, takie jak woda mineralna, jogurty itp. Sprawdzają to przed wejściem. Jest też chyba jakiś limit jak chodzi o wagę tego dużego bagażu, dobrze by było to sprawdzić.

Gość Wiollkaa
To juz sprawdziłam. niewielka ilość płynów do 100ml max. Podręczny ma określone rozmiary i max 10kg

Gość gość
Boże Ryanaire'em... masakra. Nie lecisz, tylko próbujesz lecieć. Przedzierasz się z rozpaczą przez powietrzną przestrzeń. Współczuję.

Gość gość
zrób odprawę online

Gość xiądzMatorucha
a czym ma leciec, na bociana to za duża, z reszta jak przyjdzie czas, to bocian do niej przyleci

Gość Wiollkaa
Szczerze to bardzo się boje, mam czego?

Gość gość
nie masz czego, najbardziej stresujące jest przejście przez bramkę, bo lubi "pikać" jeśli masz przy sobie coś metalowego (u mnie było dość duże zapięcie od stanika) Obmacali mnie i przepuścili

Gość Wiollkaa
Właśnie... jeszcze trzeba wszystko z kieszeni wyciagać, ściągnąć kurtke... a wiadomo jak to dziewczyny podejrzewam że będzie pikać i pikać

Gość bedzie dobrze nie boj sie
jak lecisz srajanerem, to przygotuj sie na mlyn przy odprawie (nasi rodacy ustawiaja sie w kolejke z obledem w oczach juz dobra godzine przed otwarciem bramki, bo przeciez samolot bez nich odleci :P), wszystko dlatego, ze jesli nie wykupisz pierwszenstwa wejscia na poklad, to siadziesz na takim miejscu, jakie Ci zostanie (dlatego tez nie zdziw sie, jak ludzie beda biegli po plycie lotniska, zeby tylko dopasc jak najszybciej do samolotu). Mysle, ze nie ma wiekszego znaczenia, gdzie siadziesz, jak masz sie rozbic, to i tak pewnie nie przezyjesz :P (makabryczny zarcik, przepraszam, na pewno wszystko bedzie OK).

Gość Wiollkaa
Liczę na statystyki że samoloty są duuuuuużo bezpieczniejsze na podróz niż samochody

Gość gość
Wiadomo jak to z pierwszymi razami....

Gość hnkxkjsfjc
tez niedawno pierwszy raz leciałam i to sama w 6 miesiącu ciąży z synem 5-cio letnim i dwoma bagażami podręcznymi bałam sie jak nie wiem co, ale jak się okazało to nie było czego sama przyjemność i mało efektów specjalnych. Miałam nadzieję że bedzie jak na karuzeli a tu takie nic :( wiecej frajdy jest w samochodzie :)

Gość Wiollkaa
podziwiam Cię :) ja tylko muszę być odpowiedzialna za siebie i jeden podręczny :)

Gość hch
przelećcie sie wizzairem to dopiero pokochacie inne linie lotnicze :)

Gość Wiollkaa
Najpierw planuje przezyc Ryanair'a!

Gość gość
nie można w podręcznym przewozić ostrych przedmiotów i płynów ja uwielbiam latac, ale rainem jeszcze nie leciałam tak z 60 x zaliczyłam bierzemy martini i się sączy z nudów jak długa podróż albo zamawia u stewarda czasem śpimy, czasem filmy...

Gość Wiollkaa
po starcie już można włączyc telefon i laptopa?