Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY ZGLASZAL KTOS PRZEMOC W RODZINIE W UK

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie :) Czy mieliscie do czynnienia z agresywnym partnerem - badz tzw. toksycznym mezczyzna i zglaszalyscie to na policji ? Czy oni pomagaja w takich przypadkach , jak sie odbywa cala procedura ?

Gość gość
ja nie! nigdy nie wybierałam sobie na partnera idioty, pijaka czy damskiego boksera!

Gość 0 Terenia 0
Ja nie gustuję w patologii 😴

Gość gość
poprzyjeżdżały ździry z damskimi bokserami i tylko wstyd robią - odesłałbym was pierwszym samolotem do polski, dziadostwo jedne!!!

Gość gość
Wstydzic to powinni sie ci co podnosza reke na kobiete !

Wstydzić się powinny również kobiety, które wybierają sobie ścierwa na partnerów a potem płaczą, że im źle...

Gość gość
gorzej jak z milego faceta robi sie scierwo i kawal chama

Gość gość
czesto tak bywa ze fact zbalamuci dziewczyne, jest kochany itd.a potem wychidzi z niego bydle..

Gość gość
Policja ci pomoze jak bedziesz zeczywiscie chciala takiej pomocy, bo duzo kobiet zglasza a potem wycofuje zeznania albo znowu wiaze sie z tym oprawca. W jakim kraju mieszkasz? Jesli jestes z UK to zadzwon do victim support oni ci udziela informacji jakie kroki masz podjac

Gość gość
Is zglaszalam wyzwiska I dreczenie ale przez internet! Notabene byly to osoby z tego forum!!

Gość gość
Nie trzeba iść bezpośrednio na policję, chociaż tam na pewno mają przeszkolonych pracowników. Można pójść najpierw porozmawiać z GP, pielęgniarką, położną, pracownikiem społecznym, nauczycielem itp. W zasadzie wszyscy pracownicy publiczni przechodzą podstawowe szkolenia i jeśli nie będą w stanie sami pomóc, to skontaktują się z kimś, kto udzieli dalszej porady, pomocy i ochrony. Niestety mam jedynie mgliste pojęcie o tym, co dzieje się dalej, ale mogę dowiedzieć się więcej, jeśli chcesz. http://www.nhs.uk/Livewell/abuse/Pages/domestic-violence-help.aspx

Gość gość
a co zrobic w takiej sytuacji gdy  - para wynajmowala dom, umowa jest osobe ktora juz tam nie mieszka i obowiazuje jeszcze przez jakis czas,osoba ktora tam mieszka miala zmienic umowe na siebie jednak tego nie zrobila,nie odzywa sie i nie odbiera telefonow. Nie odbiera tez telefonow z agencji,gdyz nie zaplacila za czynsz teraz.Inna sprawa jesli chodzi o ta osobe- sprzedawala rozne rzeczy online, na ebay wiem ze oszukiwala, miala kilka kont ale zostaly one zamkniete, nawet paypal,Obecnie zalozyla konto na jednego ze swoich znajomych. Podobno w agencji mieszkaniowej nie wiedza co maja robic,to co policja w takim razie zrobi czy inna sluzba socjalna,cos wskuraja ?

Gość gość
hmmm znajoma opowiadala jak maz pobil jej kolezanke do tego stopnia ze az wyladowala w szpitalu i miala bardzo powazne obrazenia , w szpitalu sie zajeli ta sprawa,maz nie mial prawa sie do niej zblizac.. nie rozumiem jak tak mozna traktowac kobiety

Gość gość
nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tymi osobami i umowa na dom bo zes tak napisal/a zawile ze ciezko cos zrozumiec, ale wiem jedno ze jak jest na kogos umowa i ta osoba sie wyprowadz to i tak jest obciazona kosztami, tak samo jak mieszkaja dwie osoby i sa obydwie na umowie i jedna przestanie placic to druga wcale nie musi pokrywac calosci tylko nadal placi swoja czesc

Gość gość
chodzi o to ze kto inny mieszka tam a nie powinien bo przeciez nie ma podpisanej umowy na siebie, nie placi za czynsz , za council za nic

Zakładam, że posty z godziny 16:55 i 19:34 są ze sobą powiązane. Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem problem, ale zakładam, że osoba A, na którą wynajęte było mieszkanie doświadczała przemocy w domu i dlatego wyprowadziła się. Ex-partner B został w mieszkaniu i nie chce podpisać umowy. Można byłoby zgłosić sprawę mieszkania (i, jeśli osoba A chce, także przemocy) na policję i prosić o pomoc w eksmisji i myślę, że nie powinno być problemu. Równie dobrze sprawą eksmisji mógłaby zająć się agencja, która wynajmowała parze mieszkanie, ale skoro nie potrafią, to cóż. Z drugiej strony, osoba A mogłaby się skontaktować z social services lub którąś z organizacji zajmujących się problemem przemocy domowej i prosić o asystowanie i pomoc w załatwieniu całej sprawy. Nie jestem pewien jak to wszystko wyglądałoby w szczegółach, ale przemoc domowa jest traktowana jako poważne przestępstwo i na pewno nikt nie zlekceważyłby tej sprawy. Jak osoba A radzi sobie z angielskim i czy ma kogoś, kto mógłby jej towarzyszyć? Czy osoba A chciałaby złożyć zeznanie w sprawie przemocy i obawia się o swoje bezpieczeństwo?

Gość gość
sa takie szajbusy ze potem sie mszcza.. wiec lepiej gowna nie ruszac bo bedzie smierdzialo :D

re 20:24 tak, ale wątpię, aby ktoś przy odrobinie zdrowych zmysłów ryzykował kolejne spotkanie z policją, które może zakończyć się wyrokiem; szczególnie w obcym sobie kraju.

Gość gość
no akurat ta osoba zdrowa psychicznie to nie jest :D

Gość gość
Witam , dzis dowiedzialam sie, ze moj ojciec pobil moja mame, zlamal jej kciuka dlatego ze nie mogla znalezc bombek na choinke... zwyzywal ja od najgorszych .. nie wiem co robic, jestem za daleko. Oni mieszkaja w UK , ja zas w Skandynawii.. Bil ja odkad pamietam, zdradzal, ponizal... niestety ona mowi ze go kocha.. nie wiem dlaczego bo to kawal s*kinsyna , jak moge jej pomoc? kilka razy bylo zglaszane na policje ale matka w strachu przed tym ze sie sama nie utrzyma odwolala zeznania i nie wsadzili go do wiezienia... a byla taka mozliwosc... wie ktos moze co moge zrobic zeby jej pomoc? Nie ma zadnej kolezanki u ktorej moglaby nawet przez chwile zamieszkac, powrot do Polski nie wchodzi w rachube, wszystko sprzedalismy...

Gość gość
Do goscia z 00:00 Ech, polska patologia... :o Niczym sie te pijaczyny nie roznia od Arabow :o

Gość puappa
patologia powiadasz?? znam policjantów, lekarzy, ludzi na stanowiskach którzy na zewnątrz są super na pokaz a w domu robią rodzinie piekło

Gość gość
z mame do siebie do Skandynawii

Gość rainbow_dash
ja mam znajoma ktora kiedys jej facet pobil... zadzwonila na policje...zabrali go i wypuscili po 24 godzinach... za drugim razem jak ja pobil to go zabrali i dostal 3 miesiace paki... oprocz tego zakaz zblizania sie do niej i dzieciakow.... a ona ma na glowie opieke spoleczna... ktora twierdzi ze jesli ona go do domu wpusci ( w miedzyczasie jak on siedzial to zdazyli sie pogodzic) to jej dzieci zabiora ze wzgledu na przemoc w rodzinie...

Gość gość
a ona ma na glowie opieke spoleczna... ktora twierdzi ze jesli ona go do domu wpusci ( w miedzyczasie jak on siedzial to zdazyli sie pogodzic) to jej dzieci zabiora ze wzgledu na przemoc w rodzinie... xxxxxxxxxxxxxxx i słusznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo polskie idiotki uwielbiają po mordobiciu udawać, że się nic nie stało i dalej narażać dzieci na oglądanie boksu w domu na żywo, a czasami i dzieciakom się dostaje jak zdenerwują pana i władcę! szmaty nie kobiety!!!

Gość gość
takiej szmacie co tak się lubi poniżać przed facetem zabrałabym dzieci NATYCHMIAST!!!