Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elizka 993

anty a przeciwbólowe

Polecane posty

Gość Elizka 993

Mam pytanie, czy tabletka przecibólowa która wzięłam o 22 mogła mieć wpływ na tabletkę antykoncepcyjną którą wzięłam o 20?? mogła osłabić anty >?? bardzo prosze o odpowiedz

Gość gość
Skuteczność tabletek antykoncepcyjnych mogą zmniejszyć: - pomijanie tabletek - silne wymioty i biegunka - niektóre leki Dodatkowe zabezpieczenie powinny używać kobiety, które zażywają leki: - zmieniające pracę wątroby (leki przeciwpadaczkowe, przeciwgruźlicze, newirapina, gryzeofulwina, rytonawir) - antybiotyki (ampicylina, tetracykliny) - preparaty dziurawca zwyczajnego (Hyperitum perforatum) Jeśli chodzi o jedzenie, producenci w większości nie zaznaczają czy lepiej połykać tabletki przed czy po posiłku. Zwykle przyjmuje się je od razu po wstaniu rano lub wieczorem przed położeniem się do snu. W ciągu dnia myślę że rozsądnym pomysłem jest nie brać tabletek razem z jedzeniem i popijać je napojem obojętnym typu woda.

Gość gość
tabletki przeciwbólowe nie maja wpływu na tabletki anty

Gość gość
Tabletki przeciwbólowe nie mają wpływu z tego co mi wiadomo, ale na przykład tabletki wiążące tłuszcz z pokarmu (wspomagające odchudzanie) mają już wpływ.

Gość Elizka 993
Wielkie dzięki za komentarze. Troche mnie uspokoiłyście. Bolał mnie okropnie ząb i nie mogłam wytrzymac dlatego zażyłam ta tabletkę. a potem zaczelam myslec czy nie oslabi dzialania anty

Gość gość
po cholere sie tlumaczysz? wzielas to wzielas i tyle