Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

roczne dziecko nie chce jajka

Polecane posty

Gość gość

jak jadla jeszcze zupki miksowane, to dodawalam ugotowane na twardo zoltko do papki, potem zaczelam robic jajecznice, ale ostatnio nie chce jej jesc. macie jakies pomysly??

Gość gość
Proponuje kluseczki lane zrobic na mleku, albo na zupie. moze dziecku posmakuje pasta jajeczna ( odrobina masla, jajko na twardo, szczypiorek) do tego chlebek. Wlasnorecznie mozna upiec biszkopty( 2 jajka, szklanka maki, odrobina cukru trzcinowego/brazowego) i piec 20 minut, podac z owocami. makaron wlasnej roboty. Moj synek uwielbia jajka w kazdej postaci ale wlasnie urozmaicam mu w taki sposob zeby sie nie znudzily :)

Gość gość
nie chce to nie nie wciskaj jej na siłe

Gość gość
a na krowim mleku?

Gość gość
Ja robie lane kluski na krowim ale jezeli twoje dziecko pije modyfikowane to na takim tez mozna przyrzadzic.

Gość gość
Dziecko jest weganinem, na pewno. Nie dawaj mu produktów odzwierzęcych, to trucizna. Karm kaszą i eko warzywami. Potem będzie ładne i mądre, zobaczysz. Dziecko podświadomie czuje, że zwierzęta są krzywdzone, ma taki 6 zmysł.

Gość gość
no i co? zagotowac takie modyfikowane? przeciez nie wolno...

Gość gość
a musi jeść? mój nienawidzi ryb to nie je, nie wciskam, a czy jak ty czegoś nie lubisz to ktoś ci wciska? daj spokój na kilka dni potem spróbuj...

Gość gość
moja ma 2 lata i też jajkami gardzi chyba że są ukryte np.w makaronach.Niepokoiłam się ale pediatra powiedziała że jak nie chce to nie,lepiej kombinować i dodawać do czegoś niż zmuszać

Gość gość
jeśli to jest chłopiec-powinien jeść mniej jajek niż dziewczynki, nie wiem dlaczego nie zagłębiałam się, ale moja prababcia gdy żyła to zawsze to powtarzała

Gość gość
to dziewczynka. lekarz mowi, ze powinna jesc 3-4 tygodniowo... ciezko taka ilosc zmiescic w biszkoptach

Gość gość
Mozesz zrobic przecierajac przez sitko na gotujaca wode i dodac do cieplego mm. co do podawania duzej ilosci jajek chlopcom to slyszalam takie przyslowie ,,nadmiar jajek zle wplywa na jajka,, :) ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Gość gość
przecierajac jajko z maka?

Gość gość
a w salat ce tez nie zje ?

Gość gość
nie daje jej na razie salatek. poza tym, zeby zmiescic calw jajko, to to by byla salatka jajeczna ;).

Gość gość
a co Ty sobie tak do serca te cztery jajka wzięłaś? dziecko spokojnie przeżyje bez tego. nie stresuj się

Gość gość
Tak jajko z wieksza iloscia maki dobrze na mase rozmieszane przetrzyj przez sitko, wyjda malutkie kluseczki. ja tak od czasu do czasu robie i dziecku smakuje mozesz tez takie kluseczki do zupy dodac.