Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprzątać czy nie sprzątać co byście zrobiły

Polecane posty

Gość gość
Ale to już było ---> czyli chłop pisał jak swietnie sie czuł w ciąży ? :o i ze każda sie tak czuje? żal

Gość gość
to po chu j kobieto glowe i pytanie zakladalas? chcesz to spier dalaj na basen i zostaw syf a co nas to kur wa obchodzi????????????????!!!!!!!!!!!!!1

Gość gość
autorko nie powinnaś się przejmować, nie sprzątaj, faceci nei rozumieją jak to jest być w ciąży i ile daje np. basen. oni uwazaja ze kobiety powinny po pracy sprzatac z usmiechem na ustach (patrz wypociny kolesia w tym temacie). olej obgadywania, co tobie to robi? najwazniejsza jestes ty i bąbelek, reszte olej :)

Gość gość
nie frustruj sie tak babochłopie :D

Gość gość
Autorko współczuje ci męża lenia, podziwiam, ze w 8 miesiącu nadal pracujesz , bo z tego co czytam to w Pl większość ciężarnych od 4-5 mies siedzi juz na zwolnieniu. Olej to sprzątanie idź na basen i sie zrelaksuj. Ps zreszta rodzinka, tez moze chwycić za odkurzacz, wiem , ze moja teściowa tak by zrobiła :)

Gość gość
Idź na basen po robocie, a po basenie do knajpki, zjedz coś sobie na luziku i w domu już tylko chop do łóżka. Ja tak robię, a w ciąży nie jestem. Jak mam kino, czy na rower chęć, to mnie żaden kurz na meblach nie powstrzyma.

Gość eh 13
Chora sytuacja, i aż przykro się czyta! Jaki stosunek ma jedna kobieta do drugiej? Żona - ma zrezygnować z basenu - żeby posprzątać, bo goście mają przyjść? Mąż - ma iść na kręgle, olać sprzątanie - chociaż to jego kolejka. Przepraszam bardzo! Umówił się z żoną, że mają taki a nie inny system sprzątania, a on teraz ma to w nosie?? Ja bym nie sprzątała! Goście przyjdą do bałaganu>? Przepraszam bardzo, mamy taki a taki podział obowiązków, mąż się nie wywiązał ze swojej części. KROPKA ps ciąża nie ma nic do rzeczy!!!!

Gość gość
dokładnie - nawet jakby założycielka tematu nie była w ciąży to nie rozumiem że mąż olewa a ona ma rezygnować z siebie dla sprzątania?

Gość gość
ludzie zastanówcie się co jest ważniejsze zdrowie i spokój czy nerwy o to że teściowie przyjdą i zobaczą kurz ? naprawdę uważacie że lepiej by ciężarna kobieta ogarniała na siłę dom mimo złego samopoczucia bo teściowie ją obgadają ? co jest ważniejsze zdrowie jej i dziecka czy to że dom będzie lśnił ? nie wiem czemu kobiety dają się zaganiać w tę pułapkę że w heroizmie z zaciśniętymi zębami będą sprzątać i pracować mimo złego samopoczucia byle dogodzić innym .... a gdzie w tym wszystkim są potrzeby tych kobiet ? kto się przejmuje ich zdrowiem i samopoczuciem ? jak teściowa będzie chciała krytykować to i tak skrytykuje nic nie robiąc sobie z jej odmiennego stanu....takie właśnie są kobiety: kobieta kobiecie wilkiem, zero zrozumienia tylko każda patrzy by skrytykować

Gość gość
brudaski i tyle! ja nie potrafiłabym mieszkac w syfie ....... widac jak porzadkow nauczone, pewnie stos niepozmywanych garow i porozrzucane łchy na przemian z brudem. wstyd mi za was kobiety! i wspolczuje meza , woli isc na kregle, moze autorko juz go nie pociagasz i nie obchodzisz?? ewidentnie ma cie w d u pie , wpsolczuje ci i dziecku

Gość gość
fu, ciezarna krowa na basen? to powinno byc zabronione, zrozum ze w 8 miesiacu baby wygladaja obrzydliwie, chce sie rzygac jak sie patrzy na to cielsko a ty jeszcze idziesz swieci opuchnietym bebnem na basen, gdzie normalni ludzie ida sie zrelaksowac. siedz w chalupie i nie obrzydzaj normalnym ludziom po poludnia. k***a, juz nie pojde na basen,bo sie bede bala ze spotkam taka rozneglizowana rozlazla kobite

Gość eh 13
Do gościa z 11:10. BRUDAS?? no tak, ty pewnie sprzątasz od rana do wieczora, a Twój facet leży do góry brzuchem! Lubię porządek, jest dla mnie niezmiernie ważny, ale NIE posprzątałabym w takiej sytuacji, w jakiej jest autorka (nawet bez ciąży) Powód? Dla zasady!! umowa jest taka, że jeden tydzień sprząta autorka, drugi mąż, mąż nie może , to ona za niego ma to zrobić?? NIE !! Nauczyłby się jednego, ma służącą, która za niego robi!! zacisnęłabym zęby i pomieszkała w brudzie, ew (to prędzej) posprzątałabym tylko moją przestrzeń! A mąż ? no cóż, jakby mu czystych talerzy zabrakło, lub skarpet??? Jego problem!1 ps i nie wyzywaj autorki i również mnie o brudasów, bo nas nie znasz !!

Gość gość
to meza niech wymieni na lepszy model wyru chac ja potrafil , a sprztnac nie potrafi ? zenuijace ze z kims takim chciala miec wogole dziecko

Gość gość
Faktycznie nie chódź więcej na basen, bo to zbyt ryzykowne przy tak dużym upośledzeniu umysłowym. Jeszcze uważa się za normalną. Dziecko-ty jesteś głęboko niedorozwinięta

Niech sam posprząta. Jego kolejka, Jego rodzina przychodzi... więc to JEGO interes żeby posprzątać. Ja bym tak zrobiła, ewentualnie mogłabym coś pomóc.

Gość gość
sprzatnij lepiej dom a nie basen, jeszcze wody ci w basenie odejda.... mowilem ze idiotka

Gość gość
niedorozwinięty jest gość z 11.10

Gość gość
i jak male dzoieci beda sie klocic czyja kolej kogo, jedno leniwe drugie ma wszystko w du pie, no zal mi was , jak dzieciaki sie zachowujecie, jeszcze autorka woli isc na basen z takim bebenem bym sie wstydzila wyjsc na basen o masakra... matka bez mozgu , żenuła

Gość gość
powiesilabym na kazdym basenie zdjecie przedstawiajace obrzydliwa babe w ciazy i przekreslila czerwonym krzyzykiem. ludzie nie kazdy musi opatrzec na wasze wielkie dojce, beben i spuchniete giry. czesto ejszcze cellulity i inne okropne rzeczy. na miescie, w ubraniach jeszcze moge was zniesc,ale nie pchajcie sie na baseny :o

Gość gość
11.10 kobieta!!!!!!!!

Gość gość
wogole autorka ma nierówno pod sufitem , krowa woli sie pluskac w basenie niz sprzatnac, bo mowi ze nie jej kolej na sprzatanie, zachwanie dzieciakow ... i dorosli ludzie sie tak zachowuja???????// idiotyzm . z basenemsie zadzam , wyskakiwac z bembenem i straszyc ludzi , wstyd , w zyciu nigdy ,zabronilabym, no 2-3 miesiac rozumiem ,ale nie 8 . autorko masz mózg ?????????

Gość gość
zrozumcie ,ze nikomu sie baby w ciazy nie podobaja, orpocz zboczencow, a wy tak bezczelnie lazicie z tym cielskiem na wierzchu i obrzydzacie ludziom chwile, ktore powinny byc mile. nie mozecie po prostu polezec w wannie> u siebie w domu

To po chvj szują stroje ciążowe??? To wy się leczcie! Ma ochotę popływać - proszę bardzo!!! Teraz to za chooja bym nie sprzątała!

Gość gość
ty debilu!!! kogo to obchodzi niedorozwoju że nie podobają się komuś kobiety w ciąży na basenie!!! a co ona tam idzie paradowac!! idzie popływać!! dla zdrowia a nie na randkę debilu sam jesteś krową!!!!!

Gość gość
wydrapcie ciężarnej oczy, za to że nie ma sił sprzątać i za to że chce iść na basen

Gość gość
Wyobraźcie sobie poprzedniczki, że was też urodziły takie obrzydliwe krowy z bębenami. A basen w zdrowej ciąży jest wskazany jak najbardziej. z korzyścią dla matki jak i dziecka. Wolalabym zdecydowanie oglądać kobietę w zaawansowanej ciąży na basenie niż nie daj Boże usłyszeć tam takie zera intelektualne, bez grosza kultury

Gość gość
jak się was czyta to widać ile bezmózgów zabrońcie ciężarnym pokazywać się publicznie bo was obrzydzają, kaleki też niech siedzą zamknięte w domu bo przykro patrzeć rehabilitacje też zlikwidujcie bo po co ktoś kogo boli kręgosłup ma na nią chodzić ....

Gość gość
autorko jeżeli tyko cię stać to bierz babkę do sprzątania, ja tak zrobiłam, nie powiedziałam nikomu (tzn. maż wie :D ), sama opłacam ją z mojej pensji bez problemu. Zawsze mam błysk w domu i czas na rower, basen, siłownię, kosmetyczkę. Zero kłótni o sprzątnie, naprawdę polecam, szczególnie kobietom w ciąży i z mężem leniem.

Gość eh 13
idioci bez grama taktu i kultury też niech się na ulicy nie pokazują ;)

Gość gość
ja zawsze mam błysk w mieszkaniu a teściowa jak wpada to i tak coś zauważy i wypomni np. że firany to chyba "już z miesiąc nie prałam" albo że sufit nierówno pomalowany.... :o