Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KIESZONKOWE

Polecane posty

Gość gość

Czy dajecie swoim dzieciom w wieku szkolnym kieszonkowe? Jeśli tak, to ile i jak często? Mój gimnazjalista zaproponował, ze chciałby dostawać 50 zł miesięcznie - tylko na swoje rozrywki typu słodycze, gazety. Nie wiem czy to jest ok kwota

Gość gość
Myślę ze to zależy od zasobnisci portfela,jeśli masz to czemu nie, ale w zamian powinnaś wymagać od niego wyrzucania śmieci,sprzątania swojego pokoju, niech nie myśli ze wszystko lekka reka przychodzi

Gość gość
obowiązki są i tak, bez związku z pieniędzmi. Pomaga we wszystkich pracach domowych, oprócz tego ma stałe swoje zajęcia - wynoszenie śmieci do odpowiednich pojemników, opróżnianie zmywarki, składanie prania, dbanie o świnkę morską no i wiadomo - porządek w pokoju ( i w swojej szafie, biurku) wg moich :) a nie jego standardów

Gość gość
są tu mamy nastolatków? Ile dajecie pieniędzy dzieciom?

Gość gość
Ja myślę, ze 50 zł jest ok. Nie jest to mało- coś tam sobie za to kupi (a wiadomo, ze nastolatek ma już swoje wydatki). Nie jest to też jakoś nadzwyczaj dużo- dzięki temu dzieciak nauczy się szacunku do pieniądza, oszczędzania

Gość gość
Skoro ma juz obowiązki i sie z nich wywiązuje to uwazam ze kieszonkowe jak najbardziej, tylko niech nie wyciaga od ciebie dodatkowo na slodycze czy gazety, niech szanuje pieniądze które dostaje, myślę ze ta kwota jest ok.

Gość gość
dzięki :) z tych 50 zł są planowane jeszcze podobno oszczędności, ale jak to wyjdzie zobaczymy. Spróbujemy