Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolacja 2 latka

Polecane posty

Gość gość

co podajecie Waszym maluchom na kolacje ? ja daje serek homogenizowany, bo kaszka się już nudziła. Czy to nie za mało ? kanapki nie wchodzą w gre, czasem jeszcze dołożę pół jajka na twardo

Gość gość
a dlaczego kanapka odpada?

Gość gość
póki co nie jest zainetersowana kanapkami, nie zje ...zdejme ser, wędline i zje kromke chleba a najlepiej zwykła bułkę kajzerkę, samą-suchą

Gość gość
moja córcia ma 2 latka i na kolacje je kaszę kukurydzianą gotowana na mleku zwkłym na śniadanie tez je to samo... pije o z butli.. :o

Gość gość  autor
Moja już w ogóle nie pije z butli , na śniadanie je zwykłą zupę mleczną z makaronem lub ryżem, nie wiem tylko co z kolacją ...

Gość gość
serek homo to za malo, moja je na podwieczorek serek a ma 1,5 roku :o może kanapkę z dżemem albo nutellą i do tego kakao?

Gość gość  autor
no własnie cięzko jej idzie z kanapkami, nie może się przełamac jak coś leży na kromce .... nutelli nie próbowałam, ale wiem że wygrzebała by palcem i tyle :)

Gość gość  autor
?

Gość gość
kanapki, sałatki, kasze różne, jajko, zupy mleczne, budyń-kisiel, czasem jakiś placek albo naleśnik

Gość gość  autor
kisiel na kolacje hmmm ... chodzi mi też ilościowo ile podajecie

Gość gość
kisiel możesz czymś wzbogacić :O do tego ugotowany na naturalnym soku jest zupełnie ok. lepsze niż kasze w kółko i suchy chleb. A ilościowo podaję tyle ile dziecku potrzeba

Gość gość
a nie, przepraszam. TY dajesz super wartościowy serek a nie kasze :O

Gość gość  autor
spokooonie, tylko pytam ! serek homogenizowany naturalny chyba jest wartościowy o ile się nie mylę ?

Gość gość
dziwne, że na super zdrową kanapkę z nutellą nie kręcisz nosem :D kanapka z czekoladką jest ok, hmm?

Gość gość
najlepsza rada to ta z nutella :O ...

Gość gość
I co to dziecko codziennie je serek na kolację.O mój boże...kobieto rusz trochę mózgownicą i dawaj dziecku normalną kolację. Chce jeść chleb z masłem to jej daj.

Gość gość  autor
je serek + kawałek bułki i czasem pół jajka. .... widzę, że zapytać nie można bo jakieś nerwowe panie tutaj są ... ps nic nie pisłam kanapce z nutella czy zdorwa czy nie

Gość gość
Moja 2-latka na kolacje je zawyczaj jakies warzywa ; kalafior, fasolka, brokuly marchewka (albo najczesciej mieszanke warzyw ) ... do tego plasterek szynki, jak ma ochote to kromeczka chleba i na "deser" jogurt (najczesciej naturalny z miodem) Czasami zje tez makaron z sosem pomidorowym albo ryz z potrawka jarzynowa.