Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plodnosc

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich forumowiczow :-) Mam wielka prosbe. Czy ktos moglby obliczyc moje dni plodne poniewaz nie bardzo wiem jak to obliczac a bardzo mi na tym zalezy. A wiec moj ostatni cykl zaczal sie 22 sierpnia a wczesniejszy 23 lipca i teraz juz sama nie wiem kiedy mam w tym miesiacu dni plodne? Bede wdzieczna za pomoc.. pozdrawiam :-)

Gość gość
dni płodne się OBSERWUJE, a NIE WYLICZA

Gość gość
sorry, ale wiesz gdzie taki kalkulator można sobie wsadzić???? owulacja ZAWSZE może się przesunąć w jedną lub druga stronę, skoro tak namiętnie reklamujesz to abc maluszka, to wypadałoby nie wprowadzać ludzi w błąd, który może mieć konsekwencje w postaci ciąży

Gość gość
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, zarówno za te pozytywne jak i negatywne.. słyszałam kiedyś że można obliczyć dni płodne dlatego zapytałam. Może jednak znajdzie się ktoś kto mi w tym pomoże :(

Gość gość
przecież żadnych negatywnych komentarzy nie dostałaś, a z dniami płodnymi to prawda- musisz zacząć obserwowac swoje ciało

Gość gość
To że powinnam obserwować swoje ciało to wiem tylko że od tych dwóch miesięcy wszystko mi się poprzestawiało i teraz już sama nie wiem kiedy mam te dni. To może inaczej.. może chociaż ktoś mi pomoże wyliczyć w którym dniu miałam owulację?

Gość gość
Dni płodnych się nie wylicza. Organizm kobiety to nie jest szwajcarski zegarek i każdy cykl nie musi być taki sam. Po pierwsze owulacja może występować 12-16 dni przed kolejną miesiączką - nie wiesz kiedy występuje u Ciebie, więc nie ma możliwości obliczyć kiedy występują dni płodne. Po drugie nigdy nie wiesz ile będzie trwał dany cykl i nie ma znaczenia, że przez X lat miałaś miesiączki regularne. Zwłaszcza obecnie, kiedy praktycznie wszystko w otaczającym nas świecie ma wpływ na nasz organizm, można zapomnieć o regularności - plastik, zwierzęta faszerowane antybiotykami i hormonami, sztuczne nawozy, zanieczyszczenie środowiska. Jest tyle skutecznych metod antykoncepcyjnych, jak i metody pozwalające wyznaczyć dni płodne czy to w celach antykoncepcyjnych czy planowania rodziny i nie ma potrzeby opierać się na małoskutecznych metodach, o których wspomina biblia.

Gość gość
to kiedy dokładnie występuje owulacja możesz sprawdzić jedynie na usg, Twoje pytanie jest nieco niepoważne, bo jakim cudem ktoś ma Ci powiedziec kiedy miałąś owulacje, skoro Ty sama nie masz o tym pojecia- śluz, bóle okołoowulacyjne, temperatura- to czynniki na podstawie których możesz określić dni potencjalnie płodne