Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ybuybyu

Dlaczego w polsce cwaniacżek z gowniana firma zarabia wiecej niz lekarz

Polecane posty

Gość vcxrsd
to nie jest dobra kasa jak na lekarza oczko.gif p********z .... a czy pracownica biedronce nie powinna zarabiac 4 tys zl ? dlaczego dostaje tylko 1,5 tys ?

Gość gość
ja pierdziele a ty myślisz że biznes to tylko handel :o

Gość Chirurg naczyniowy z pewnego
Duzego miasta na poludniu Polski- kontrakt ze szpitalem akademickim na 60 tys zl. Mesiecznie.

Gość gość
był taki eksperyment, badacze odkryli że jakby zebrano całą kasę świata i rozdano wśród wszystkich ludzi po równo to po kilku latach ci co byli bogaci znowu by byli bogaci, a biedni ponownie bez grosza?

Gość Dutkiewicz moim Panem
Jak widac w pl pan zenek w butach z kwadratowym nosem, trzepiacy kase na makulaturze jest idolem spoleczenstwa

pracownica biedronki dostaje tylko 1500 bo dla firmy najważniejszy jest zysk i nie jest ona organizacja charytatywną. Daje tyle na ile się firmie opłaca i na ile wycenia pracę. To pracownik akceptuje warunki, a przecież nie musi. Może pracować gdzieś indziej. Wolną droga.

Gość Dutkiewicz moim Panem
Dobrze ze jest tylko jeden taki kraj na swiecie :D

Gość gość
O ile nie piszesz o sobie (że niby sąsiad lekarz) to zastanawiam się na jakiej podstawie oceniasz zarobki. To że jedna osoba obnosi się ze swoim majątkiem a druga nie, jeszcze o niczym nie świadczy. Jeśli więc nie zaglądasz na konto owego lekarza to nie wiesz ile faktycznie zarabia.

Lekarze powinni byc najlepiej wynagradzana grupa zawodowa. Rynek powinien byc uregulowany. Jestem za tym zeby lekarz byl rozliczany z pracy i kontrolowany pod katem korupcji ale zarabial ustawowo gdzies w przedziale 30-50 tys zl na reke. Chce zeby leczyl mnie potencjalnie zmotywowany gosciu a nie jakis frustrat ktoremu wszystko jedno. Od tego moze zalezec moje zycie

Gość gość
Janekrys nie bój nic, np. mój stomatolog to ma 80 tys na miesiąc wiem to od jego księgowej ;)

Gość gość
Dajcie spokój w czym niby lekarz jest taki wyjątkowy że ma być wynagradzany za samo bycie lekarzem a nie za ciężką i efektywną pracę? Dlaczego przyjęcie pacjenta i wypisanie mu lewego L4 po trzyminutowej rozmowie (Co panu jest - Mam sraczkę - Chce pan zwolnienie? - Tak - Proszę, dziękuję, do widzenia) jest lepiej wynagradzane niż trzy minuty ciężkiej pracy przy wykładaniu towaru w markecie? Wiedzę do tego trzeba mieć podobną :). Po dwudziestu czterech latach powinniście zrozumieć w końcu na czym polega kapitalizm.

Gość gość
jak ktoś jest słabym lekarzem, na studiach ledwo zaliczał i ma w doopie pacjentów to czemu ma zarabiać tyle kasy? a ci dobrzy to trzepią więcej niż 50 tys - jak w każdym zawodzie w PL - jak jesteś dobry to dobrze zarabiasz jak przeciętny to przeciętnie a jak słaby to słabo

Gość gość
gościu z pamiętaj że wykładać towar na półki może nawet (przepraszam jeżeli kogoś urażę) osoba upośledzona umysłowo, albo z IQ 80 a skończyć medycynę to już upośledzony nie może... stąd na wykładacza towaru jest 1000 na jedno miejsce bo prawie każdy może to robić, a być lekarzem już nie.

Gość gość
to co autorze powiesz o takiej Natalii S. która cycem zarabia więcej niż nie jeden lekarz?

Gość gość
No to jeszcze Norwegia nie zeszła na psy pod tym wzgledem. Tam nie ma takich dysproporcji jak u nas

Gość gość
to wyjedzcie do Norwegi skoro tam taki miód

Gość Wytlumaczcie mi dlaczego na za
chodzie wszyscy akceptuja to ze lekarze praktycznie naleza do najlepiej zarabiajacych z zasady a w pl ludzie nie chca zeby tak bylo?

weźcie uwagę ze osoba o niesamowicie wysokim iq pewnie nawet nie potrafiłyby wyłożyć towaru na półkę bo taki poziom iq stanowi upośledzenie :P :D

Gość gość
Ja nie kończyłem medycyny, a umiem wypisać zwolnienie na prośbę pacjenta - wprawdzie bez badania, nie umiałbym rozpoznać symulanta, ale zaraz zaraz - lekarze też tego nie robią. Jak ktoś wspomniał: dobry lekarz, którego kompetencje są rzadkie i potrzebne zarabia dużo, ale nie każdy lekarz za samo bycie lekarzem powinien dostawać tyle.

Gość gość
31:39 - zgadzam sie z Toba calkowicie, w tym tkwi sedno

Gość Wytlumaczcie mi dlaczego na za
Wytlumaczy mi ktos?

Gość gość
21:39 mialo byc. Fachowiec powinien zarabiac naprawde tak, by mogl sie ciagle doskonalic w swoim rzemiosle i dobrze sluzyc spoleczenstwu, a "niedorobki" jakich niemalo wsrod lekarzy na sredniej dla tego resortu placy. Pisze niedorobki, bo wielu odwala taka panszczyzne, ze zdrowszym sie jest, jak sie do nich ni chodzi

Lekarze mają po kilka kontraktów więc im żle nie jest a do tego przyjmują prywatnie wizyta u specjalisty kosztuje ok 100 więc ma 3 pacjentów 300 bez kasy fiskalnej gdzie prawo .A taki przysłowiowy Kowalski od takiego każdego wafelka musi podatek zapłacić

Gość gość
wlasnie. z tymi kasami fiskalnymi mialo byc juz dawno i dalej nic. Lekarze, prawnicy - takim to zyc nie umierac w panstwie polskim

Gość gość
wlasnie. z tymi kasami fiskalnymi mialo byc juz dawno i dalej nic. Lekarze, prawnicy - takim to zyc nie umierac w panstwie polskim

Gość Pierdzielicie koledzy
Ja tam bym wolal zeby mnie doinwestowany lekarz leczyl, taki ktory wie za co pracuje, kiedy trafie do niego po wypadku/z rakiem/po zawale. Lekarze powinni zarabiac duzo. To moje zdanie.

Gość gość
Ponieważ płacenie komukolwiek "z zasady" a nie za konkretną pracę daje szansę do nadużyć. W Polsce zresztą też zarabiają znacznie więcej niż realna średnia krajowa 1200 zł), a jak ktoś jest nieuczciwy, niekompetenty albo olewa pacjenta, to nawet milion dolarów go nie zmotywuje. Był niedawno taki postulat, by podnieść diety poselskie, żeby posłom nie chciało się kraść :). Mądre?

nic nie stoi na przeszkodzie aby lekarze jeśli im tak źle otworzyli swój własny biznes, czy to z waflami czy zapiekankami :D każdy ma to co sobie wybiera i nic nikomu do tego :P

Ja pracuję z lekarzami i jest im bardzo dobrze niby dyżur mają w szpitalu ale tak naprawdę ich nie ma dzwoni się jak są potrzebni i w tedy są w szpitalu a płacone maja za dyżur

Gość Do debila ktory uwaza ze
"Lekarz ma walczyc na wolnym rynku". No sorry palancie ale jak sie lekarze zajma marketingiem i biznesem a nie leczeniem pacjentow to nie wiem co by z tego wyszlo. Zdychaliby polaczki jak muchy. Moznaby odrazu szpitale przy cmentarzach budowac.