Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce zacząc grać

Nauka gry na gitarze czyli jak

Polecane posty

Gość chce zacząc grać

Czy jest tu ktoś kto uczył się grać na gitarze? Ogólnie raz miałem styczność z tym instrumentem i chciałbym zacząć naukę. Z tym że nie wiem co i jak. Są jakiesz szkoły w mieście oraz są osoby z prywatne z ogłoszenia. Tylko tak, szkoły to chcą po 50zł za 30 minut - czy w tak krótkim czasie ma to sens? Oraz czy osoba prywatna taka co ma jakieś tam doświaczenia będzie potrafiła przekazać wiedze i czy umie ogólnie uczyć grać na gitarze? Prosiłbym o jakieś konkretne porady :) Jak zacząć.

Gość gość
Ja nauczyłam się sama grać na gitarze:) trzeba tylko chcieć;-) na początek proponuje znalez chwyt gitarowe i ich się uczyc jak się je trzymam (zacznij od najprostszych czyli D-dur, d-mol, d7, C-dur, G, E, e, e7, A, a-mol, jest ich jeszcze jutro znajde to Ci podam) ucz się tych chwytów żeby w miarę szybko umieć zmieniać na inne:)

Gość gość
naucz się na początek d-mol, a-mol, e-dur, c-dur, g-dur, f-dur (d, E,a, C, G, F ) 90% biesiadnych i tradycyjnych da się tylko tym zagrać znośnie.

Gość chce zacząc grać
No właśnie też mi się tak wydaje, że lepiej samemu się uczyć. Jakoś nie czuje tego jak ktoś stoi mi nad głową i patrzy na ręce. Zresztą co ja wiem :) Jedyna martwiąca mnie sprawa to zakup gitary, pewnie klasyczna ALE z tego co wiem to trzeba iść z jakąś osobą obcykaną żeby sprzedawca nam nie wcisną szmeclu :)

Gość gość
koniecznie z osobą obcykaną jak kupisz szmelc nie nauczysz się a tylko zniechęcisz