Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania z zielonego wzgórza14

Dziecko je tylko przez sen

Polecane posty

Gość ania z zielonego wzgórza14

Synek tydzień temu skończył 3 miesiące. Zawsze jadł dużo i nie było z tym problemu. Problem zaczął się od ok 3 tygodni. Mija 4 godziny od poprzedniego karmienia, widzę że syn szuka, płacze, jest głodny. Podaję mu butlę, je łapczywie, super ale....20, 30 ml i tyle. Wypluwa smoczek językiem, odwraca głowę, koniec. Dopiero jak go chwilę ponoszę, i zaśpi mi na rękach to dokańcza resztę. Ale nie może spać twardo bo wtedy nie ma odruchu ssania (nie chce mu się). Musi być w pół śnie. Syn miał już zapalenie ucha, ale wtedy wyglądało to inaczej, strasznie płakał przy jedzeniu. Pomóżcie mi bo już tracę siły, Takie jedno karmienie trwa do godziny. Nawet w nocy. Zastanawiałam się już nawet czy nie zacząć podawać mu kaszki, jestem w kropce.

Gość gość
Przerabialam to,musicie przetrwac. Potem mu sie odmienilo i bylo ok,przez sen nie chcial. A teraz w ogole mleka nie chcw. Ma pol roku. Tzn dzis doszlam do tego,ze chce.ale z lyzeczki.

Gość gość
przeszłam to samo, do 9 m-ca tak się męczyłam nawet zupy butelką na śpiocha dawałam. Byliśmy u gastroenterologa zalecenie karmić łyżeczką i bardzo dużo cierpliwości. Początki straszne ale w końcu się unormowało. Je wszystko łyżką tylko mleko z kleikiem na noc na śpiocha (odrzuciła mm, nie lubi ma odruch wymiotny). Teraz ma 14 m-cy. Ile ja łez wylałam, to szok. Cierpliwie zacznij podawać łyżeczką. Ja zagęszcałam mleko klleikiem i zagęszcam do tej pory kukurydzianym i troszke soku wlewam bo po ryżowym ma zaparcia. Z czasem bedzie lepiej.

Gość ania z zielonego wzgórz 14
właśnie skończyłam go karmić. Masakra. Nosze na rękach, jak tylko zaczynają zamykać się mu oczy to daje butle, raz się uda, raz nie. I tak ponad pół godziny. Ręce opadają. Może rzeczywiście on już nie chce mm. może mu się znudziło. Nie wiem już sama. Zmieniałam już smoczki, dziurki. Karmiłam we wózku, na łóżku, w bujaczku, myślałam że w końcu trafie, nie ma szans.

Do 9 miesiąca???????? Nawet mnie nie strasz. On już waży 6 kg :( Postanowiłam, że do następnego karmienia dosypie mu troszkę kaszki. Na 130ml pół łyżeczki. nie powinno mu zaszkodzić, a może mleko zmieni smak i chętniej wypije. Nie wiem już co robić.

Gość gość
bo niemowlakowi kojarzy się jedzenie ze spaniem. Ciężko Ci będzie to odwrócić. Ale jak pisałam zacznij powoli karmić łyżeczką.

Gość gość
Aha Twoje maleństwo jest jeszcze za małe na łyżeczkę więc męka. A jakie mleko podajesz, moja mała była na nutramigenie. Potem na hipie.

Ale dlaczego skoro wcześniej go tak nigdy nie uczyłam. Zawsze jak jadł to był wybudzony. Ale jak łyżeczką?? On ma niecałe 3,5 miesiąca dopiero. Karmić go łyżeczką takim rzadkim mlekiem, czy już zacząć tak bardzo zagęszczać?

Daje mu Hipp Bio Combiotic

Gość gość
Nam gastrolog pozwoliła jeden posiłek w tym wieku zagęścić i to kleikiem bezglutenowym kukurydzianym. Może powinnaś się wybrać do gastroenterologa z dzieciem. Nam pomogła bardzo.

On robi jakieś badania? Co stwierdził u Twojego dziecka i na jakiej podstawie?

Gość gość
Lyzeczka to bedzie masakra. Ja tak swojemu podalam dzis sniadanie.i to musialam dosypac kaszki jaglanej,bo lalo sie po brodzie. Wypil az 60ml. Dziekuj ze na spiocha pije. Ja na spiocha dawalam w lozeczku. Teraz moj jest na tyle.kumaty,ze jak nie chce to nie i koniec. Wybudzi sie i bedzie krzyczal. Czasem jak przysypia to wypije do 100 ale zaraz sie ocknie i nie chce. Ja to juz nawet nie mam jakiego mleka mu podac bo bebilon/bebiko problemy z brzuszkien/hipp duzo sluzu. Tylko nan pasowalo. Byc moze nie pasuje mu 2. Bo tak jakby zbiegl Sie problem ze zmiana mleka. Chociaz na poczatku bardzo mu smakowalo.

Pomoże ktoś jeszcze?

Gość gość
skoro on je po 30 ml to nie jest glodny! podaj mu wode lub smoczek i ululaj do snu i podaj butle rano

Gość gość
Witamy w klubie....moja córa ma 4 miesiące za tydzień a od kilku dni masakra z jedzeniem...do tej pory jadła właśnie tylko wybudzona i różnie, raz 100 ml raz 140 ....przeciętnie 120:)i co jakieś 3-3,5 godziny...a Teraz?????Jak jej wcisne 80 to uważam za wielki sukces....a tylko jak jest lekko śnieta czyli przysypia to wypija ok 100 ml....wieczorem po kąpieli zjada ok 140 ale tylko na śnie....i cały dzień się męczę tak...:(

Gość gość
Moj znow wszedl w etap jedzenja tylko przez sen :( w nocy glodny wypil nawet 130,a rano 70:( po kilku godzinach po wielkich prosbach 50 a za 2h wlasnie taki sniety 100. Wczoraj zjadl ledwo 400ml na caly dzien :( znow sie meczarnia zaczyna. Sproboj zmienic mleko, moze.mu o smak chodzi. Ja tak jak pisalam wczoraj,nie mam za bardzo na jakie. Tylko enfamil nam zostal,o nim zapomnialam. Jak sie nie zmieni nic to bede musiala sprobowac.

Nie po 30ml ale po 130ml :) Czasami nawet po 160ml :)

To możliwe, żeby tak nagle smak mleka zaczął mu nie pasować??

Gość gość
........

Gość gość
Wytłumaczcie mi kobiety po co na siłę i przez sen karmicie dziecko i niepotrzebnie tuczycie ?? Niemowlak wbrew pozorom nie da sobie zrobić krzywdy jeżeli chodzi o jedzenie. Ania Twój maluch ma dobrą wagę, po co mu wciskasz jak nie ma ochoty ? A z tym cudowaniem na rękach to sama robisz sobie krzywdę. Przyzwyczaisz, a potem będzie kłopot.

Gość gość
Gosciu nie jestem autorka,ale zrozum,ze niektorym dzieciom cos "odwala"i niestety ale pozostawione bez jedzenia w celu przeglodzenia,nie reaguja zwiekszonym apetytem. Byc moze problem jest gdzies glebiej dlatego dzieci odmawiaja. Moj jak mu nie wcisne moze caly dzien nie jesc.a nawet kilka.

Ale ja mu nie pcham na siłe. On po 4 godz jest głodny, wsadza rączki do buzi, szuka, płacze. Jak mu daje butlr to sie wkurza. Dopiero jak zasypia ( nie spi jeszcze) to sie uspokaja i pije.

kinky reggae Bardzo chętnie gdyby nie to, że ma dopiero 3 miesiące :)

Gość mamaosz
A byłaś z dzieckiem u gastrologa? Może ma refluks, ale taki ukryty, bez ulewania.

Nie byłam. Ale mały niedawno miał robione usg brzuszka i lekarz stwierdził, że nie ma refluksu.

Gość gość
To je budź! Na miłośc boską, NIE KARM PRZEZ SEN!!

Gość gość
próbowałaś zmienić smoczek? Moje nie akceptowało super polecanych i super drogich smoczków z aventu.....inne takie gumowe, przyjelo bez problemu :)

Gość gość
Zmien smoczek w butelce na ten nastepny z 2 dziurkami o ile dobrze pamietam. Ja mialam tak z synem. Karmienie 40min plus dodatkowo na spaniu. Poprostu lecialo za wolno z 1 dziurka. Po zmianie smoczka kilka minut ibutla pusta:) sprobuj!