Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chinadoll

łysienie androgenne

Polecane posty

Gość chinadoll

witam! dodałam ten wątek dlatego, że od kilku lat dotyczy mnie problem łysienia androgennego i od jakiś dwóch miesięcy calkiem dobrze zaczęłam sobie z tym radzic, więc mam nadzieję ze uda mi się komuś pomóc. przez 3 lata leczyłam się ziołami, które w ogole nie skutkowały, wtedy jeszcze nie wiedziałam ze tutaj trzeba zadziałac prosto w hormon którego nadmiar własnie powoduje wypadanie włosów bez odrostu (a dokladnie DHT) od początku lipca stosuję loxon 5% i niestety skutków ubocznych nie udalo się ominąć, ale tez nie są jakos specjalnie odczuwalne, zalezy mi bardzo na odzyskaniu włosów, wiec to ze mam wrazenie ze pojawilo sie ich troche wiecej w innych miejscach nie jest dla mnie wielkim problemem (zwłaszcza ze zauwazyłam to tylko ja, moja siostra uwaza ze wszystko ze mna w porzadku :) ) . co najwazniejsze, na całej glowie mam pełno nowych włosow i to juz po 2 miesiącu stosowania, mają zaledwie kilka mm, więc stąd wnioskuję ze to wlosy które przywrócił mi loxon. po kilku tygodniach od rozpoczecia kuracji nasililo sie tez wypadanie wlosów ale krótkotrawłe. jezeli chodzi o loxon 5 wiem ze daje on efekty tylko podczas stosowania go, wiec jesli pomoze, nie nalezy go odstawiac, ale raczej zmniejszac dawkę powoli. nie chcialam stosować tabletek hormonalnych dlatego ze sa to jednoczesnie tabletki antykoncepcyjne,dlatego staralam sie znalezc jakis zamiennik i udało sie. wlosy przestały wypadac po wyciągu z palmy sabalowej, ktora jest silnym inhibitorem hormonu DHT. wiem ze jest przeznaczona dla męzczyzn :) ale malo kto wie o jej działaniu na łysienie androgenne. mi pomogło, jestem zadowolona bardzo. wlosy przestaly wypadać, odrastają nowe, i ten problem przestał mnie dręczyc, zaznacze tez ze straciłam jakiej 5/6 wszystkich włosów przez te kilka lat. wiem ze z tym rodzajem łysienia trzeba walczyc przez całe zycie i raczej nie jest to cos co da sie wyleczyc, mam nadzieje ze palma i loxon nie zaczna zawodzić, na wieksze efekty na pewno bd musiała jeszcze długo poczekac. nie radzę truć sie tabletkami hormonalnymi i antykoncepcyjnymi ktore pomagając na jedno schorzenie, powodują szkody w innych częściach organizmu. pozdrawiam i zycze powodzenia ;)

Gość gość
a gdzie dostałaś wyciąg z palmy?

Gość gość
Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!! Spiiiierdalaj spamerska PIIIIZDO!!!

Gość gośćGabriel
Wyciąg z palmy sabałowej świetnie działa również na problemy z potencją, erekcją czy prostatą. Generalnie najlepiej szukać czegoś uzupełnionego o pestki dyni czy pokrzywę. To moim zdaniem najlepszy zdrowy bardzo mix ;) w polskim prostatanie można znaleźć taki skład :)

Gość gość
mam do sprzedania Alopexy 5% odpowiednik Loxonu Data ważności 09.2018. Mam po skończonej kuracji. Może ktoś chętny?

Gość tyt

Ja bym poleciła Hair Medic. Dużo celebrytów tego preparatu używam i ja nie ukrywam że trafiłam na produkt właśnie przez telewizje, dokładnie ten program pani Nowak Ibisz ;) Super szampon, swietny tonik. Z takich pierwszych efektów jakie zaczełam zauważać to na pewno brak włosów na szczotce po przeczesaniu. :)

Gość amaa

Jest taka specjalna seria kosmetyków KV-1 przeznaczona właśnie do hamowania wypadania włosów i do przyspieszania wzrostu. Możesz je kupić przez internet na stronie kv1.pl.