Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Emilia Natalia czy Ola

Polecane posty

Gość gość

Co sądzicie? jakie macie zdanie o kobietach o w/w imionach?:)

Gość gość
Emilia-jak najgorsze Natalia-znam jedna i super dziewczyna Ola - znam wiele, kazda inna jestem za Natalią:)

Gość gość
Najładniejsze Ola

Gość gość
najładniejsze Ola Emilka - jest w porządku ale już mi się przejadło, parę lat temu był wysyp Emilek. Natalia to jedno z najgorszych imion dla dziewczynki. Nigdy mi się nie podobało.

Gość gość
ola - fajne. emilia - troche jak ze wsi, taka gryba przasna Emila, a natalia to dobre dla patologii rodem z lat 90

Gość gość
Ola to ładne imię. Znam dwie, jedna to moja kuzynka którą bardzo lubię a druga to koleżanka licealna mojego męża - uszczypliwa i złośliwa choć inteligentna dziewczyna. Emilka to moja sąsiadka - imię w porządku. natomiast Natalia to dla mnie coś strasznego, choć osobiście znam jedną 6letnią a resztę tylko z widzenia, ale co to imienia to jestem na NIE

Gość gość
Emilia - okropne Aleksandra czy Ola? Bo z tego co wiem, to Olę też zarejestrować można.. Aleksandra bez sensu, bo zawsze będzie właśnie Olą Natalia-najładniejsze, ale z całego zestawu najczęściej nadawane.. ale ma wiele fajnych zdrobnień,

Ja mam Emilię. Jak dla mnie to Ola właśnie najbardziej teraz oklepane chyba.

Gość gość
Emilia. Śliczne imię, imię mojej chrześnicy. Zdrabniamy Mila, Milka, Emilcia, Emilka. Pasuje w każdym wieku, jest kobiece, a jednocześnie dostojne, z klasą. Natalia i Ola też są ładne, ale chyba bardziej powszechne.

Gość gość
emilia - troche jak ze wsi, taka gryba przasna Emila ŻE JAK??? Co jak co, ale imię Emilia w życiu nie skojarzyłoby mi się z wsią - no chyba że z panienką ze szlacheckiego dworku, do której ta wieś należy :D

Gość gość
mnie też się Emilia kojarzy z taką dziewczyną ze wsi. prostą panią zza lady

Gość gość
Wiecie co, przestańcie "Pierwszą miłość" oglądać a poczytajcie sobie "Noce i dnie" czy "Nad Niemnem" i od razu wam się skojarzenia pozmieniają...

Gość gość
Natalia!Zdecydowanie. Ja mam na imię Ola i nienawidzę tego imienia,za powszechne.

Gość gość
po pierwsze nie oglądam Pierwszej Miłości :) niekiedy tylko M jak miłość popatruje :) a po drugie nawet gdybym oglądała to co? że Dąbrowska miała rację że to piękne imię tworząc postać o tym imieniu? Daj spokoj! dla mnie to imię jest tragiczne, tak samo jak Agnieszka zresztą.

Gość gość
Emilia- imię rzymskie pochodzenia etruskiego, ukształtowane w języku łacińskim. Pochodzi od nazwy rzymskiego rodu Emiliuszów i oznacza osobę gorliwą, pilną, żarliwą. "Aemulus" (emulus) po łacinie znaczy "zawodnik, rywal, konkurent", może też oznaczać kogoś, kto się gorliwie o coś stara. W Polsce znane od XV w. Popularność zyskało na przełomie XVIII i XIX w. Obecnie imię Emilia noszą 109 472 Polki (w 2001 r. – 115 552). Wśród imion nadawanych nowo narodzonym dzieciom, Emilia w 2009 r. zajmowała 15. miejsce w grupie imion żeńskich.

Gość gość
no i po co cytujesz wikipedie?

Gość gość
Emilia jest dla ciebie tragiczne? Pewnie dlatego, że jesteś miłośniczka Nikolek i Brajanków :D

Gość gość
Natalia (łac. Dies Natalis Domini – w dniu urodzin Pana, tj. Jezusa Chrystusa) – imię żeńskie pochodzenia łacińskiego, nadawane początkowo osobom urodzonym w dniach chrześcijańskich świąt Bożego Narodzenia. Na gruncie języka serbskiego i rosyjskiego Natalię zdrabnia się do Nataszy, która to forma w wielu językach zaczęła być nadawana także w charakterze pierwszego imienia. Męską formą imienia jest imię Natal. Wśród imion nadawanych nowo narodzonym dzieciom w Polsce, Natalia w 2009 r. zajmowała 7. miejsce w grupie imion żeńskich.

Gość gość
i akurat pudło!!! jak nie znasz faktów to sobie ich nie dopowiadaj. Nikolek, Brajanków itp nie trawię. Podobają mi się imiona w stylu: Maria, Ewa, Antoni, Franciszek więc nie trafiłaś :) a zresztą, co się tak zdenerwowałaś? Czyżby córeczka Emilicia?

Gość gość
Aleksandra (gr. Αλεξάνδρα) – żeński odpowiednik greckiego imienia Aleksander (aleksandros – obrońca ludzi). Imię Aleksandra w Polsce weszło w użycie ok. XIV wieku, a spopularyzował je m.in. Henryk Sienkiewicz, nadając to imię bohaterce Potopu. Wśród imion nadawanych nowo narodzonym dzieciom, Aleksandra w 2009 r. zajmowała 8. miejsce w grupie imion żeńskich. Mimo negatywnej opinii Rady Języka Polskiego oraz prawnego zakazu nadawania imion w Polsce w formie zdrobniałej, zdrobnienie „Ola” zostało też zarejestrowane jako samodzielne imię – w 2009 roku u 1310 Polek, w 2001 r. – u 1149.

Gość gość
Znane osoby o imieniu Emilia Emilia Dickinson (1830-1886) – amerykańska poetka Emilia Blunt – amerykańska aktorka Emilia Dequenne (ur. 1981) – belgijska aktorka, w 1999 r. w Cannes otrzymała nagrodę dla Najlepszej Aktorki za debiutancką rolę Rosetty w filmie o tym samym tytule Emilia Szabłowska (ur. 1986) – polska kickboxerka, wicemistrzyni Europy Emily Watson– brytyjska aktorka Emilia Carr (1871-1945) – kanadyjska malarka, autorka książek poświęconych sztuce Emilia de Ravin (ur. 1981), australijska aktorka Emilia Jane Brontë (1818-1848) – angielska pisarka i poetka, autorka „Wichrowych Wzgórz” Emilia du Châtelet (1706-1749) – francuska matematyk, fizyk i literatka

Gość gość
Znane osoby o imieniu Natalia Natalia Oreiro – urugwajska aktorka i piosenkarka Natalia Koryncka-Gruz – polska scenarzystka i reżyserka filmowa Natalia Gałczyńska – pisarka, tłumacz Natalia Partyka – polska tenisistka stołowa Natalia Tułasiewicz – polska błogosławiona Natalie Imbruglia – australijska piosenkarka Natalia Kołat – polska tenisistka Natalie Raitano – amerykańska aktorka telewizyjna Natalia Krawulska – polska siatkarka Natalia Przybysz – wokalistka zespołu Sistars Natalie Portman – aktorka amerykańska Natalia Lesz – polska piosenkarka Natalia Kukulska – polska piosenkarka Natalie Glebova – Miss Universe w 2005 roku Natalia Lach-Lachowicz – fotografik, malarka, rzeźbiarka Natalia Rodríguez – hiszpańska piosenkarka Natalia Gąsiorowska – historyczka

Gość gość
u nas w klasie była taka jedna emilka. chodziła w lakierkach na słupkach, nie myła włosów i śmierdziała gnojówką. daj ola.

Gość gość
Znane osoby o imieniu Aleksandra Alexandra Ripley – amerykańska pisarka Aleksandra Kauc – polska łyżwiarka figurowa Aleksandra Natalli-Świat – polska polityk Aleksandra Olsza – polska tenisistka Aleksandra Klejnowska – polska sztangistka Alessandra Martines – włoska aktorka Aleksandra Potocka – polska arystokratka Aleksandra Mikołajczyk – polska aktorka Aleksandra Spieczyńska – Miss Polonia z roku 1993 Aleksandra Kaczkowska – polska dziennikarka muzyczna Aleksandra Kołłontaj – rosyjska pisarka i rewolucjonistka Alessandra Mussolini – włoska polityk Aleksandra Śląska – polska aktorka Aleksandra Kwaśniewska – polska dziennikarka, córka b. prezydenta RP Aleksandra Woźniak – polska aktorka

Gość gość
co za szmacisko wkleja tutaj wikipedie? jak ktos sobie bedzie chcial przeczytaj to to zrobi tepaku!!

Gość gość
Maria, Ewa, Antoni, Franciszek - to są dopiero imiona które kojarzą się ze wsią! Normalnie "Chłopi" :D Maryśka, krowę wydój! Jewka, gnojówkę wyliwoj! Antek, kurom daj! Franek, bier te grabie!

Gość gość
Maria, Ewa, Antoni, Franciszek - to są dopiero imiona które kojarzą się ze wsią! Normalnie "Chłopi" smiech.gif Maryśka, krowę wydój! Jewka, gnojówkę wyliwoj! Antek, kurom daj! Franek, bier te grabie! xxx tak tak wracaj do swojej Nadusi, Oliwierka i Dzesiki :) i idz spac bo rano trzeba do mopsu lecieć

Emilka najlepsze. Jeśli chodzi o Natalie to ładnie ale pewnie dużo osób będzie mówiło Natalka albo Natala a to nie brzmi zbyt ładnie. Ola wgl nie podoba mi się

Gość gość
Zdecydowanie Natalia. Ładnie się zdrabnia: Natalka, Natka, Natusia, Nacia. Pasuje praktycznie do każdego nazwiska, nie jest kontrowersyjne. Ola jest zbyt pospolita, Emilia mało poważna. PS. mam na imię Natalia i uważam, że jest to najpiękniejsze imię świata i nie ma lepszego. Tak wiem, zero skromności i pokory we mnie, ale cóż poradzę, skoro mam takie wspaniałe imię

Gość gość
Ola jest najładniejsze, Emilka to jak kiedyś Kaśka a Natalia to coś strasznego jak dla mnie, okropne imię