Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość per aspera astra

niska samoocena

Polecane posty

Gość per aspera astra

jak można podnieść niską samoocenę?

Gość per aspera astra
?

Gość gość
nie wiem bo sama mam niską ale staram się np. coś robić dla kogoś i uznanie w ludzi oczach trochę mnie dowartościowuje , sukcesy na studiach potem w pracy też podnoszą samoocenę ale są taki dni i chwile że samoocena spada ku dołowi nie wiadomo czemu .... czasem mam ochotę komuś zapłacić aby mnie zabił ale nie wiem skąd taką osobę wziążć :(

Gość per aspera astra
To dzisiaj jest właśnie ten dzień,że moja samoocena spadła ku dołowi. Najgorszy dzień w moim życiu... i piątek 13. Z pracą jest ok. Ze szkoła porażka. Jestem na studiach, a czuję się jak tempa idiotka. Mam zaległości w nauce jeszcze z lo, a jestem na studiach. Nienawidzę się uczyć i nie potrafię tego zmienić.:o Pomocyyyy 😭

Gość mijajaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Będąc nastolatką miałam kompleksy na punkcie każdej części swojego ciała. Nie wierzyłam w siebie. Nie jestem jakaś super pewna siebie ale jedno wiem na pewno: jestem cholernie piękna, wielu ludzi zwraca na mnie uwagę, wszyscy wkoło mówią mi, moim rodzicom, znajomym, że jestem piękna. A ja czasami z premedytacją to wykorzystuję :) można powiedzieć, że czułam się jak brzydkie kaczątko będąc łabędziem. Jak to się stało, że w to uwierzyłam? Miałam powodzenie u chłopaków ale byłam pewna, że robią sobie ze mnie jaja. Któregoś dnia zaczepił mnie na ulicy fotograf i zaproponował profesjonalną sesję zdjęciową. Dałam mu swój numer ale byłam pewna, że on też sobie robi ze mnie jaja. To on mi pokazał jaka jestem naprawdę. To on mi odsłonił oczy na siebie samą.

Gość gość
Teraz żyjesz tym że jesteś piękna, a potem będziesz żyć tym że byłaś piękna i miałaś powodzenie ? hahaha U kobiet jedynie uroda definiuje poczucie samooceny, dobrze wiedzieć. Żeby podnieść samoocenę trzeba sobie samemu udowodnić że jest się wartościowym człowiekiem. Ludzie mówią co chcą, czasem zażartują, nie ma co brać tego do siebie. Mi poczucie wartości podnosi to że mogę się z kimś dogadać, albo przynajmniej pośmiać. To że potrafimy wysnuć podobne wnioski w zadanym zagadnieniu, mając różne podejście do sprawy. To że są ludzie którzy potrafią się przyznać do błędu i przeprosić, że zdarzają się ludzie honorowi, myślący, uczciwi.

Gość gość
A co ma piernik do wiatraka ? Dlaczego to że są ludzie którzy potrafią się przyznać do błędu i przeprosić, że zdarzają się ludzie honorowi, myślący, uczciwi może podnieść samoocenę ? Wie ktoś ? Ano dlatego że dzięki temu wiem że nie jestem jedynym który stara się myśleć rozsądnie, i są ludzie na których można liczyć. Nie jestem sam w swoim światopoglądzie.