Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gościówa31

Podnoszenie rak do gory w ciazy

Polecane posty

Gość Gościówa31

Hej,jestem na poczatku ciazy,to jest okolo 6 tydzien.Lece do Polski za kilka dni.Mam pytanie-czy moge sama schowac walizke do schowka czy musze kogos poprosic o pomoc?Slyszalam ze nie mozna podnosic zbyt wysoko rak do gory,czy to prawda?Dodam ze bede miala oczywiscie leciutka mala walizeczke...

Gość gość
A szklanek do półek nie chowasz? Czy półki masz na wysokości kostek? :-o

Gość gość
Nie można przesadzać z niczym. W szkole rodzenia na ćwiczeniach na miesiąc przed porodem podnosiłam ręce do góry :) Więc nie jest to zabronione w ogóle.

Gość gość
Kolejna chora na ciaze? :o rob wszystko normalnie jak przed ciaza - po za piciem alkoholu i paleniem papierosow! Ciaza nie choroba i mozna funkcjonowac jak przed nią jeśli tylko dobrze się czujesz! Ja w 9 miesiacu ciąży jeszcze pracowalam fizycznie i się starszym dzieckiem zajmowalam! Podnosilam, nosilam etc! Nie wariuj!

Bez przesady :) Nic Ci się nie stanie jak coś tam zrobisz, choć prawdą jest , że długotrwałe podnoszenie rąk może , podkreślam może, ale nie musi, wywołać skurcze macicy :)

Gość Gościowa31
nie wariuje nie oceniaj mnie jak niewiesz co przeszlam ok?poronilam 4 miesiace temu,teraz tydzien temu mialam krwawienie wiec nie ma sie co dziwic ze jestem ostrozna,wiem ze niektore kobiety pracuja w ciazy doostatnich tygodni ale sa takie ktore nie moga i juz.

Gość gość
To połóż się i leż 🖐️

Gość gość
Poproś obsługe lotu albo pilota. Jak podniesiesz ręce do góry murowane poronienie.

Gość gość
a zazywasz d*phaston? Ja tez plamilam i musialam lykac 3 razy dziennie. Pomoglo. Lot moze Ci zaszkodzic.

Gość gość
jak masz lekką tą walizke to nie powinno sie nic stac. Ten poglad ze sie nie powinno podnosic rąk jest wzmacniany przez przesąd, że jak kobiea podniesie ręce to dziecko sie owinie pępowiną - co oczywiscie jest bzdura. Natoiast jesli miałas poronienie i teraz krwawienie to oczywiscie duzo bardziej musisz na siebie uważac. Ja bym rozważyła kwestię lotu w ogóle, przeloty bywają stresujące -jakies turbulencje, dłuższe spóźnienia i pobyt na lotnisku czasem jakies wariacje przy odprawach itp. nie wiem czy ci narazanie sie taki stres potrzebne. Chyba ze nie masz wyjscia. Ale samym podniesieniem lekkiej torby bym sie nie przejmowała. Mi wyszło tak że w 7 mcu spedziłam prawie 4 godziny podnoszac ręce co chwile - nie wpłyneło to na przebieg ciązy, mimo że szyjkę miałam juz wtedy niebezpiecznie skrócona.

Gość gość
Nie zazywam narazie nic wlasnie dlatego lece do Polski bo mieszkam w Anglii a tu mi nic nie przepisza zreszta usg mam miec za 3 tygodnie wiec nie mam wyjscia,wole leciec do Polski do prywatnego lekarza niz czekac az poronie po raz kolejny..

Gość gość
ja leciałam do męża w 26 tc z dwoma walizkami i 5 letnim synem sama zatargałam dwie torby na pokład i wlozyłam je do schowka jezeli nie masz zadnych przeciwskazan to na tak wczesnym etapie napewno nic sie nie stanie jezeli podniesiesz torbe do góry

Gość w ciazy zachowywalam
Sie normalnie. Wieszalam pranie,mylam okna(38 tc),malowalam sufit(w 36 tc),wlazilam na drzewo na czaresnie,(to akurat nie w zaawansowanej :P) urodzilam po terminie. Cala ciaze,od 24 tc chodzilam na gimnastykebdla ciezarnych gdzie na porzadku dziennym byly cwiczenia rozciagajace,wlacznie z unoszeniem rak do gory. Jak ciaza niezagrozona,to mozna robic praktycznie wszystko (wiadomo,z umiarem,skakac na bungee nie polecam:P)z brzuchem weszlam tez nad morskie oko i zeszlam z gubalowki,bo we wchodzeniu wprawiona jednak nie bylam,wiec wolalam wjechac) Tu ci napisza,zebys unikala lotu samolotem :P A co ma zrobic ciezarna co ma np.drugie dziecko do noszenia?