Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Interview UK

Polecane posty

Gość gość

Jakie pytania najczęściej dostawaliście na interview w UK?

Gość gość
mam ci pisac po polsku czy angielku

Gość gość
przeciez to zalezy od rodzaju pracy!!! Inaczej, jak idziesz na magazynierka, a inaczej , jak na wykladowce w uniwersytecie

Gość gość
Do biura jak pisalam na innym poscie: dlaczego chcesz dla nas pracowac, co wiesz o firmie, jakie masz doswiadczenie/co robilas w ostatniej pracy,jak organizujesz sobie prace,

Gość gość
jestes niemota jakas, takie rzeczy to mozna z latwoscia znalezc na necie, sa pytania do roznych zawodow, sa nawet i odpowiedzi, i czego oczekuja przyszli pracodawcy, sa tez rozne fora specjalistyczne w danej branzy a ty wchodzisz na kafe pytac o takie rzeczy?

Gość gość
Zwykle pare pytan o ostatnia prace (standardowe, co tam robisz, jakie doswiadczenie i skills mozesz wniesc do firmy, jakie zle/dobre rzeczy moglby powiedziec o Tobie ostatni manager, dlaczego chcesz odejsc), pare pytan o to, co wiesz o firmie do ktorej aplikujesz, o pozycji, na ktora aplikujesz, jak Ci to pomoze w twoich dlugoterminowych planach na kariere zawodowa, pare pytan na osobowosc (np co cie motywuje do wstawania rano, jesli ktos powie, ze praca to raczej wiemy, ze klamie). Dodatkowo pytanie sprawdzajace jak dobrze radzisz sobie z procesami i logicznym mysleniem (jakis latwy task, ktory musisz rozpisac jako proces i dac prezentacje), zwykle jest tez test z Excel, Access, SQL, zalezy do jakiej pracy sie aplikuje. Poza tym moga byc pytania typu jak sobie radzisz ze stresem, jakie bledy popelniles i jak je rozwiazales, plus bardziej szczegolowe pytania dotyczace doswiadczenia, np. w jakich projektach brales udzial i szczegoowe pytania dotyczace projektow oraz rozwiazan jakie zaproponowales itd. Ogolnie osoba ma byc logiczna, szczera, chetna do uczenia sie, ma dawac jasne, logicznie skonstruowane odpowiedzi i musi dac sie lubic.

Gość gość
Ja mam caly zestaw pytan i odpowiedzi. Bynajmniej nie sciagniety z internetu czy przekazywany poczta pantoflowa. Otrzymalem to na kursie zawodowym i jak sie pozniej okazalo, owe pytania pokrywaly sie w 90-95% z tym co mnie spotkalo na interview, wiec bylem bardzo dobrze przygotowany. Zawsze sa jakies roznice, w zaleznosci od firmy. Ostatnio uczylem sie jak samemu rekrutowac, jakie zadawac pytania - to jest dopiero ciekawe i naprawde trudne zadanie :D

Gość mariolka211
Mnie zapytali czy mogę wejść pod biurko i rozpiąć im rozporki