Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byscie zrobili bedac mna

Polecane posty

Gość gość

Jestem w Londynie u chlopaka od jakiegos czasu. Znam angielski, ale nie mam kwalifikacji. Nie moge w zaden sposob znalezc pracy, zero odpowiedzi albo odmawiaja i dziekuja. Juz nie wiem, co mam robic. Mam dosc czasem... Probowac dalej czy wracac do Polski? Na zmywak ciezko sie dostac, do sprzatania to samo, fabryki i magazyny najczesciej poza Londynem, na sprzedawce i kelnerke chca doswiadczenia ...:( Ciezko tu teraz strasznie

Gość 4 wesela i pogrzeb
ucz polskiego Polonie :classic_cool:

Gość gość
Zostac i szukac do upadlego. Na pewno cos sie znajdzie

Gość xantrypa
ja bym szukala cokolwiek,sprzatania, pilnowania dzieci itd,nijaka johnson tez zaczynala od sprzatania jak wiadomo, zreszta ja tez, z czasem jest latwiej

Gość gość
na twoim miejscu zachodziłabym w ciążę co roku i doiła zasiłki!!!

Gość gość
Próbuj na pewno Ci się uda :) nie poddawaj się

Gość gość
nie nadajesz się autorko do niczego, więc będzie lepiej jak już teraz wrócisz do Polski, zanim on sam cię w końcu pogoni!

Gość gość
Znajomość angielskiego to plus. A co robiłaś w Polsce? Masz jakieś doświadczenie np w pracy z ludźmi?

Gość gość
Wpisz sobie w cv, ze masz doswiadczenie z polski, np jako kelnerka albo recepcjonistka. Nikt nie sprawdzi, ja tak robilam na poczatku.

Gość gość
dzialaj nie wracaj bo potem bedzie ciezej wyjechac

Gość gość
@17:13 a Ty do czego sie nadajesz? Kazdy gdzie kiedys od czegos zaczynal!

Gość gość
Wpisac w CV ze pracowalas w Pl jako sprzedawca i szukac tu takiej pracy. Na sprzedawce nie trzeba wiekszych kwalifikacji, wyksztalcenia. A jezyk piszesz znasz.

Gość gość
Kazdy od czegos zaczynal. Nie kazdy od razu mial super prace i zarobki. Do wszystkiego trzeba dojsc po malu. Szukam, 'nasciemniaj' rozsadnie w CV i powodzenia. Bedzie dobrze, nie ma w Anglii takiej tragedii jak niektorzy twierdza.

Gość gość
Ja nei wiem jak ty szukasz tej pracy ze znalesc nie mozesz??? Widzialas ile ogloszen w gazetach? Wystrczy wejsc do jakiejs knajpki i zapytac,a praca na lewo sie znajdzie.Na poczatek dobre i to. Zapytaj tez lidlu tam ciagle przyjecia sa i duzo polakow pracuje.

Gość gość
@17:52 Wpisac sobie moze ale co jak przyjdzie zaczac prace, wtedy klamstwo wyjdzie na jaw. Zreszta rekruter juz na rozmowie kwalifikacyjnej jest w stanie ocenic czy czlowiek, ktory siedzi naprzeciwko niego rzeczywiscie pracowal w danym miejscu.

Gość gość
Taaa jasne, bo to malo ludzi pisze, ze w Polsce gdzies pracowalo, a prawda jest inna. Prosze Cie... Lepiej sklamac i miec prace, niz wiecznie byc uczciwym i pracy nie miec

Gość gość
Taaa jasne, bo to malo ludzi pisze, ze w Polsce gdzies pracowalo, a prawda jest inna. Prosze Cie... Lepiej sklamac i miec prace, niz wiecznie byc uczciwym i pracy nie miec

Gość gość
Trening zawsze masz zapewniony w pracy bez wzgledu na to czy masz doswiadczenie czy nie, wiec nie bujaj, ze to na jaw wyjdzie, ze sie sciemnia

Gość gość
Duzo pracy w Anglii jest, ahahahahahaha

Gość gość
No nie wiem ilu ludzi tak robi, bo ja tego nigdy nie robilem a tez nie mialem sie wcale czym pochwalic zanim tutaj przyjechalem. Mozecie sobie gadac co chcecie ale dzisiaj firmy zatrudniaja naprawde dobrych rekruterow, bo wiedza ze ludzie sciemniaja na potege, wiec trzeba odsiac ziarno od plewow. Historia zna przypadki ludzi legitymujacych sie swietnymi umiejetnosciami interpersonalnymi, kontaktem z ludzmi i doswiadczeniem w sprzedazy a na interview ledwo dukali pod nosem i trzeba bylo od nich wyciagac wszystko na sile.

Gość gość
''Trening zawsze masz zapewniony w pracy bez wzgledu na to czy masz doswiadczenie czy nie, wiec nie bujaj, ze to na jaw wyjdzie, ze sie sciemnia'' Trening treningiem ale to dziala w obie strony. Pracodawca tez oczekuje zeby pracownik cos umial i wniosl od siebie a nie przyszedl i oczekiwal ze wszystko dostanie na tacy.

Gość gość
Klamanie odnosnie wlasnych umiejetnosci swiadczy tylko o was :P Po co? Jak i tak sie okaze ze nie masz bladego pojecia. Kitowac to sobie mozesz piszac o sobie ,o zainteresowaniach. Klamstwo ma krotkie nogi,i nie poplaca .A skoro muisz klamac zeby dostac prace to cienko z Toba.

Gość gość
Otoz to, czlowiek pewny swoich umiejetnosci i kwalifikacji na ktore zapracowal nie bedzie musial sie uciekac do takich dzialan. Na takim klamaniu nie da sie daleko ''zajechac''

Gość gość
Jak zawsze przesadzacie

Gość gość
gość @17:13 a Ty do czego sie nadajesz? Kazdy gdzie kiedys od czegos zaczynal! xxxxxxxxxxxxxxxx ale autorka nawet nie zaczęła! na co ma czekać? aż on jej wypomni utrzymanie?

Gość gość
co za h*j wykasowal moja wypowiedz :D

Gość gość
Zalezy o jaka prace chodzi, jesli ktos chce byc informatykiem i klamie, ze ma takie umiejetnosci to oczywiscie klamstwo sie wyda, zreszta w takich przypadkach sprawdzaja referencje. Ale jak ktos powie, ze pracowal w Polsce w restauracji albo sklepie to nikt tego nie sprawdzi, a zawsze lepiej to wyglada niz nic.

Gość gość
No wlasnie, klamac by dostac sie na "dobre stanowisko" to glupie, bo albo sprawdza albo samo sie wyda, ze klamiesz. Ale pisac, ze sie sprzatalo, opiekowalo dziecmi, pracowalo w sklepie ok.

Gość gość
Może spróbuj jako domestic w szpitalu. Praca wystarczająco zróżnicowana i ciekawa jeśli lubisz pracować z ludźmi. Potem można starać się o pracę portera, housekeepera lub healthcare assistant. Nic wielkiego, ale zazwyczaj wiąże sie z tym stabilizacja, możliwości dodatkowych godzin i otwierają się kolejne drzwi. Trzeba tylko dowiedzieć się dokładnie jaka firma ma podpisany kontrakt na usługi z danym szpitalem.