Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam niejadków

Polecane posty

Gość gość

Co zjadły wczoraj i dziś Wasze niejadki? W jakim są wieku? To był jeden z lepszych dni jedzeniowych czy gorszych? Moja córka żyje niemal powietrzem...

Gość violkafaolkaaaa
a miedzy posilkami nie podjada slodyczy,chrupkow itp i napisz ile ma lat.Robilas jej badania krwi i zelazo ?

Gość gość
Ma 1.5 roku. Nie podjada nicmiedzy posilkami. Robilam morfologie, mocz, zelazo, cukier, wapn, wszystko w normie.

Gość gość
Też mam niejadka , 2 lata i 3 miesiące, badania ok. Zjada średnio w ciągu dnia 1 serek, 5 łyzek zupy, poskubie trochę bułki, dużo pije. Oczywiście słodycze czy chrupy by jadł w dużych ilościach ale nie daję mu, jedynie od wielkiego dzwonu. Wazy 12, 5 kg. - synek.

Gość gość
Moj polroczniak Nad ranem przez sen 70ml mm Po przebudzeniu i wstaniu po kilku godzinach od ostatniego posilku 50 ml kaszki jaglanej Obiadek- moze z 80ml zupki Podwieczorek 100ml mm Kolacja 100 ml mm. Wczorajszy i dzisiejszy dzien niemal identyczny. Ostatnio caly czas tak samo je. Wczesniej lepiej mu sie zdarzalo.

Gość gość
ile waży Twój półroczniak?? gotujesz czy dajesz słoiczki? może sproboj jakiejś kaszki? albo mm zagescic kleikiem. może potzrebuje już nowych smaków

Gość gość
Wazy 8 kg ale ma 80cm. Wiec jest dlugi i chudy. Gotuje sama bo mam dostep do dobrych warzyw,owocow,miesa. Ale czasem kupowalam sloiczki i nimi w ogole plul. Diete ma ogolnie urozmaicona. Je kasze:jaglana,kukurydziana,ryzowa (co raz rzadziej,bo bardzo go zapiera,tak jak i bana ktorego uwielbia) Warzywa:marchew,ziemniak,brokul,cukinia,kalafior,pietruszka biala i zielona Mieso:krolik,indyk,schab Owoce:gruszki -bardzo lubi,jablka-nie lubi,sliwki(chyba renkloda-uwielbia)banan tez pycha,jeszcze jadl maliny i borowki. Jablko toleruje tylko do ssania,tarte,surowe czy gotowane jest ble. Sokow nie znosi,do picia tylko woda,czasem rumianek.ale nie pije duzo. Tylko ilosciowo je co raz gorzej. Pewnie,byly dni,ze zjadal kasze kukurydziana na mleku z bananem i malinami-porcje 220g. Ale to od swieta. Mleka tez wypijal wiecej, teraz sie zbuntowal. Dzis na kolacje zjadl 30g kaszy ryzowo-jaglanej i dopil przez sen 90ml mm. Mleka zageszczane kaszka nie tknie.

Gość gość
Córka 13,5 kg 4 lata Pół kromki z miodem 250 ml kakao Talerz pomidorowki Garść malin Mały omlet cukrem pudrem 250 ml kakao Mogła by taki zestaw jeść codziennie. Czasem zje wiecejczasem jeszcze mniej niż to co napisalam.

Mój synek ma 14mies i jest strasznym niejadkiem,waży 9kg i ma 80cm. Obiady mogłyby dla niego nie istnieć,szaleje za wędlina i mięsem no i na szczęście uwielbia owoce ale zupy je bardzo mało :( kanapki królują. Ma lekką anemie

Gość gość
Jak tam dzis wasze niejadki? Kurde nelli to twoj maly wyglada jak moj polroczniak :( Dzis przeszdl samego siebie,nad ranem wypil przez sen 70ml. I na tym na dzis koniec :(udalo sie mu podac ze 3-4lyzeczki jabluszka z kasza jaglana,z czego polowa pewnie na ubraniu wyladowala. Nie wiem co sie dzieje,z dnia na dzien jest ci raz gorzej.

ja byłam mamą niejadka dopóki okazało się że ma gronkowca złocistego leczony homeopatycznie wrócił do super formy zjada wszytko !!! zdiagnozowano u niego w wieku 15 miesięcy

Gość gość
gość Córka 13,5 kg 4 lata Pół kromki z miodem 250 ml kakao Talerz pomidorowki Garść malin Mały omlet cukrem pudrem 250 ml kakao Mogła by taki zestaw jeść codziennie. Czasem zje wiecejczasem jeszcze mniej niż to co napisalam. przeciez twoje dziecko normlnie je i normalnie wazy...

Gość 13 kg dla 4 latki
nie wiem czy to normalne. Wazne jest jeszcze oczywiscie ile ma wzrostu Twoja corka ale moja ma 3 lata i 7 miesiecy i wazy 20 kg. Ale fakt jest bardzo wysoka bo ubrania kupuje jej na 122 cm. Ale jesc taka pomidorowke codziennie to mozne sie znudzic - ja jak robie zupe to wrzucam warzywa i wlewam wody tylko ze zakryc je. A potem wszystko blenduje i mam pozywna i gesta zupke. Dodaje do niej pelnoziarnisty makaron albo cous cous i mieso i corka takie uwielbia

Gość gość
20 kg w wieku nieclaych 4 lay to b duzo! moja corka tez nosi ubrania na 114. na 122 sa toche za duze. wazy nieclae 15 kg i chuda nie jest. je: rano 250 kaszy albo miseczke musli lub kubek kakao mieso i warzywa jakies, porcja miesci sie na malym talerzu zupe ( 250 ml) z duza iloscia warzyw, najczesciej zupy kremy, a 2- 3 jogurty / serki ( naturalne) dziennie 1 albo pol owocu typu jablko, gruszka czasem dostanie jakies ciastko, ale nie wiecej niz 2 dziennie

Gość 13 kg dla 4 latki
ale jeszcze musisz uwzglednic wzrost dziecka - jesli waga i wzrost sa na tym samym poziomie w siatce centylowej tzn ze wszystko jest ok - gorzej jesli np wzrost na 25 centylu a waga na 93. Oboje jestesmy wysocy i wysportowani wiec i corka nie mogla byc inna :) na 2 kolowym rowerku jezdzila juz nie majac 3.5 roku a na basenie potrafi przeplynac na glebokim basenie kilka metrow sama bez motylkow na rekach. Nie nalezy do szczuplych przecinkow ale jest umiesniona i zdecydowanie potrafi wiecej niz dzieci w jej wieku.

Gość gość
u mnie wagag w 30 centylu a wzrost na 60 dziecko zdrowe , chodzi na gimnastyke i na basen. Jezdi na rowerku iegowym pod wzgledem poznawcyzn tez jest do przodu. sutki centylowe zmieniaja sie co 10 lat. Jest to srednia w spoleczenstwie, a dzieic sa coraz grubsze i z roku na rok. popatrz na siatki z who, ane maja szerszy zasieg. bo sa w nich brane pod uwage np dzieci japonskie i francuskie, ktore sa duzo szczuplejsze.

Gość gość
ja mam dwie córki - jedna 3 lata. Niejadek w tym sensie, że nic nowego nie chce spróbować. Ciągle to samo je. Druga ma 11 miesięcy. Nie je jakoś super, ale może być. Jak tylko jej słabnie apetyt i je gorzej to robię jej badania moczu. I to koniecznie posiew. Już trzy razy miała zapalenie dróg moczowych i gorszy apetyt to był jedyny objaw. We wtorek mam wizytę u nefrologa - będę szukać przyczyny. W każdym razie u niemowlaków przy tak słabym jedzeniu proponuję zbadać mocz