Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomóżcie inauguracja roku akademickiego

Polecane posty

Gość gość

dostałam wczoraj maila od moich studiów, zaczynam 1 rok i napisali mi: że zapraszają mnie na inauguracji i proszą o potwierdzenie i że zostaną na niej rozdane imienne certyfikaty immartykulacji mógłby mi ktoś wyjaśnić co to ta inauguracja? :o nie znam sie, a napewno są tu byli lub przyszli studenci więc wiedzą o co chodzi. z góry dziękuje

Gość V_
Rany, mam nadzieję, że to prowo. Inauguracja, coś w stylu, no nie wiem, szkolnego "rozpoczęcia roku"? Przychodzisz na określoną godzinę w konkretne miejsce, słuchasz jakiegoś wykładu uroczystego, kilku przemówień ważnych osób, dostajesz ewentualnie indeks czy jakiś certyfikat i tyle.

Gość gość
to nie prowo, nie można normalnie zapytać o normalną rzecz bo prowo? :o a jak pytają o sranie to już nikt nie krzyczy że prowo

Gość V_
Skoro jakoś dostałaś się na studia - musiałaś zdać maturę - powinnaś już ogarniać, co to inauguracja roku. Albo wpisać sobie w gógla.

Gość gość
no wiem że to rozpoczęcie roku, ale chodziło mi jak sie ono odbywa. i nie jakoś, tylko dostałam sie na studia za dobrze zdaną mature i jak masz zamiar robić mi jakieś przytyki to sie nie udzielaj proste

Gość gość
A po co mamy Ci pisać jak się odbywa, pójdziesz to zobaczysz. A co potrzebujesz się jakoś specjalnie przygotować?

Gość V_
Nikt ci nie robi przytyków, wyluzuj.;) Po prostu zapytałaś "co to ta inauguracja", zdziwiłam się. Jak pisałam, to zależy od uczelni, ale zwykle zaczyna się od jakiegoś inauguracyjnego wykładu przygotowanego na tę okazję, przemówień rektora/dziekana itd., a później ewentualnie następuje rozdanie legitymacji/indeksów czy czegoś w tym rodzaju (u ciebie: certyfikatów). :)