Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gwiazdeczka20

Zbyt religijny chłopak

Polecane posty

Gość Gwiazdeczka20

Dzień dobry wszystkim :) Mam taką dość nietypową sprawę. Wydaje mi się, że mój chłopak jest trochę nazbyt religijny. Tak się złożyło, że w nocy zachorowałam. Pęcherz, nerki, te sprawy. Rano powiedziałam chłopakowi, że muszę jechać do lekarza. Jak zareagował? Stwierdził, że wytrzymam i .. poszedł do kościoła. Ja wszystko rozumiem, sama jestem osobą wierzącą, ale kurczę, zostawić chorą osobę i sobie iść.. Wydaje mi się, że to trochę obłudne. Ale może się mylę? Co myślicie, drodzy Czytelnicy?

Ja też jestem religijny (a przynajmniej za takiego się uważam :D ), no i powiem Ci, że zrobił źle. Przecież Msze są też wieczorem, a poza tym mamy przypowieść o dobrym Samarytaninie, gdzie właśnie Jezus potępił, że mu nie pomógł kapłan, który się spieszył (no a gdzie się mógł spieszyć kapłan jak nie do świątyni? :) ), tylko jakiś Samarytanin (ludność nieszanowana wówczas, coś jak u nas w niektórych środowiskach cyganie). Jednym słowem - zasugeruj chłopakowi, żeby czytał więcej Ewangelii :) Bo sądzę, że Pan Bóg był wtedy raczej w Tobie niż w Kościele (jeśli rozumiesz, co chcę powiedzieć :) ).

Gość gość
nocowałaś u niego ? ( jak do tego ma się jego religijność...? ) a poza tym powiedz czy jesteś zniedołężniałą staruszką że nie możesz poradzić sobie sama ? o co chodzi że nie skakał koło Ciebie tylko poszedł do Kościoła ? nie ogarniam i życzę dużo zdrowia

Gość gość
Oo nie jest kwestia religijności. On jest nieczułym, niewrażliwym na innych bałwanem. Gdyby poszedł na boisko, to skarżyłabyś się, że uprawia zbyt wiele sportu?

Gość gość
umył ręce, powinien był uwolnić Barabasza czyli się wdrożyć w wybór albo jego potrzeby albo twoje życie czyli powinien uświęcić świątynię to co jest a nie fałszywego mesjasza czyli podnietę z swoich planów. w skrócie zapomniał o tobie pamiętając o wątpliwych cudach systemu. jest jak kolos na glinianych nogach. qwa poprostu ile ma lat? jest młodszy od ciebie i matkujesz mu?

Gość gość
@gość z 11:00 Dobrze się czujesz, człowieku?

Gość Gwiazdeczka20
Nie jestem zniedołężniałą staruszką, jednak uważam, że wypada być przy chorej osobie, bo to oznaka troski, miłości i zaangażowania. Co do innych aspektów życia, to nie przejawia takich zachowań. Nie miał nic przeciwko współżyciu, ma bardzo liberalne poglądy dot. aborcji czy eutanazji.

Gość gość
jestem mesjaszem kapłanem, lepiej? brednie o cyganach są lepsze? odp*****l się cwelu.

Gość gość
Z niego taki fanatyk religijny, jak ze mnie szach perski... To zwykły palant.

No jeśli ma takie poglądy o eutanazji czy współżyciu przed ślubem no to już w ogóle hipokryzja, a nie katolicyzm :) Inna sprawa, czy potrzebny Ci taki facet, który nawet w fundamentalnych sprawach nie jest wierny? :) Jaką masz gwarancję, że po waszym ślubie będzie uważał "nie cudzołóż" za obowiązujące? :D Może tu też będzie liberalny :)

Gość gość
no to może jest religijny ale to nie wiara kk co :D ? No bo katolik a "ma bardzo liberalne poglądy dot. aborcji czy eutanazji." to tak trochę jedno wyklucza drugie ...chyba że chodziło o kościół harego kryszszny :D ?

Gość gość
po co poszedl do kosciola? jest skacowany po sobocie i zahaczy o piwo. wciagnijcie do tego JP2. to on. zamiast zadzwonic na pogotowie zaniosl zamiast zydowy do domu flache ktora obciaga za drzwiami. JEZUS LIVES. dlaczego? bo ona jest jak judasz i zastanawia sie jak sie ukarac. bylas madra babo u lekarza?

A jesteś pewna, że jemu tak na Mszy zależało, a nie na czym innym? Bo jak on ma takie poglądy, to może do jakiejś drugiej dziewczyny szedł, a nie do kościoła, nie zdziwiłbym się :D

Każdy ma jakieś swoje poglądy i ma do nich prawo, ale jak to powiedział Marilyn Manson uzależnienie od religii lub polityki jest równie groźne jak bycie ćpunem :D

Gość XPMaximusXPX
i bardzo dobrze powiedział twój chłopak, prawdziwy katolik, ma cierpieć, by potem być szczęśliwym w niebie,hahahahhahahaahha