Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrawieSamotnaMatka

Komunia dziecka Samotna matka i konkubent

Polecane posty

Gość PrawieSamotnaMatka

witajcie otóż mam taki problem związany z komunią mojej 8 letniej córki ponieważ jej biologiczny ojciec zszedł na złą droge i zostawił nas przy jej porodzie, dodam że został całkowicie pozbawiony praw rodzicielskich, to od 7 lat żyje z moim ukochanym bez ślubu i tu nasuwa się najważniejsze pytanie czy podczas komuni będę mogła stać z córką i moim jeszcze nie mężem czy będę musiała stać sama? i dodam że dla nas nie przyjęcie komunii nie jest priorytetem prosze o odpowiedź bo bardzo mnie to męczy a czasu juz niewiele.

Gość gość
sama sobie odpowiedziałaś na pytanie: dlatego, że Komunia Święta nie jest dla Ciebie priorytetem dlatego też zgadzasz się bez problemu na to żeby żyć z gachem bez ślubu w grzechu

Gość PrawieSamotnaMatka
wybaczcie żle sprecyzowałam chodzi o to że mamy zamiar wziąć ślub ale przed komunią dziecka już nie zdążymy

Gość gość
powinnas stać sama bo to jest tylko konkubent a nie ojciec dziecka

Gość gość
nikt w kosciele nie moze zabronic ci stac obok mezczyzny, ktorego kochasz rownie dobrze mozesz stac kolo brata czy ojca nikomu nic do tego

Gość gość
Ja ślub wzięłam dopiero 3 lata temu a córka którą wspólnie wychowujemy ma 14 lat:)....komunie przeżyłam i staliśmy razem jak MAŁŻEŃSTWO!! a co on napisane na czole ma konkubent???? A poza tym nasza córka miała prawi czuć obecność obojga rodziców bo to on był jej ojcem ponieważ ją wychowuje...

Gość 1234567gosc89
jasne,ze moze stac obok Ciebie, bo to on jest teraz jej ojcem ojcem nie jest ten ktory splodził a ten, ktory wychowuje i daje milosc dziecku:) moje 2 kolezanki podczas komunii swoich dzieci stały z partnerami(bo nie nawidze slowa "konkubent")

Gość gość
No właśnie , to sie w tych czasach partner nazywa ,nie konkubent

Gość gość
U nas niestety partnerów maja celebryci reszta ma konkubentów;-) W kościele możesz oczywiście stać przy mężczyźnie z którym jesteś.

Gość gość
O rany.. ale gdzie stać? O czym Ty piszesz w ogóle? Przecież idą goście na tę uroczystość i stoją, siedzą.. tam gdzie sobie znajdą miejsca.. zależy jaki duży jest kościół, lub czy komunia jest na dworze, bo tak bywa (tzn. chyba..ja przynajmniej miałam na świeżym powietrzu komunię). Ja nie rozumiem tego pytania.. idziesz na komunię dziecka, idzie Twój facet, reszta rodziny . W niektórych kościołach pewnie są wyznaczone osobne ławki dla rodziców/opiekunów to tam siadacie i już.

Gość gość
mamy zamiar wziąć ślub ale przed komunią dziecka już nie zdążymy xxx Dlaczego? Komunie są w maju, a mamy wrzesień - czyli do komunii jeszcze ponad pół roku. Co, terminów nie ma w kościele? To weźcie ślub w środku tygodnia, ksiądz na pewno pójdzie wam na rękę.

Gość 1234567gosc89
[zgłoś do usunięcia] gość O rany.. ale gdzie stać? O czym Ty piszesz w ogóle? xxxxxxxxxxxxxxxxx u mnie w kosciele rodzice stoja na środku razem z dziecmi, chrzestni i goście gdzie chca tam siadaja/stoja

Gość PrawieSamotnaMatka
u nas w kościele rodzice do komunii idą razem z dzieckiem i w pewnych etapach ceremonii także , więc prosze mnie nie krytykować ponieważ jestem młodą matką i mam prawo niewiedzieć o pewnych rzeczach. a z pewnych powodów niestety nie damy rady wziąć ślubu przed komunią i to tyle

Gość gość
Mój partner siedzial w tym roku ze swoja chrześniaczką,i jej matka a jego siostra jako ze ojciec dziewczynki prawie dla niej nie istnieje,od wielu lat nie ma go w jej życiu, matka nie stala ze swoim partnerem mimo ze go miala, ale jeżeli in naprawdę jest dla niej jak ojciec i ona go tak traktuje a nie jako wujka to nie widzę przeszkód,w innym wypadku uwazam ze chrzestny bylby lepszy.

Gość gość
Oczywiście że razem autorko! Stanowicie rodzinę, nawet jeśli nie jestescie małżeństwem. Mieszkacie razem, wspieracie się więc to chyba czywiste że razem!

Pewnie, że razem :) chyba że macie jakiegoś j********o księdza, który przewidywalnie będzie robił problemy, wtedy dla dobra dziecka ustąpiłabym jako mądrzejsza i stanęłabym z dzieckiem sama, a partner z innymi gośćmi