Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czassstart

Matura 2014 Łączmy się

Polecane posty

Gość czassstart

Cześć mam 21 lat w przyszłym roku piszę maturę oczywiście wszystkie podstawy niestety mam bardzo duże braki w nauce :( .. do tego praca, dom , dziecko więc łatwo mi nie będzie ale chce spróbować :) może jednak się nauczę i zdam ! fajnie by było :) ja od dziś zaczynam naukę ,a mam do przerobienia całe gimnazjum i liceum do tego wszystkie lektury z LO i angielski o zgrozo .. jak dam rade ?? :D nic wiara czyni cuda :) Maturzyści 2014 Łączmy się :D

Gość GofeRr
hej. ja tez

Gość czassstart
Witam GofeRr :) może powiesz coś więcej o sobie ? :) miło by było abyśmy razem przechodzili przez ten ciężki dla na okres .. a bynajmniej dla mnie :)

Gość gość
Ja też mam ten ciężki orzech do zgryzienia... Zapisałam się na kurs maturalny w Bratniaku, mam nadzieję, że wtedy łatwiej pójdzie, bo słyszałam, że nauczą każdego... ;)

Gość gość
Witam, w tym roku zdawałam maturę, jednak nie stawiłam się na ustnej maturze (j. polski i j.angielski) z powodu pewnych problemów, już po fakcie dowiedziałam się, że mogłam dostać zwolnienie od lekarza i miałabym poprawkę w sierpniu, jednak nie zrobiłam tego i podejść do egzaminu mogę dopiero w maju 2014 roku. Moje pytanie brzmi do kiedy mogę złożyć papiery, czy przypadkiem nie jest za późno i czy mogę użyć starego tematu z zeszłego roku, bo troszkę się przy nim napracowałam czy może muszę wybrać coś z nowej listy? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Gość Martenka324
Hej!:D Ja mature mam juz za soba... ale,matematyke poprawialam az 3 razy! Za 3 razem sie udalo. A to wszystko dzieki stronce ktora polecam kazdemu kto ma problemy z matematyka! W 2 miesiace opanowalam material i zdalam! Matemaks.pl POLECAM!!:D

Gość Martenka324
gosc deklaracje maturalne trzeba bylo zlozyc do konca wrzesnia. Ale jest jeszcze ostateczny termin chyba do lutego mozna wniesc jakies poprawki. Najlepiej idz do szkoky i zapytaj. A temat bedziesz musiala wybrac nowy.

Gość gość
Mam nadzieję że już niedługo zrobią porządek z tą farsą pod tytułem "matura",która rozgrywa się w naszym biednym kraju od 2005 roku. Powinno się też koniecznie zlikwidować dotychczasowy system szkolnictwa poprzez likwidację gimnazjum,przywrócenie pierwotnego cztero-pięcioletniego cyklu kształcenia w szkołach średnich z egzaminem dojrzałości i przywrócić 8 klas szkoły podstawowej. Dobra edukacja to jakość i metody kształcenia a nie wybujałe zmiany strukturalne jakie obciążają tylko budżet i z uwagi na swą specyfikę dodatkowo prowokują powstawanie społecznych patologii wśród młodzieży. A przyszłym absolwentom póki co,życzę powodzenia na egzaminie.

Gość gość
za to "bynajmniej dla mnie" powinnas nie zdać. Szykujesz sie do matury i nie znasz znaczenia slow ktorych uzywasz?